analiza bakra u krvi
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
analiza bakra u krvi
Molim vas da mi odgovorite da li je moguće i gde da se uradi analiza bakra u krvi.
Zapravo ne radi se o meni već o mom bratu, on ima 21 godinu, pre 16 godina dobio je šećernu bolest, a pre 6 godina bio je u primljen u bolnicu zbog slabosti ekstremiteta, vrtoglavice i nestabilnosti pri stajanju. Tada je otpušten pod dijagnozama: Diabetes Mellitus. Ataxia. Heamiparesis 1. sin. Sclerosis multiplex. Microalbuminuria. Rethimopathia diabetica incipiens.
Dakle njemu je konstatovana dijagnoza Sclerosis multiplex iako je likvor bio u redu, on je sada prilično dobro, bavi se sportom, još uvek je nestabilan, gubi ravnotežu, tresu mu se ruke, pošto je šećer pod kontrolom nekih drugih tegoba nema. Na poslednjem pregledu od pre 3 meseca neurolog je rekao da on ne boluje od te bolesti.
Poslala sam po drugarici njegove nalaze jednom lekaru (homeopata) koji je rekao da dok je bio na specijalizaciji u Rusiji da je video takav sličan slučaj, da do toga može doći zbog viška ili nedostatka bakra, da se to vrlo retko javlja i da je potrebno da proverimo bakar, i ukoliko je to uzrok može se kontrolisati. Zato me interesuje gde to može da se uradi, interesuje me i gde može da se uradi analiza drugih metala kao što su živa, aluminijum itd.
Ovo je njegova laboratorijska analiza od pre tri meseca:
bez znakova anemije u krvnoj slici( Er 5.40 Hgb 156 Hct 0.465 MCV 86.2 Tb 220),
Negativan zapaljenski sindrom (Leu 7.89 fibrinogen 2.98 SE 6),
Bez retencije azotnih materija (urea 4.6 kreatinin 82 klirenska kreatinina 62 ml/min),
Bez lektrolitnog disbalansa (K 5.1 Na 137 HCO3 30),
Hepatogram (AST 25 ALT 24 alkalna fosfataza 99 alfa amilaza 91 bilirubin 24.4),
Proteinogram (ukupni proteini 72 albumini 41),
Lipidogram (Hol 4.20 HDL- h 1.14 LDL-h 2.27 Tge 1.74). uredni Parametar retrogradne glikoregulacije HbA 1c nezadovoljavajući 10.7%. u urinu glikozurija, proteinurija, ketonurije. Urinokultura sterilna. Makroalbuminurija 588 mg/24h. Klinički i hormonski eumetaboličan T4 107.5 TSH 0.16.
EKG nalaz: sinusni ritam, normalna osovina, fr 72/min, bez promena u ST i T.
Rtg cor et pulmo: Lako pojačan plućni crtež. Infiltrativna zasenčenja se ne vide.
Eho abdomena: jetra, pankreas, slezina, žučna kesa i bubrezi su u granicama normale.
Molim Vas pomozite mi, ove nalaze sam napisala jer se nadam odgovoru lekara. Unapred zahvalna.
Dakle njemu je konstatovana dijagnoza Sclerosis multiplex iako je likvor bio u redu, on je sada prilično dobro, bavi se sportom, još uvek je nestabilan, gubi ravnotežu, tresu mu se ruke, pošto je šećer pod kontrolom nekih drugih tegoba nema. Na poslednjem pregledu od pre 3 meseca neurolog je rekao da on ne boluje od te bolesti.
Poslala sam po drugarici njegove nalaze jednom lekaru (homeopata) koji je rekao da dok je bio na specijalizaciji u Rusiji da je video takav sličan slučaj, da do toga može doći zbog viška ili nedostatka bakra, da se to vrlo retko javlja i da je potrebno da proverimo bakar, i ukoliko je to uzrok može se kontrolisati. Zato me interesuje gde to može da se uradi, interesuje me i gde može da se uradi analiza drugih metala kao što su živa, aluminijum itd.
Ovo je njegova laboratorijska analiza od pre tri meseca:
bez znakova anemije u krvnoj slici( Er 5.40 Hgb 156 Hct 0.465 MCV 86.2 Tb 220),
Negativan zapaljenski sindrom (Leu 7.89 fibrinogen 2.98 SE 6),
Bez retencije azotnih materija (urea 4.6 kreatinin 82 klirenska kreatinina 62 ml/min),
Bez lektrolitnog disbalansa (K 5.1 Na 137 HCO3 30),
Hepatogram (AST 25 ALT 24 alkalna fosfataza 99 alfa amilaza 91 bilirubin 24.4),
Proteinogram (ukupni proteini 72 albumini 41),
Lipidogram (Hol 4.20 HDL- h 1.14 LDL-h 2.27 Tge 1.74). uredni Parametar retrogradne glikoregulacije HbA 1c nezadovoljavajući 10.7%. u urinu glikozurija, proteinurija, ketonurije. Urinokultura sterilna. Makroalbuminurija 588 mg/24h. Klinički i hormonski eumetaboličan T4 107.5 TSH 0.16.
EKG nalaz: sinusni ritam, normalna osovina, fr 72/min, bez promena u ST i T.
Rtg cor et pulmo: Lako pojačan plućni crtež. Infiltrativna zasenčenja se ne vide.
Eho abdomena: jetra, pankreas, slezina, žučna kesa i bubrezi su u granicama normale.
Molim Vas pomozite mi, ove nalaze sam napisala jer se nadam odgovoru lekara. Unapred zahvalna.
javi mi se na ovaj email;
[email protected].
[email protected].