Anksioznost, napetost

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Whit3Wolf
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 19, 2012 10:09 am

Anksioznost, napetost

Post od Whit3Wolf »

Poz svima ;)
Evo mene sa jednim pitanjem. Naime, imao sam problema pre nekoliko godina sa napetošću i paničnim napadima ponekad zbog niza stresnih događaja.
Psiholog mi je dao neke savete, mislim da sam tada pio neki Zoloft nešto kratko, i posle 2-3 meseca je to prestalo... Počeo da skitam, zaljubio se, i zaboravio na sebe :)
E sad od skoro se ponovo pojavio problem...
Krenule su opet neke stresne situacije, ostao bez posla, imam nekih neplaniranih obaveza, i već par meseci sam baš napet (hteo ja to ili ne).
Počelo je da mi se dešava recimo kada sam u gužvi ljudi, imam neko mantanje u glavi (više mi ne lupa srce, nemam problema sa panikom i to), sada se samo javi neko mantanje, blaga vrtoglavica, imam osećaj kao da ću da se srušim tu (Što se još nije desilo)...
Ja sam iz manje sredine, navikao na mirno okruženje, tih život, i skoro sam bio do Beograda, upao baš u neku gužvu tu po centru, manta mi se, imam osećaj kao da mi se pritisak srozao na nulu :D Ali mislim da nije, jer sam par puta merio, mislim da je to iz glave...
Imam 182 cm, 77kg, atletski građen, krećem se, jedem po 5-6 puta dnevno (stvarno nemam problem sa apetitom) jedem bukvalno sve, nisam pušač, pijem nekoliko puta u godini - umereno, ne bi trebalo sa te strane da bude problema...
Sad imam neku ponudu da odem za Švajcarsku kod ortaka na neko vreme, i iskreno, strah me da odem tamo...
Ne znam da li da se suočavam malo sa tim gužvama ili da potražim odmah pomoć psihologa? :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Anksioznost, napetost

Post od aaaca »

Врати се ти одакле си дошао а у међувремену користи тинктуру валеријане коју прави Институт Јосиф Панчић:
https://www.mocbilja.rs/index.php/proiz ... alerijane/ За почетак пробај само ујутру петнаест капи па повећај по потреби.
Odgovori