Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Cetvorogodisnja cerka moje prijateljice boluje od cerebralne paralize
Nedavno je cula za lek Aminalon (ruski proizvod) da pomaze obnavljanu
celija mozga i da bi mozda mogao biti od koristi.
Zna li neko nesto o njemu i moze li se nabaviti u Srbiji?
Taj lek je dobio moj deda posle neke povrede glave. Ima da se nađe kod nas, valjda je uvoznik "Remedija" Zrenjanin, tako barem piše na toj bočici koju ja imam.
Kakve efekte ima u cerebralnoj paralizi, ne znam tačno, ali se daje. Trebalo bi da smanjuje spastičnost mišića jer nadoknađuje nedostatak GABA-e (Tj. sam Aminolon je po sastavu GABA). Inače nije neki čudotvorni lek koji može da dovede do obnavljanja nervih ćelija.
Nisam pronašla ništa na stranici http://www.lekoteka.com/~comp73740/Konc ... ograd.html
Znas li neko gdje se točno taj lijek (Aminalon) može kupiti u Srbiji. Treba mi za tatu koji ima sklerotične promjene na mozgu, čula sam da jako pomaže kod te bolesni.
Secam se da ga je moj deda pio jos davnih 80-ih i tad smo ga dobijali iz ondasnjeg SSSR . Lek mu je prevashodno bio propisan zbog skleroze i pocetka staracke demencije i mislim da je uspeo da uspori oba procesa. lek sigurno nije magican ( a koji pa jeste?!?), ali nije ni secerna vodica.
Ne znam kako se moze nabaviti, mislim da ima, bar u Beogradu, apoteka koje ce vam preko nekih njihovih kanala nabaviti lek iz inostranstva, a mislim da za njega ni ne treba recept.