analni sex i hemoroidi?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
analni sex i hemoroidi?
Treba mi savet strucnog lica..imam ne tako veliki problem sa hemoroidima ali ih jednostavno imam probala bih analni sex ali me interesuje da li moze nesto da se iskomplikuje dodatno ili ce me jednostavno samo malo vise boleti?Konkretno pitanje je da li bi smela upraznjavati analni sex ako imam hemoroide?
Re: analni sex i hemoroidi?
Ako hemoroidi nisu upaljeni, ne krvare, ako te nista ne boli prilikom praznjenja stolice onda ne vidim zasto da ne... hemoroidi koji nisu upaljeni ne bole ni sa ni bez analnog seksa. Btw ako analni seks (i bilo koji seks) boli znaci da nesto ne radite kako treba, da ne ulazim sada u detalje, ali nadam se da ces se prvo informisati sta i kako. Lubrikant je neophodan, a za aplikaciju bih preporucila ovaj spric koji se prodaje uz Hemoclin gel: http://www.youtube.com/watch?v=6YgCvRNB ... re=related
Naravno samo ga napunis lubrikantom a ne Hemoclin-om.
Naravno samo ga napunis lubrikantom a ne Hemoclin-om.
hvala puno
a kako obaviti praznjenje pre analnog sexa i koliko pre odnosa i da li mogu nekako da se operem malo dublje?
Najbolje prirodnim putem, sacekas da imas stolicu i to je to (ako su neredovne, povecaj unos vlaknaste hrane i tecnosti, kao i fizicku aktivnost, ili pitaj doktora da ti preporuci neki prirodni preparat). Nema pravila koliko pre seksa to treba obaviti, i sama ces osetiti da li je rektum prazan ili ne (vecinu vremena je prazan, i puni se samo neposredno ili najduze par sati pre praznjenja). Zbog varenja hrane u rektumu uvek ima bakterija, i one se ne mogu isprati niti to treba pokusavati, jer ispiranjem se remeti prirodna crevna flora koja je veoma bitna za opste zdravstveno stanje. Mada su korisne u crevima, te bakterije mogu da izazovu uretritis kod muskaraca i cervicitis i upalu besike kod zena, zato je bitno uvek koristiti kondom i nikada ne prelaziti sa analnog na vaginalni seks bez promene kondoma.
hvala donka stvarno sam od vas dobila najpotpuniji oddgovor do sada a pitala sam sve zive