Antidepresivi i lekovi za smirenje - slaba koncentracija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Vockica93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 04, 2016 12:42 am

Antidepresivi i lekovi za smirenje - slaba koncentracija

Post od Vockica93 »

Pozdrav svima, pijem Actapax/Setoxat 20mg na dan i Lorazepam od 1mg uvece pred spavanje. Pomenuti lekovi su mi mnogo pomogli. Nisam imala nikakva nezeljena dejstva sem lose koncentracije, koja se dodatno pogorsala od kako pijem te lekove, a uzimam ih oko 6 meseci. Zanima me sta mi moze popraviti koncentraciju, imam bas problema sa ucenjem i inace sam cesto odsutna, ne mogu da pratim predavanja i vezbe, ne mogu da izdrzim jer mi se prispava i imam potrebu da se krecem. Lekar mi je smanjio dozu Lorazepama koji sam ranije uzimala i popodne, oko 18h, upravo zbog istog problema sa koncentracijom, samo sto sam tada bila i pospana, pa sam pitala da li mi moze smanjiti dozu jer mi je tesko na faksu. Sada mi nista ne moze smanjiti, zato i pitam ovde za neki savet, mozda je neko imao slicnih problema, pa da podeli svoje iskustvo sa tabletama za bolju koncentraciju :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Antidepresivi i lekovi za smirenje - slaba koncentracija

Post od aaaca »

Нема тога што ти желиш. Ти "лекови" умртвљују мозак и ако би и постојало нешто што би поништило њихово дејство на крају ти се не би свидело.

Психолошке проблеме треба решавати онако како су се решавали пре појаве пилуле за лилуле.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Antidepresivi i lekovi za smirenje - slaba koncentracija

Post od vasa »

Moraš pronaći kad i koliko piti i kojeg leka, možda nešto treba promeniti, i biće sve u redu.
Mislim da ti nije tačno odredjena terapija.
KO MOŽE DA FUNKCIONIŠE BEZ LEKOVA --taj ih i ne uzima (VALJDA)
Odgovori