Javljam se drugi put na ovaj forum. Ni sama ne znam šta mi je. Moja agonija počinje od pre parmeseci. Stalno osećam malakalost u toku dana, koja nekad bude praćena preznojavanjem. Osetim neki gbitak energije, snage i tada ja sebi na očima vidim kao neki umor, kao da su mi oči na pola koplja, spuštene, kao i da mi pogled nije potpuno čist, osećam i neku težinu-umor u očima., nalik onome kad dugo spavaš u toploj prostoriji pa si sav nadut. Onda ako sam u mogućnosti malo legnem, odmorim i nekako prođe. To mi se dešava skoro svaki dan. 17. juna sam vadila kompletnu krvnu sliku sa biohemijom, sve je bilo ok. Desava mi se da imam i strahove u smislu nesmem sama da se udaljavam od kuce, ne mogu da cekam u redu u banci, u prodavnici, u apoteci...Kada uđem osetim neku zagušljivost, kao da gubim snagu, plašim se da ću pasti u nesvest i moram da izađem. Počela sam da se plašim najvećih gluposti kao kako cu izdržati da se isfeniram kod frizera, kao ću izdržati sama u busu itd. Ne znam šta mi je. Pre nekoliko dana sam završila u domu zdravlja, odjednom na poslu mi je pozlilo, drhtavica celog organizma, užasno lupanje srca 120 otkucaja, pritisak viši, inače imam uvek nizak najviše 110 sa 70. Malaksalost, nemir, strah. u domu zdravlja dali mi presolol i bromazepan. Bilo mi je bolje. Ali simpromi opet ne prestaju, malaksalost, bezvoljnost, oblivanje znoja odjednom, strah i strah.
Moram napomenuti da sam imala jako težak period od prošle godine, naročio od pre 6 meseci. Smrt oca, za koga sam jako bila vezana, smrt brata, dragih prijatelja, užas, bolesti razne, nezadovoljstvo u kući itd. Imam 36 godina i dvoje male dece, radim i u tom periodu kada je sve to krenulo radila sam 3 mesecabez prestanka i subote i nedelje.
Tako, ako neko može da mi da savet šta mi je neka piše. Radila sam krvnu sliku, hormone štitne žlezde, ekg srca to je bilo ok. Šta mi je i šta dalje, unapred hvala.
Anksioznost ili organska bolest
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Anksioznost ili organska bolest
Da li je moguce da niko nece da odgovori
Da, ovo jeste anksioznost i trebala bi da odes kod psihijatra obavezno.
Nije ni cudo kroz sta si sve prosla u poslednje vreme, moralo je negde da se odrazi.
Ipak, nista strasno jer anksioznost se leci, istina malo duze sve to traje ali ima leka
Nije ni cudo kroz sta si sve prosla u poslednje vreme, moralo je negde da se odrazi.
Ipak, nista strasno jer anksioznost se leci, istina malo duze sve to traje ali ima leka

Hvala Tanja68, ici cu, plasim se i lekova, da me ne uspavaju
U pocetku sigurno hoce ali posle nekog kratkog vremena polako sve dodje na svoje.
Lekovi su najmanji problem, samo neka tebi bude ok, a bice videces;)
Lekovi su najmanji problem, samo neka tebi bude ok, a bice videces;)
dobro ti je rekla Tanja--samo strpljivo i ne izbegavaj lekove ako ih vec neuropsihijatar prepise-moze se lepo funkcionisati sa nekom stalnom manjom dozom-pa dokle bude trebalo...
ne brini i idi kod neuropsihijatra...
srecno
ne brini i idi kod neuropsihijatra...
srecno
LEK ZA ANKSIOZNOST, A NEKAD I NAPADE PANIKE
Ljudi, ja sam 25 godina patio od anksioznosti i ove godine sam resio problem. Nasli su mi "Pyrrole Disorder". Uvek sam imao povisen bilirubin, a sad su nasli i povisen (HPL) hydroxyhemopyrrolin-2-one. To je znak slabijeg rada jetre pri reciklazi crvenih krvnih zrnaca. Problem je sto HPL vezuje za sebe Cink i Vitamin B6, pa kad izmokrite ovaj toksin izgubite i Cink i Vitamin B6. To vremenom dovodi do manjka vitamina B6 i Cinka koji su kljucni za rad nerava i pravljenje GABA, Serotonina, Dopamina i ostalih amino kiselina u mozgu i nervima. Tako da zbog hronicnog nedostatka GABA amino kiseline, nervi ne mogu da stopiraju signale i nastaje stalna uznemirenost. Lecenje je povecanje unosa Cinka i Vitamina B6. Kompletan tretman ukljucuje i Unos Aktivnog Vitamina B6 (P5P), vitamina C, D i E, Magnezijuma i Omega 6 ulja. Uz to se dodaje i Mangan, jer je posledica same terapije gubitak Mangana. Terapija traje 3 meseca, jer se nervi vrlo sporo regenerisu, kad upadnete u nedostatak vitamina B6 i Cinka. Evo vec cetiri meseca uzimam vitamine i sve je super. S obzirom da sam se patio 25 godina i da su anti depresivi sve slabije delovali ovo je za mene fenomenalno. Prema studijama 80% anksioznosti i depresije su sbog ovoga. Neki to imaju hronicno a neki upadnu u ovo stanje i kad se izlece bude im skroz dobro. Oni koji imaju genetski problem sa radom jetre kao ja ce morati stalno da uzimaju vise Cinka i Vitamina B6.
Kao privremenu pomoc dok vitamin B6 i Cink ne pocnu da deluju mozete da uzimate GABA amino kiselinu direktno i to ce vam dosta olaksati tegobe. Takodje moze da se uzima i manja kolicina l-triptofana za bolje raspolozenje, ali nedostatak GABA amino kiseline je uzrok anksioznosti. Oralinim unosenjem mozete da olaksate simptome. GABA amino kiselina ne prodire u nerve, zbog barijere izmedju nerava i ostatka tela, ali moze da ublazi bolove i nelagodnost, jer ce nervni zavrsetci manje okidati kad uzmete GABA amino kiselinu pa ce samim tim biti i manje bola. Da bi se izlecili morate da unosite dovoljno Cinka i Vitamina B6 da bi nervi sami poceli da prave GABA. Pozdrav
Valjda ovo nekom pomogne. Pozdrav
Ljudi, ja sam 25 godina patio od anksioznosti i ove godine sam resio problem. Nasli su mi "Pyrrole Disorder". Uvek sam imao povisen bilirubin, a sad su nasli i povisen (HPL) hydroxyhemopyrrolin-2-one. To je znak slabijeg rada jetre pri reciklazi crvenih krvnih zrnaca. Problem je sto HPL vezuje za sebe Cink i Vitamin B6, pa kad izmokrite ovaj toksin izgubite i Cink i Vitamin B6. To vremenom dovodi do manjka vitamina B6 i Cinka koji su kljucni za rad nerava i pravljenje GABA, Serotonina, Dopamina i ostalih amino kiselina u mozgu i nervima. Tako da zbog hronicnog nedostatka GABA amino kiseline, nervi ne mogu da stopiraju signale i nastaje stalna uznemirenost. Lecenje je povecanje unosa Cinka i Vitamina B6. Kompletan tretman ukljucuje i Unos Aktivnog Vitamina B6 (P5P), vitamina C, D i E, Magnezijuma i Omega 6 ulja. Uz to se dodaje i Mangan, jer je posledica same terapije gubitak Mangana. Terapija traje 3 meseca, jer se nervi vrlo sporo regenerisu, kad upadnete u nedostatak vitamina B6 i Cinka. Evo vec cetiri meseca uzimam vitamine i sve je super. S obzirom da sam se patio 25 godina i da su anti depresivi sve slabije delovali ovo je za mene fenomenalno. Prema studijama 80% anksioznosti i depresije su sbog ovoga. Neki to imaju hronicno a neki upadnu u ovo stanje i kad se izlece bude im skroz dobro. Oni koji imaju genetski problem sa radom jetre kao ja ce morati stalno da uzimaju vise Cinka i Vitamina B6.
Kao privremenu pomoc dok vitamin B6 i Cink ne pocnu da deluju mozete da uzimate GABA amino kiselinu direktno i to ce vam dosta olaksati tegobe. Takodje moze da se uzima i manja kolicina l-triptofana za bolje raspolozenje, ali nedostatak GABA amino kiseline je uzrok anksioznosti. Oralinim unosenjem mozete da olaksate simptome. GABA amino kiselina ne prodire u nerve, zbog barijere izmedju nerava i ostatka tela, ali moze da ublazi bolove i nelagodnost, jer ce nervni zavrsetci manje okidati kad uzmete GABA amino kiselinu pa ce samim tim biti i manje bola. Da bi se izlecili morate da unosite dovoljno Cinka i Vitamina B6 da bi nervi sami poceli da prave GABA. Pozdrav
Valjda ovo nekom pomogne. Pozdrav