antibiotici i heliko bakter
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
antibiotici i heliko bakter
Prilikom gastroskopije nadjena mi je helikobaktrija i prepisana sledeca terapija: nolpaza 40mg 2x1, fromilid 500 mg 2x1 i ospamox 1000mg 2x1 tokom 7 dana. Vec drugog dana sam ujutru imao proliv zatim mucninu znojenje malo drhtanje u toku dana se stabilizovala situacija, popodne i uvece ok. Da li da prestanem sa uzimanjem terapije?
Re: antibiotici i heliko bakter
Samo pocnite da uzimate neki probiotik (Bulardi, Probiotik forte, Multilac i sl.) izmedju doza antibiotika. Ako ni to ne pomogne, javite se lekaru.
Sve najbolje!
Sve najbolje!
obavezno uzmi probiotik dok koristis antibiotike!
hvala puno na odgovorima od prvog dana uzimam probiotik pred rucak
cini mi se da mi je danas za nijansu bolje 3. dan je
cini mi se da mi je danas za nijansu bolje 3. dan je
Sta da ti kazem,
Moj gastroenterolog nije ni hteo da prica o helikobakter iako sam pre njega kod drugog doktora 2 puta uzimao antibiotsku terapiju i posle druge mi je tek lose bilo ali jako lose da sam promenio gastroenterologa i on-kako rekoh nije ni hteo da prica o njoj-uradio mi je kolonoskopiju i pronasao kolitis-i dao lekove a ranisan za zeludacne probleme i meni, hvala Bogu pocelo stanje da se popravlja.
Da dodam--tad sam poceo i sa sedativima i antidepresivima pa su mozda i oni pomogli jer lose psihicko stanje je melem za helikobakter...
Ako si nervozan-nervozna-to je podloga za heliko-zato poradi i na tome a ja sam PROTIV ANTIBIOTIKA--za ranisan sam-on smanji kiselinu i heliko nema dobre uslove za razmnozavanje-u tome je izgleda ključ. pa ti odluči..
SRECNO
Moj gastroenterolog nije ni hteo da prica o helikobakter iako sam pre njega kod drugog doktora 2 puta uzimao antibiotsku terapiju i posle druge mi je tek lose bilo ali jako lose da sam promenio gastroenterologa i on-kako rekoh nije ni hteo da prica o njoj-uradio mi je kolonoskopiju i pronasao kolitis-i dao lekove a ranisan za zeludacne probleme i meni, hvala Bogu pocelo stanje da se popravlja.
Da dodam--tad sam poceo i sa sedativima i antidepresivima pa su mozda i oni pomogli jer lose psihicko stanje je melem za helikobakter...
Ako si nervozan-nervozna-to je podloga za heliko-zato poradi i na tome a ja sam PROTIV ANTIBIOTIKA--za ranisan sam-on smanji kiselinu i heliko nema dobre uslove za razmnozavanje-u tome je izgleda ključ. pa ti odluči..
SRECNO
Juce sam zavrsio terapiju, simptomi su svi se povukli osim proliva koji je ostao ali nadam se da ce i to za koji dan. Uzeo sam jos jednu kutiju probiotika pa cu je piti narednih 10ak dana.
@vasa Meni je dr rekao da je to standardna terapija za heliko bakter i da se savetuje svima da se ona leci a ne da se ostavi. Mozda je to individualno ali meni se smanjilo nadimanje i bol u stomaku, nemam vise zut jezik i zadah ujutru, videcemo za kiselinu kasnije. Pijem jos 4 nedelje nolpazu i gastroperidon ujutru i uvece pa treba da radim izdisajni test.
@vasa Meni je dr rekao da je to standardna terapija za heliko bakter i da se savetuje svima da se ona leci a ne da se ostavi. Mozda je to individualno ali meni se smanjilo nadimanje i bol u stomaku, nemam vise zut jezik i zadah ujutru, videcemo za kiselinu kasnije. Pijem jos 4 nedelje nolpazu i gastroperidon ujutru i uvece pa treba da radim izdisajni test.
Ja sam ti pisao o svom iskustvu licno a ti ako zelis poslusaj doktora samo da cujes kako je kod mene bilo.
Sto se tice zutog jezika--nisam imao to i nisam nigde ni procitao o tome, jedino za kandidu da je beo jezik.
NO
Moguce da sam nesto propustio ipak.
Samo ti slusaj svoj organizam i probaj da mu ugadjas, a o antibioticima procitaj malo vise da steknes pravi uvid-mislim da ih olako prepisuju i da puno stete donose mada su nekad neophodni svakako.
Mislim da za heliko nisu,samo ranisan ne izbegavaj-pomaze svakako.
srecno
Sto se tice zutog jezika--nisam imao to i nisam nigde ni procitao o tome, jedino za kandidu da je beo jezik.
NO
Moguce da sam nesto propustio ipak.
Samo ti slusaj svoj organizam i probaj da mu ugadjas, a o antibioticima procitaj malo vise da steknes pravi uvid-mislim da ih olako prepisuju i da puno stete donose mada su nekad neophodni svakako.
Mislim da za heliko nisu,samo ranisan ne izbegavaj-pomaze svakako.
srecno