Molim da mi objasnite sledece,
pANCA[Anti MPO] mi je 1.23 a granice su od 6 do 27.
Sta je ANCA i sta znaci ta smanjena vrednost
ANCA
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
pANCA su perinukleusna antineutrofilna citoplazmatska antitela, odnosno autoantitela (antitela usmerena protiv sopstvenih antigena).
Specificna su i javljaju se u znacajno povisenoj koncentraciji u sistemskoj bolesti vezivnog tkiva - sindromu vaskulitisa
Nisam sigurna da niza vrednost u odnosu na referentne vrednosti, koju vi navodite, ima bilo kakav patoloski znacaj.
Mozda biste mogli da napisete nesto vise - ko vas je poslao da uradite tu analizu, zbog cega, kakve tegobe imate, uzimate li lekove...
Specificna su i javljaju se u znacajno povisenoj koncentraciji u sistemskoj bolesti vezivnog tkiva - sindromu vaskulitisa
Nisam sigurna da niza vrednost u odnosu na referentne vrednosti, koju vi navodite, ima bilo kakav patoloski znacaj.
Mozda biste mogli da napisete nesto vise - ko vas je poslao da uradite tu analizu, zbog cega, kakve tegobe imate, uzimate li lekove...
Pitala sam vas za ANCU zato sto vac mesecima imam povisenu tepmeraturu pracenu opstom slaboscu,imam bolove u predelu desne strane abdomena i ledja i bolove u vratu. Obisla sam sve moguce lekare, uradila sve moguce analize i snimanja i sve je u redu a meni ne.Na kraju sam otisla kod neurologa i taj pregled je u redu,on je trazio ANCU. LUDNICA!
Hvala vam sto ste mi odgovorili.Znaci po vama je taj rezultat OK?
Hvala vam sto ste mi odgovorili.Znaci po vama je taj rezultat OK?