Danas sam zbog jakih bolova u bubrezima morala da odem do urgentnog gde mi je urolog ustanovio jaku prehladu, odnosno, bakterijsku infekciju.
Primila sam inekciju i dao mi je da pijem MAROCEN deset dana.
E sad, moje pitanje glasi- da li mogu nekako da izlecim ovu prehladu bez ovog jakog antibiotika, jer ih se uzasavam.
A ako bas moram da ga pijem- da li mogu uporedo sa njim da pijem probiotik i laktogyn i da budem sigurna da cu biti zasticena od kandide?
Hvala vam unapred...
I Srecna Nova Godina svima!!!!!
antibiotici i kandida
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Ne mozete jer su antibiotici osnov lecenja bilo koje infekcije ,a narocito urinarne kod zene jer zbog blizine anusa i kratke uretre gram negativne bakterije iz crevnog trakta vrlo lako dospevaju u urinarni sistem za koji imaju afinitet.A infekciju treba poptpuno sanirati zbog mogucnosti da se oko celijskog detritusa i bakterija talozenjem kalcijum oksalata formiraju konkrementi (kamenovi) pa scenario kod urolitijaze moze biti razlicit a u nekim slucajevima i vrlo ruzan.Ako vas toliko plasi kandida eto uzimajte probiotike i vaginalete mada kandida je trivijalan problem u odnosu na to sta sve moze da se desi kod nelecene/lose lecene urinarne infekcije.