antibiotici i kandida

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
belem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 9:44 pm

antibiotici i kandida

Post od belem »

Danas sam zbog jakih bolova u bubrezima morala da odem do urgentnog gde mi je urolog ustanovio jaku prehladu, odnosno, bakterijsku infekciju.
Primila sam inekciju i dao mi je da pijem MAROCEN deset dana.
E sad, moje pitanje glasi- da li mogu nekako da izlecim ovu prehladu bez ovog jakog antibiotika, jer ih se uzasavam.
A ako bas moram da ga pijem- da li mogu uporedo sa njim da pijem probiotik i laktogyn i da budem sigurna da cu biti zasticena od kandide?
Hvala vam unapred...
I Srecna Nova Godina svima!!!!!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Ne mozete jer su antibiotici osnov lecenja bilo koje infekcije ,a narocito urinarne kod zene jer zbog blizine anusa i kratke uretre gram negativne bakterije iz crevnog trakta vrlo lako dospevaju u urinarni sistem za koji imaju afinitet.A infekciju treba poptpuno sanirati zbog mogucnosti da se oko celijskog detritusa i bakterija talozenjem kalcijum oksalata formiraju konkrementi (kamenovi) pa scenario kod urolitijaze moze biti razlicit a u nekim slucajevima i vrlo ruzan.Ako vas toliko plasi kandida eto uzimajte probiotike i vaginalete mada kandida je trivijalan problem u odnosu na to sta sve moze da se desi kod nelecene/lose lecene urinarne infekcije.
belem
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 9:44 pm

Post od belem »

Hvala puno na odgovoru.
Imam jos jedno kratko pitanje- da li urinarnu infekciju nuzno prati i genitalna? Sto se toga tice, nemam nikakvih simptoma, ali ipak bolje da pitam. Ne mogu za sada ici kod ginekologa jer sam pod terapijom.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Ne mora uopste cak su i uzrocnici razliciti,a idete kod ginekologa ako iamate pojacan sekret.
Odgovori