Aneurizma-savet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Jekiska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 1:37 pm

Aneurizma-savet

Post od Jekiska »

Da li postoje pregledi koji mogu utvrditi postojanje aneurizme krvnih sudova glave i koliko su bezbedni.
Moja majka je umrla od pucanja aneurizme, koja je bila u malom mozgu. Operacija je bila nemoguca. Imala je 53 godine.
Moja tetka, mamina rodjena sestra je 1988, u svojih 49 godina, operisala aneurizmu iznad desne slepoocnice, i hvala Bogu, dan danas je ziva. Do operacije je doslo jer je aneurizma naprsla.
Mamin rodjeni brat, Umro je '75 od sloga... tako pricaju. Imao je 44 god.Polako svi mi, njihova deca, sumnjamo da je imao aneurizmu.
Baba i deda su mi umrli od starosti .

Da li u ovome treba traziti neku povezanost,gensku predispoziciju?
Sestra od, malopre pomenute tetke, ima uzasne migrene sigurno vec 15 godina ako ne i vise. Ni na magnetnoj joj nista nisu videli i svima se pretpostavke zavrsavaju sa okostavanjem varnih prsljenova.

Na netu sam dosla do informacije da ljudi koji imaju policisticne organe, pretpostavlja se da imaju aneurizmu. bezveze sam se izrazila, ali, nadam se da razumete. Navodno, uslovljeno je.
Moja majka je imala policisticnu jetru i bubrege. Moj brat od svojih 9 godina zvanicno ima 3 ciste na bubregu. Ne znam da li je bitno da napomenem da je imao potres mozga, udarac je bio iznad "babine rupe", na znam kako drugacije da objasnim. :oops:

Kako da se istestiramo, a da to bude bezbedno jer sam cula da su ta snimanja rizicna. Zasto i kako-nisam se raspitivala, ali nemam mira, posebno zbog brata.
U cemu se sastoji preventiva, osim pravilne ishrane kako bi se izbegao poviseni pritisak?

Nadam se da nisam smorila.... Trebalo mi je 6 godina da skupim snagu da postavim par pitanja i mozda doznam da su mi neke stvari bile ispred nosa, a ja ih nisam primetila. Kao ni ostali.
Unapred hvala!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Naravno, postoji nacijn da se snime krvni sudovi glave uz ubrizgavanje kontrasta, moze se raditi i magnetna rezonanca glave i vratne kicme takodje. Alii krenite prvo od bazicnih pretraga - krvne slike, biohemije, pritiska, interniste, pa neurologa i neurohirurga.

Za ostalo sto se dogadjalo niste Vi krivi ni odgovorni, nemojte preuzimati tu odgovornost na sebe. POzdrav
Jekiska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 1:37 pm

Post od Jekiska »

Hvala najlepse. :D
Jovan Joki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 5:00 pm

Re: Aneurizma-savet

Post od Jovan Joki »

Da li mi neko moze pomoci ? Oko aneurizma.Moj deda je bolestan ?
Jovan Joki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 5:00 pm

Re: Aneurizma-savet

Post od Jovan Joki »

Da li mi neko moze pomoci ? Oko aneurizma.Moj deda je bolestan ?
Sada cu vam dati CT nalaz :
CT NALAZ
MSCT GRUDNE I ABDOMINALNE AORTE :Pocev od arcusa i u dijelu descendentne aorte vidi se veca aneurizma sa znacima disekcije,odnosno rupture (descendentna aorta).
Aneurizma promjera do 90mm.,uz znake hematona.
Ista je tortuozna u visini thoracoabdominalnog prijelaza,a ista je aneurizmaticki prosirenja sve do racve (promjera do 50mm).
Oba bubrega u funkciji,sa manjom cistom u lijevom bubregu.
U plucima nema,infiltrativnih promjena.
U abdomenu nema slobodne tecnosti.

Zakljucak : Aneurisma aortae thoracalis cum ruptiram.
Aneurisma aortae abdominalis.

Ovo je taj CT nalaz....Volio bi da mi neko kaze ima li neki strucnjak za ovo koji bi mogao operisti!!!!!!! I gdje moze da se operise !!! Hvala unaprijed !!!Samo pozurite !!! Hitno jee !!!
Odgovori