ANCA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
zdravko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 05, 2005 5:26 pm

ANCA

Post od zdravko »

Molim da mi objasnite sledece,
pANCA[Anti MPO] mi je 1.23 a granice su od 6 do 27.
Sta je ANCA i sta znaci ta smanjena vrednost
Lidija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 10:15 pm

Post od Lidija »

pANCA su perinukleusna antineutrofilna citoplazmatska antitela, odnosno autoantitela (antitela usmerena protiv sopstvenih antigena).

Specificna su i javljaju se u znacajno povisenoj koncentraciji u sistemskoj bolesti vezivnog tkiva - sindromu vaskulitisa

Nisam sigurna da niza vrednost u odnosu na referentne vrednosti, koju vi navodite, ima bilo kakav patoloski znacaj.

Mozda biste mogli da napisete nesto vise - ko vas je poslao da uradite tu analizu, zbog cega, kakve tegobe imate, uzimate li lekove...
zdravko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 05, 2005 5:26 pm

Post od zdravko »

Pitala sam vas za ANCU zato sto vac mesecima imam povisenu tepmeraturu pracenu opstom slaboscu,imam bolove u predelu desne strane abdomena i ledja i bolove u vratu. Obisla sam sve moguce lekare, uradila sve moguce analize i snimanja i sve je u redu a meni ne.Na kraju sam otisla kod neurologa i taj pregled je u redu,on je trazio ANCU. LUDNICA!
Hvala vam sto ste mi odgovorili.Znaci po vama je taj rezultat OK?
Lidija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 10:15 pm

Post od Lidija »

Licno ne znam da snizene vrednosti ovih antitela mogu upucivati na neko patolosko zbivanje u telu, nadam se da ce vise o tome moci da vam kaze neurolog koji vas je poslao na ta ispitivanja.

Ukoliko niste bili na pregledu kod reumatologa, idite svakako.
christy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2005 5:32 pm

Post od christy »

Savjet:: uzmite uputnicu za krv i to pretrage ANA i ENA i da, javite se reumatologu
Odgovori