Antibiotik - kako kupiti?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Milos_nbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 2:24 am

Antibiotik - kako kupiti?

Post od Milos_nbg »

Imam gonmoreju koju sam imao jos pre vise od dve godine. Znam odlicno sta je u pitanju i treba mi Vibramicin ili slican antibiotik, ali ne mogu da ga kupim u apoteci :O
Pošto nisam odavde iz Beograda, a i nemam ni overenu zdravstvenu knjizicu, kako i gde mogu da kupim ? Svuda traze lekarski recept :S
Ne mogu da razumem da je toliko bitno da sei ma recept za obican antibiotik, pa nije to lek za smirenje :S

Upomoć!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Antibiotik - kako kupiti?

Post od vasa »

Moja preporuka je da odes uprivatnu urolosku ordinaciju i on da te pregleda i recept ces dobiti od njega---nemoj sam da se lecis--jeste da vise kosta al za takav slucaj je neophodnooo
Milos_nbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 2:24 am

Post od Milos_nbg »

Da lai u privatnoj ordinaciji je pregled 3600 dinara a ja nemam taj novac, i sad zbog glupog antibiotika da se ne lecim ,a dijagnoza i lecenje je jednostavno.
Problem je sto se pridrzavaju tog bemsilenog zakona ko pijani plota :S
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Post od x3x »

Pokusaj u manjim privatnim apotekama, na periferiji.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Zakon uopšte nije besmislen, zbog nepostojanja takvog i još mnogo čega infekcije su sve teže za lečenje.
Najbolje je da odeš kod doktora, al ako baš ne možeš, idi u neku laboratorju da ti urade bris, i onda po antibiogramu vidi koji ti antibiotik odgovara. Ne mora da znači da će isti od proščog puta da izleči... A ima apoteka gde se može kupiti...
Nanso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 16, 2015 4:28 am

Post od Nanso »

Ta Združeno kraljestvo lekarna je ugledna http://www.europetabs.com
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Нису проблем пацијенти него лекари. Скоро сви лекари дају антибиотике чак и због прехладе и грипа. Антибиограм је мислена именица.

Као и обично тај закон је пуцањ у празно - као и све што се дешава последњих деценија у Србији.
Djurina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 14, 2015 11:49 pm

Post od Djurina »

Zamoli u domu zdravlja da te primi dezurni lekar bez obzira sto nemas zdravstvenu knjizicu. Obicno progledaju kroz prste. Reci da ces da platis pregled ako treba.

Inace knjizicu mozes overiti na nekoliko nacina bez obzira ako nisi zaposlen ili ma koja god je situacija. Postoji program socijalnog zdravstvenog osiguranja za socijalno ugrozene gradjane. Raspitaj se tamo gde se u tvojoj opstini inace overavaju knjizice.
Odgovori