Antitetanus vakcina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Mademoiselle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Antitetanus vakcina

Post od Mademoiselle »

U 4. razredu gimnazije primila sam antitetanus revakcinu.Pre nekoliko dana zbog uboda primila sam antitetanus vakcinu ( Atebulin-Tetavaxal) i ruka me boli vec treci dan.
Interesuje me koliko vazi revakacina primljena u 4. razredu gimnazije i da li sam je smela posle nesto vise od 5 godina ponovo primiti bez ikakve opasnosti ? Da li je bol u ruci normalan posle vakcine i koliko dana sme da traje ?
Hvala unapred.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Ne znam da li može da bude štetno, ali ja sam bila primila antitetanus vakcinu jednom u razmaku manjem od godinu dan. Prvi put zbog slučajnog polivanja vrelom vodom po nozi (u drugom srednje), a zatim redovno u trećem razredu srednje škole. Posle sam ponovo primila vakcinu sa 28 godina (posle pada vakcina i injekcija, pa za mesec dana pa na godinu dana).
Kažu da vakcina "traje" 10 godina i da u tom periodu nije potrebno primati je. Nemam posledica. Koliko sam shvatila antitetanus vakcine se daju gotovo pri svakoj povredi, pogotovo ako je bilo krvarenja.
A to što te boli ruka, verovatno je posledica ne baš stručnog davanja vakcine. Pretpostavljam da nema otoka i/ili crvenila?
Odgovori