Anksioznost ili organska bolest

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
didika77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2014 1:32 pm

Anksioznost ili organska bolest

Post od didika77 »

Javljam se drugi put na ovaj forum. Ni sama ne znam šta mi je. Moja agonija počinje od pre parmeseci. Stalno osećam malakalost u toku dana, koja nekad bude praćena preznojavanjem. Osetim neki gbitak energije, snage i tada ja sebi na očima vidim kao neki umor, kao da su mi oči na pola koplja, spuštene, kao i da mi pogled nije potpuno čist, osećam i neku težinu-umor u očima., nalik onome kad dugo spavaš u toploj prostoriji pa si sav nadut. Onda ako sam u mogućnosti malo legnem, odmorim i nekako prođe. To mi se dešava skoro svaki dan. 17. juna sam vadila kompletnu krvnu sliku sa biohemijom, sve je bilo ok. Desava mi se da imam i strahove u smislu nesmem sama da se udaljavam od kuce, ne mogu da cekam u redu u banci, u prodavnici, u apoteci...Kada uđem osetim neku zagušljivost, kao da gubim snagu, plašim se da ću pasti u nesvest i moram da izađem. Počela sam da se plašim najvećih gluposti kao kako cu izdržati da se isfeniram kod frizera, kao ću izdržati sama u busu itd. Ne znam šta mi je. Pre nekoliko dana sam završila u domu zdravlja, odjednom na poslu mi je pozlilo, drhtavica celog organizma, užasno lupanje srca 120 otkucaja, pritisak viši, inače imam uvek nizak najviše 110 sa 70. Malaksalost, nemir, strah. u domu zdravlja dali mi presolol i bromazepan. Bilo mi je bolje. Ali simpromi opet ne prestaju, malaksalost, bezvoljnost, oblivanje znoja odjednom, strah i strah.
Moram napomenuti da sam imala jako težak period od prošle godine, naročio od pre 6 meseci. Smrt oca, za koga sam jako bila vezana, smrt brata, dragih prijatelja, užas, bolesti razne, nezadovoljstvo u kući itd. Imam 36 godina i dvoje male dece, radim i u tom periodu kada je sve to krenulo radila sam 3 mesecabez prestanka i subote i nedelje.
Tako, ako neko može da mi da savet šta mi je neka piše. Radila sam krvnu sliku, hormone štitne žlezde, ekg srca to je bilo ok. Šta mi je i šta dalje, unapred hvala.
didika77
Novi član
Novi član

Re: Anksioznost ili organska bolest

Post od didika77 »

Da li je moguce da niko nece da odgovori
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Da, ovo jeste anksioznost i trebala bi da odes kod psihijatra obavezno.
Nije ni cudo kroz sta si sve prosla u poslednje vreme, moralo je negde da se odrazi.
Ipak, nista strasno jer anksioznost se leci, istina malo duze sve to traje ali ima leka :)
didika77
Novi član
Novi član

Post od didika77 »

Hvala Tanja68, ici cu, plasim se i lekova, da me ne uspavaju
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

U pocetku sigurno hoce ali posle nekog kratkog vremena polako sve dodje na svoje.
Lekovi su najmanji problem, samo neka tebi bude ok, a bice videces;)
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

dobro ti je rekla Tanja--samo strpljivo i ne izbegavaj lekove ako ih vec neuropsihijatar prepise-moze se lepo funkcionisati sa nekom stalnom manjom dozom-pa dokle bude trebalo...
ne brini i idi kod neuropsihijatra...
srecno
mindiga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 10:49 am

Post od mindiga »

LEK ZA ANKSIOZNOST, A NEKAD I NAPADE PANIKE
Ljudi, ja sam 25 godina patio od anksioznosti i ove godine sam resio problem. Nasli su mi "Pyrrole Disorder". Uvek sam imao povisen bilirubin, a sad su nasli i povisen (HPL) hydroxyhemopyrrolin-2-one. To je znak slabijeg rada jetre pri reciklazi crvenih krvnih zrnaca. Problem je sto HPL vezuje za sebe Cink i Vitamin B6, pa kad izmokrite ovaj toksin izgubite i Cink i Vitamin B6. To vremenom dovodi do manjka vitamina B6 i Cinka koji su kljucni za rad nerava i pravljenje GABA, Serotonina, Dopamina i ostalih amino kiselina u mozgu i nervima. Tako da zbog hronicnog nedostatka GABA amino kiseline, nervi ne mogu da stopiraju signale i nastaje stalna uznemirenost. Lecenje je povecanje unosa Cinka i Vitamina B6. Kompletan tretman ukljucuje i Unos Aktivnog Vitamina B6 (P5P), vitamina C, D i E, Magnezijuma i Omega 6 ulja. Uz to se dodaje i Mangan, jer je posledica same terapije gubitak Mangana. Terapija traje 3 meseca, jer se nervi vrlo sporo regenerisu, kad upadnete u nedostatak vitamina B6 i Cinka. Evo vec cetiri meseca uzimam vitamine i sve je super. S obzirom da sam se patio 25 godina i da su anti depresivi sve slabije delovali ovo je za mene fenomenalno. Prema studijama 80% anksioznosti i depresije su sbog ovoga. Neki to imaju hronicno a neki upadnu u ovo stanje i kad se izlece bude im skroz dobro. Oni koji imaju genetski problem sa radom jetre kao ja ce morati stalno da uzimaju vise Cinka i Vitamina B6.
Kao privremenu pomoc dok vitamin B6 i Cink ne pocnu da deluju mozete da uzimate GABA amino kiselinu direktno i to ce vam dosta olaksati tegobe. Takodje moze da se uzima i manja kolicina l-triptofana za bolje raspolozenje, ali nedostatak GABA amino kiseline je uzrok anksioznosti. Oralinim unosenjem mozete da olaksate simptome. GABA amino kiselina ne prodire u nerve, zbog barijere izmedju nerava i ostatka tela, ali moze da ublazi bolove i nelagodnost, jer ce nervni zavrsetci manje okidati kad uzmete GABA amino kiselinu pa ce samim tim biti i manje bola. Da bi se izlecili morate da unosite dovoljno Cinka i Vitamina B6 da bi nervi sami poceli da prave GABA. Pozdrav
Valjda ovo nekom pomogne. Pozdrav
Odgovori