Anksioznost, pomoc :(

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Mark095
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 15, 2013 7:47 pm

Anksioznost, pomoc :(

Post od Mark095 »

Od pre 2 meseca imam osecaj anksioznosti, od tada sve zivo je pocelo da me muci imam probleme i strah da ce mi se nesto desiti cesto mi trne leva ruka i noga, te vilica i levi deo glave, pa osecam neku tezinu u glavi i vratu, i svaki dan se smenjuju simptomi osecaj kao da sam u snu (derealizacija ) skoro uvek prisutan uvek me nesto muci, da li je sve to posledica anksioznosti ili sta, a uradio sam snimak glave, vratnog dela kicme, srca i sve je u redu, ali jako se uplasim kad krene da mi trne glava i ostali delovi tela :( prosto nzm sta vise da radim previse simptoma imam
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: Anksioznost, pomoc :(

Post od Jelisej »

Morat ces ovo objasniti doktoru, mi ovde ti ne mozemo prepisivati terapiju,
takodje nije nuzno da patis od anksioznosti tj nema nista u tvojoj prici koja potvrdjuje anksioznost- ali ako zaista patis od iste, pokusaj da otklonis uzroke anskioznosti tj ne znam sta te muci ali pokusaj da "metalno rascistis problem".
Procitaj par clanaka o kognitivno bihejvioralnoj terapiji, pa gledaj da te posalju na nki tretman, ako ne klasicna psiho-analiza je dobra
lekovi imaju dosta nuspojava, pa je najbolje izbeci ih osim ako se radi o tezem slucaju
Mark095
Novi član
Novi član

Post od Mark095 »

Meni se to sve desava zbog straha :/ kad mi se nesto desi ja se uplasim i onda je krenulo da mi trne po malo sake i noga sa leve strane, ja mislim da je sve to do moje psihe previse sam plasljiv, da nisam nista od ovoga mi se nebi desavalo :(
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

Pitanje je, zasto si plasljiv?
Tj i plasljivost moze biti simptom, npr kod hipotireoze (usporen rad stitne zlezde) ovi ljudi se cesto plase pogotovo neceg iznenadnog ali njihova reakcija je mnogo jaca nego kod zdravih osoba takodje kod srcanih oboljenja je slicno- (mada tebi je srce ok koliko sam razumeo) ne znam jel imas jos nekih drugih simptoma?
, a naravno da cesto uzrok dolazi s "mentalne strane" no tu si sam mozes najvise pomoci- moras raditi na sebi, ako ocekujes da ces problem resiti s jednom pilulom- onda ces se gorko razocarati...
Citaj malo o kognitivno-bihejvioralnoj terapiji, takodje pokusaj da popravis zivotni stil, nemoj da se razbijas beskorsisnim stvarima vec energiju koristi korisno, usredsredi se na napredak, anksioznost nije zapravo problem vec je problem sto mnogo ljudi s anksioznoscu ne zeli da se menja, a bez promene nacina razmisljanja nema ni uspeha.
Mark095
Novi član
Novi član

Post od Mark095 »

Hvala na odgovoru, a inace kada god osetim tu utrnulost ili neki novi simptom ja se uspanicim i onda pogorsam stanje, a plasljiv sam otkad znam za sebe :D Dosta vremena provodim na racunaru ili bolje reci previse vikendom cak i po 8-10 sati, moze li to predstavljati problem? Mislim da moze, moram da smanjim to malo i da se vise bavim fizickom aktivnoscu
Odgovori