Antifosfolipidni sindrom (AFS)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
tahiti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 9:07 pm

Antifosfolipidni sindrom (AFS)

Post od tahiti »

Utvrdjeno je da je kod mene pristutan Antifosfolipidni sindrom? Zna li mi neko reci sta je to? Takodje se pominje i sistemsk Lupus (SLE).I o tome doktori cute, tako da bih molio za pojasnjenje.
Zdravlje je najvece bogatstvo
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Re: Antifosfolipidni sindrom (AFS)

Post od draganvma »

tahiti napisao:Utvrdjeno je da je kod mene pristutan Antifosfolipidni sindrom? Zna li mi neko reci sta je to? Takodje se pominje i sistemsk Lupus (SLE).I o tome doktori cute, tako da bih molio za pojasnjenje.
Nije bas srecna kombinacija ali ne znam ni za stadijum, ni za opste zdravstveno stanje,ni za pol, ni za godiste, ni za dosadasnje lecenje...
U svakom slucaju, u okviru sistemskog lupusa najverovatnije sekundarni APL. Sistemsko oboljenje sa atakom na krvne sudove u kojima se taloze imuni kompleksi. Nije da se ne leci ali je obzirom da se kod vas radi i o lupusu lecenje u celini nesto komplikovanije. Posledice nelecena oba sindroma su brojne, vrlo ozbiljne pa i po zivot opasne i obzirom da nista ne znam o vasem dosadasnjem lecenju, ne usudjujem se da dajem bilo kakve dalje komentare i prognoze.
Dalje apsolviranje ove teme vam ne bi bilo previse jasno ali je bitno da ako ste zenskog pola, i SLE i APL-Sy moraju biti pod izvanrednom kontrolom, tj u remisiji a kompletna eventualna trudnoca pod budnim okom lekara, jer ce se u protivnom svaka zavrsiti spontanim pobacajem.
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

P.S.
U svakom slucaju, bez obzira na pol i godiste, ovakav sklop oboljenja je za bolnicko lecenje a na dalje cesto multidisciplinarno subspecijalisticko pracenje.
Srecno!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori