Antitela u organizmu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
MaliMoj27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 19, 2013 10:24 am

Antitela u organizmu

Post od MaliMoj27 »

Postovani,
javljam se za pomoc kao totalni laik! Naime prijateljica je pocetkom decembra dozivela penicilinski sok, nakon cega je provela mesec dana u bolnici. Pored toga ima problema sa stitnom zlezdom koja joj je uvecana. Nakon penicilinskog soka ima problema sa antitelima u oganizmu koji su uvecani i do 195 puta (kako mi ona kaze). Da li postoji neko ko mi moze objasniti sta su ta antitela u organizmu i zasto se uvecavaju? Koje mogu biti posledice,ako nastave da se uvecavaju?
Unapred Vam veoma hvala, jer sam veoma zabrinuta.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: Antitela u organizmu

Post od Jelisej »

Verovatno je imala povisena antitela i pre penicilinskog soka, antitela ukazuju na autoimunu bolest koja izmedju ostalog napada stitnu zlezdu tako da funkcionalnost same stitne zlezde s vremenom sve vise opada- drugim recima hipotireoza je sve teza.
MaliMoj27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 19, 2013 10:24 am

Re: Antitela u organizmu

Post od MaliMoj27 »

A sta mogu da urade organiznu ta povisena antitela? Moram direktno da pitam jer ne znam na koji drugi nacin, da li povisena antitela u organizmu mogu dovesti do smrtnog ishoda? I kako ih smanjiti? Zaista veze nemam sa medicinom, pa ako sam i nesto nepravilno ili krajnje glupavo pitala, ne zamerite mi.
Hvala na odgovoru
Odgovori