Moja majka je umrla od pucanja aneurizme, koja je bila u malom mozgu. Operacija je bila nemoguca. Imala je 53 godine.
Moja tetka, mamina rodjena sestra je 1988, u svojih 49 godina, operisala aneurizmu iznad desne slepoocnice, i hvala Bogu, dan danas je ziva. Do operacije je doslo jer je aneurizma naprsla.
Mamin rodjeni brat, Umro je '75 od sloga... tako pricaju. Imao je 44 god.Polako svi mi, njihova deca, sumnjamo da je imao aneurizmu.
Baba i deda su mi umrli od starosti .
Da li u ovome treba traziti neku povezanost,gensku predispoziciju?
Sestra od, malopre pomenute tetke, ima uzasne migrene sigurno vec 15 godina ako ne i vise. Ni na magnetnoj joj nista nisu videli i svima se pretpostavke zavrsavaju sa okostavanjem varnih prsljenova.
Na netu sam dosla do informacije da ljudi koji imaju policisticne organe, pretpostavlja se da imaju aneurizmu. bezveze sam se izrazila, ali, nadam se da razumete. Navodno, uslovljeno je.
Moja majka je imala policisticnu jetru i bubrege. Moj brat od svojih 9 godina zvanicno ima 3 ciste na bubregu. Ne znam da li je bitno da napomenem da je imao potres mozga, udarac je bio iznad "babine rupe", na znam kako drugacije da objasnim.

Kako da se istestiramo, a da to bude bezbedno jer sam cula da su ta snimanja rizicna. Zasto i kako-nisam se raspitivala, ali nemam mira, posebno zbog brata.
U cemu se sastoji preventiva, osim pravilne ishrane kako bi se izbegao poviseni pritisak?
Nadam se da nisam smorila.... Trebalo mi je 6 godina da skupim snagu da postavim par pitanja i mozda doznam da su mi neke stvari bile ispred nosa, a ja ih nisam primetila. Kao ni ostali.
Unapred hvala!