Trćanje, ishrana - mršavljenje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Упоран
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 14, 2011 10:59 am

Trćanje, ishrana - mršavljenje

Post od Упоран »

Ovako, imam 18 godina i imam problema sa viškom kilograma, tačnije imam salo itd, nije nešto preterano teško to da se skine (imam 76kg i 182 sam visok) ali nemam nikakvu fizičku aktivnost pa samim tim nije ni moglo da se skine. Nikad pre nisam trčao u kontinuitetu da bih skinuo stomak ali sad sam odlučio da počnem sa tim jer i zbog nekih drugih problema moram da počnem sa fizičkom aktivnošću. Naravno, ne hranim se zdravo (slatko, brza hrana i pijem gazirano) ali bih i to promenio naravno, samo je problem što ne znam tačno šta sme i šta treba da se jede ujutru, za ručak ili uveče jer svuda čitam drugačije i onda odustanem uvek.

Pijem lek (roaccutan) pa imam "obavezu" da jedem pre leka a lek se pije ujutru i uveče i zato je problem ono da ne jedem posle 7 ili kad već, ali potrudio bih se da što ranije popijem uveče lek. Gazirano i slatko bih izbacio, ne bih jeo hleb, fast food i ono masno.

Počeo bih sa trčanjem, ali kao što sam već rekao nikad nisam trčao ovako da bih smršao, u kontinuitetu pa ne znam ni kako treba da se počne. Zanima me, jel mogu bilo koje patike da se koriste, kako treba da se trči (čitao sam na ovom forumu već nešto pa mi nije jasno), kojim danima tj koliko puta nedeljno treba ? I vremenski koliko treba ili km ? Ne želim da idem u teretenu (išao sam pre ali sam prestao), radio bih kući sklekove, trbušnjake, zgibove, to bih radio svaki dan.

E to je to, ako neko može da mi napiše malo za ishranu, za trčanje i za ove kućne vežbe, da bih smršao tj da bih skinuo skroz stomak i da bih napravio mišiće. Hvala unapred
f2tality
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 10:38 pm

Re: Trćanje, ishrana - mršavljenje

Post od f2tality »

Druze potrazi na netu Ciklicna Keto Dijeta tj CKD. Ako ti nesto nebude bilo jasno, pitaj.
Trcanjem neces istpiti salo vec ces to uraditi u kuhinji. Trcanjem ces samo ubrzati taj proces.
milos.milos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2011 2:21 pm

Post od milos.milos »

Moja preporuka... Kucne vezbe su super...ti netreba da mrsas NIKAKO... samo vezbaj (radi trbusnjake, sklekove ledjne vezbe itd..) Kakva dijeta sa 78 kg na 180(i nesto) cm .. A trcanje ti nabija kondiciju i mozes da smrsas malo , a takodje dobijas misice na nogama... Mada najbolje je ako imas negde u bilizini zatvoreni bazen da ides na PLIVANJE ... to je najbolje... A ako bas oces dijetu... Nemoj vecerati, jesti hleb i puno slatkog (1-2 kockice cokolade) ,,, Slano I gazirane sokove SKROZ izbaci (i pivo ako pijes :) )
Упоран
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 14, 2011 10:59 am

Post od Упоран »

Evo ovako, poceo sam u ponedeljak sa trcanjem . Trcao sam u ponedeljak, utorak i sredu 3,5 ili 4 km sa manjim pauzama i radio sam vezbe, ali ne nesto preterano . Juce nisam trcao ali sam preskako vijacu 15,20 minuta sa pauzama jer ne mogu u kontinuitetu da je preskacem, nzm, mozda je to zensko (vijaca) ali i od toga valjda moze da se skine stomak .

Meni nije problem u kilazi tj u broju 76, kao da sam debeo nego zato sto imam stomak, i to ne nesto sitno ali onako, srednje i hocu da ga skinem . Radim trbusnjake, sklekove i tako to, ako imate neki program za te kucne vezbe dajte, nemam tegove ali cu pokusati da ih nabavim sto je pre moguce .

Sto se tice ishrane, od ponedeljka kad sam poceo sa trcanjem isto sam izmenio ishranu . Ne pijem gazirano (alkohol ne smem zbog lekova) i bas malo pijem sokove, u skoli kad nema nista drugo uzmem sok ali to je ono vocno kao ili limunada, i pijem cedevitu kuci . Posto sam ove nedelje isao pre podne u skolu nisam znao bas sta da jedem pa sam uglavnom ujutru jeo topli sendvic . Jbg, mozda ne valja ali nemam ideju sta da jedem kad sam u skoli a da pritom moram da jedem zbog lekova . Za rucak jedem nesto normalno (musaka, punjene paprike) i tu se najedem i uvece oko 7,8 pojedem isto to sto sam za rucak ali manje - zbog leka i to je to, ne jedem slatko uopste, sem sto sam jednom pojeo bonzitu uvece, i jeo sam voce ovih dana .

Vi napisite sta mislite i eto, hvala obojici . :)
Odgovori