Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Imam 18 godina, i jednom prilikom kada sam dobio povisen pritisak imao sam 170 sa 90 uspanicio sam se veoma jer sam imao jake nesvestice i vrtoglavice, od tada sam radio sve moguce preglede, nisam imao vise povisen pritisak a onda su mi lekari konstatovali anksioznost, meni traje to evo vec 1 mesec, imam blage vrtoglavice i nesvestice i male zanose u hodu, krvna slika mi je savrsena snimao sam glavu tu je isto sve u redu, vratni deo kicme u redu.. znaci sve moguce preglede, neki doktori su mi savetovali da pijem tablete za smirenje ako to ne mogu da podnesem, ali ja ne zelim da pijem te tablete jer sam prebrodio taj strah, kada mi se to desi znam da mi nece biti nista i samo potisnem to jer ne zelim da se kljukam tabletama
Ali ako neko zna da mi odgovori kada ce me proci ovaj osecaj i da li ce me uopste proci :S Osecam se kao da ja nisam ja kao da sam u nekom snu zaista je tesko opisati.. Hvala unapred
Ako si vec uspeo sam, bez ikakvih medikamenata, da uspostavis kontrolu nad svojim strahom i da ga potisnes svaki put kada se javi, ti si na pola puta do resavanja problema.. Mislim da ce se strah javljati sve redje i redje i biti sve manji, ukoliko uspes da istrajis u kontroli toga. SVaka cast na tome. -E, sad konkretan odgovor na pitanje- `jos koliko?` -nemam, ili nemam precizan,. ali mislim -ne jos dugo. Bitno je da si ti uspostavio samokontrolu nad time i to je najbitnije i da odrzis do kraja. Sve ostalo, nestace..jednom ce se ciniti kao da nikad nije ni bilo .
Drugari ja takodje imam problem anksioznosti,ja po ceo dan svaki dan tripujem da imam rak grla ipluća.Sve analize krvi su super,rendgen pluca i tumor marker pluca su ok,ali ja i dalje imam isecaj da cu se razboleti.Imam dvoje dece,ženu sve kako treba ali ja jednostavno ne mogu da se oslobodim tog straha,osecaj je odvratan a svi to zbog mene trpe...pijem ksalolee po ceo dan ali nista...molim savet ili neku vrstu pomoci...
Drugari ja takodje imam problem anksioznosti,ja po ceo dan svaki dan tripujem da imam rak grla ipluća.Sve analize krvi su super,rendgen pluca i tumor marker pluca su ok,ali ja i dalje imam isecaj da cu se razboleti.Imam dvoje dece,ženu sve kako treba ali ja jednostavno ne mogu da se oslobodim tog straha,osecaj je odvratan a svi to zbog mene trpe...pijem ksalolee po ceo dan ali nista...molim savet ili neku vrstu pomoci...
Najprostije receno, sama aksioznost deluje preko odredjenih supstanci (npr neuroprenosnika, hormona itd) i kad covek pobedi svoj strah treba odredjeno vreme da stvari "legnu" na mesto. Koliko vremena treba, zavisi od vise faktora no izbegavanjem stresa, dobrim spavanjem, dobrom ishranom se smanjuje vreme no opet rekao bih da treba barem 6 meseci, po nekoj mojoj laickoj proceni.
nesto sigurno nije kako treba, i zbog toga se javila anksioznost!
iz ishrane izbacite kafu, energetske napitke, koka kolu, crni (ruski) caj, alkohol - sastojci ovih supstanci podizu nivo anksioznosti.
ksalol ne smete piti na svoju, jer cete pored jednog problema, a to je anksioznost uci u drugi - zavisnost! alprazolam (genericki naziv za ksalol) je jedna od supstanci koje nejlakse izazivaju zavisnost!
obratite se psihijatru, najbolje psihoanalitickom psihoterapeutu.
u kom gradu zivite?
Ako koka kola povecava anksioznost eto mog problema, taj dan kada me je to zadesilo bilo je uvece oko 21h a i takodje sam u toku tok dana popio oko 4l koka kole, i to nakon sto sam dosao sa fudbala 2l sam popio u roku od 10 minuta .. i nakon sto mi se to desilo izbacio sam kolu skroz.. jer nisam znao da ona povecava pritisak i anksioznost , a pio sam je skoro svaki dan...
Hvala puno ljudi mnogo mi pomazete sa ovim odgovorima ^^