Antibiotici i bol u stomaku
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Antibiotici i bol u stomaku
Pre nedelju dana sam pocela sa terapijom antibioticima zbog upaljenog umnjaka.Kako nisam mogla da jedem normalno tako sam ih pila najcesce na prazan stomak-ako ne racunam jogurt ili kiselo mleko.Sada imam problem sa stomakom.Naime, osecam bol od zeludca do pupka i stolica mi je prilicno retka.Uz sve to, porodilja sam(ne dojim bebu) i problem sa stolicom mi je aktivirao hemoroide koji krvare.Molim za savet.Takodje-pijem probiotik pa me zanima koliko dugo traje terapija probioticima nakon uzimanja antibiotika.Hvala unapred!
Re: Antibiotici i bol u stomaku
Isti problem imam i ja, samo što sam ja pio veću dozu i tokom 16 dana.
Trebalo bi da prestaneš sa trenutnim antibiotikom ako je problem sa umnjakom prošao, ili da pređeš na drugi, ako problem nije prošao. Ja sam počeo sa flonivinom i jedem probiotske jogurte, kefir i nešto je bolje. Doktorka mi je prepisala bulardi probitotik, tako da možeš da probaš i sa njim (uz oprez zbog trudnoće, nisam siguran da sme u trudnoći da se pije).
Najbolje da odeš do lekara, daće ti konkretne savete. Ishrana - bareno, nezačinjeno, keks, banane, krompir, sutlijaš, prepečeni hleb, čaj od kantariona i hajdučke trave.
Trebalo bi da prestaneš sa trenutnim antibiotikom ako je problem sa umnjakom prošao, ili da pređeš na drugi, ako problem nije prošao. Ja sam počeo sa flonivinom i jedem probiotske jogurte, kefir i nešto je bolje. Doktorka mi je prepisala bulardi probitotik, tako da možeš da probaš i sa njim (uz oprez zbog trudnoće, nisam siguran da sme u trudnoći da se pije).
Najbolje da odeš do lekara, daće ti konkretne savete. Ishrana - bareno, nezačinjeno, keks, banane, krompir, sutlijaš, prepečeni hleb, čaj od kantariona i hajdučke trave.
Pretpostavljala sam da treba korigovati rezim ishrane+probiotici.Mozda sam u stanju kakvom sam jer nisam na vreme pocela da pijem probiotike.Nazalost, moja doktorka pocinje da radi tek u ponedeljak, pa cu se vec nekako morati snaci preko vikenda.S tim da me ovi grcevi ubijaju
.Hvala na savetu!! 

Odgovor je prilično jasan probiotici,ali je takođe neophodno nešto pojesti što je moguće,jer poznato je da svaki antibiotik se isključivo uzima nakon jela,mada razumem problematiku situacije vaše.
Stomak mi je mnogo bolje.Zub vise ne boli i u ponedeljek idem kod hirurga da ga izvade.Malo me jos muce hemoroidi, ali to je valjda normalno obzirom da su i pre ovoga bili osetljivi.Hvala opet za savete.