ANKSIOZNOST I PANIKA U TRUDNOCI

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ANKSIOZNOST I PANIKA U TRUDNOCI

Post od suncica01 »

DA LI POSTOJI NEKI MEDIKAMENT KOJI MOZE BEZBEDNO DA SE UZIMA U TRUDNOCI PRILIKOM PANICNIH NAPADA PRACENIH OTEZANIM DISANJEM...???
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zavisi u kom mesecu (odnosno trimestru) trudnoce se nalazite. Uprva 3 meseca samo Bedoxin, ako treba i 3x2, a benzodiazepini SAMO UZ PREPORPUKU I KONTROLU i ginekologa i psihijatra. Panicni napadi prolaze sami od sebe posle 15 minuta, a ako su cesti, obicno u trudnoci prorede sa pojavom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

pozdrav za doktora
ja tek planiram trudnocu ali stalno odlazem iz straha od tih napada.imam 32 god.i ne zelim da cekam jos dugo ali sta mogu kad je strah jaci? nemam ja svakodnevno te probleme.najcesce se jave kad sam pod stresom a nekad i iz cista mira,dok sedim i gledam tv.ne uzimam nikakvu terapiju osim persena kad bas zagusti a nekad i pola demetrina koji su mi preporucili u stresnim situacijama. uglavnom imam problem sa disanjem jer u tim trenucima ne mogu da disem,imam vrtoglavicu i padne mi pritisak na oko 50/90,a i inace mi je pritisak nesto nizi.`
plasim se samo da u trudnoci ne bi bilo pomoci jer ne smem da uzmem nesto za smirenje i to mi je dovoljno da je stalno odlazem.
pozdrav
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nije da se zalim, ali obzirom da sam panicne napade i licno osetio, znam kako je :cry: Ne brinite, slobodno zatrudnite. Panicni napadi se veoma uspesno lece novim antidepresivima, mozete slobodno da ih pijete kao pripremu par meseci pre nego sto odlucite da zacnete. Ukidanje terapije nije strasno.
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

hvala na razumevanju.
sa druge strane sam dobila predlog da pre trudnoce idem na psihoterapiju i da se oslobodim tih problema pre trudnoce.sad ozbiljno razmisljam o tome s obzirom da nisam pristalica upotrebe lekova za smirenje sem kad se bas mora.samo problem je sto u domu zdravlja nema psihoterapeuta a da idem privatno to mi je malo skupo.pretpostavljam.istina,ja i ne znam kolike su cene po seansi a ne znam ni kako bi pronasla kvalitetnog psihoterapeuta u novom sadu,koji me ne bi zavlacio da bi mi uzeo sto vise para.uz duzno postovanje lekarima,i moj otac je lekar u drugom gradu,znam kako to ide kod nas u privatnoj praksi. i sta sad? :(
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Psihoterapeuti koji imaju licencu za kognitivno-bihevioralnu psihoterapiju mogu da vam pomognu. Terapija u jednom od meni poznatih oblika traje 12 nedelja, imam prijatelje psihologa i psihijatra koji to promenjuju - rade privatno u Pozarevcu, cena je ukupno 120 eura za 12 seansi.

Pozdrav.
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

hvala na informaciji.
ja sam danas nazvala jednu privatnu ordinaciju i cena jedne seanse je 20 eura.a niko ne zna koliko mi treba seansi i koliko ce to sve da traje dok ne krenem sa tim.
sto se tice cene koju ste vi spomenuli,to je sasvim prihvatljivo a i metoda mi se dopada jer sam danas pronasla neke tekstove na netu o kognitivno-bihevioralnoj terapiji.
da li postoji mogucnost da vase kolege, koje se bave time, znaju nekoga u novom sadu ko ima licencu za taj vid psihoterapije?
pozdrav
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nisam ovlascen da dajem mobilni telefon koleginice Olivere, koja je psihoterapeut, ali pitacu je uskoro. Pozdrav.
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

hvala na pomoci.
danas sam uspela da nadjem telefon udruzenja za kognitivno-bihev. terapiju. oni su mi rekli da je kod njih registrovan samo jedan terapeut iz novog sada koji ima licencu i dali su mi njegov broj. ja sad ne znam da li ta vasa kolegica ima licencu ili ne? ta cena koju ste spomenuli je jako povoljna u odnosu na ovo ovde.danas kad sam pitala tog terapeuta za cenu rekao je 1500 din za seansu od 45-60min. pa to je duplo skuplje od toga koliko naplacuju vase kolege!
pozdrav :)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Proverite u tom udruzenju imaju li na listi gospodjicu Oliveru Hajrovic, ne znam ima li njihovu licencu ili neku drugu, ali je specijalista klinicke psihologije i ima dosta licenci, jer je stalno usavrsava i odlican je strucnjak. Pozdrav.
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

provericu ovih dana.
zamolila bi vas da mi posaljete njen broj ako i kad budete mogli.
pozdrav
Odgovori