Antifosfolipidni sindrom (AFS)
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Antifosfolipidni sindrom (AFS)
Utvrdjeno je da je kod mene pristutan Antifosfolipidni sindrom? Zna li mi neko reci sta je to? Takodje se pominje i sistemsk Lupus (SLE).I o tome doktori cute, tako da bih molio za pojasnjenje.
Zdravlje je najvece bogatstvo
Re: Antifosfolipidni sindrom (AFS)
Nije bas srecna kombinacija ali ne znam ni za stadijum, ni za opste zdravstveno stanje,ni za pol, ni za godiste, ni za dosadasnje lecenje...tahiti napisao:Utvrdjeno je da je kod mene pristutan Antifosfolipidni sindrom? Zna li mi neko reci sta je to? Takodje se pominje i sistemsk Lupus (SLE).I o tome doktori cute, tako da bih molio za pojasnjenje.
U svakom slucaju, u okviru sistemskog lupusa najverovatnije sekundarni APL. Sistemsko oboljenje sa atakom na krvne sudove u kojima se taloze imuni kompleksi. Nije da se ne leci ali je obzirom da se kod vas radi i o lupusu lecenje u celini nesto komplikovanije. Posledice nelecena oba sindroma su brojne, vrlo ozbiljne pa i po zivot opasne i obzirom da nista ne znam o vasem dosadasnjem lecenju, ne usudjujem se da dajem bilo kakve dalje komentare i prognoze.
Dalje apsolviranje ove teme vam ne bi bilo previse jasno ali je bitno da ako ste zenskog pola, i SLE i APL-Sy moraju biti pod izvanrednom kontrolom, tj u remisiji a kompletna eventualna trudnoca pod budnim okom lekara, jer ce se u protivnom svaka zavrsiti spontanim pobacajem.
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
P.S.
U svakom slucaju, bez obzira na pol i godiste, ovakav sklop oboljenja je za bolnicko lecenje a na dalje cesto multidisciplinarno subspecijalisticko pracenje.
Srecno!
U svakom slucaju, bez obzira na pol i godiste, ovakav sklop oboljenja je za bolnicko lecenje a na dalje cesto multidisciplinarno subspecijalisticko pracenje.
Srecno!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]