Alternativna medicina ! ! !

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

mala_plava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 2:56 am

Alternativna medicina ! ! !

Post od mala_plava »

Mozda je glupo pisati ovo bas na ovom forumu :oops: ali molim vas za misljenje i ako neko ima bilo kakvu informaciju nek' se javi.

"Nekoliko Hrvata otputovalo je čak do Filipina kako bi im tamošnji liječnici bez anestezije, skalpela ili bilo kojeg drugog instrumenta iz tijela izvukli bolesno tkivo.

No, malo tko od ljudi koji su proživjeli to nevjerojatno iskustvo je spreman javno o tome govoriti, vjerojatno u strahu od reakcije okoline na tu vrstu alternativnog (na Zapadu još nepriznata) oblika liječenja.

Pod uvjetom potpune anonimnosti, jedan od njih progovorio je za Večernji list:

"Informacije o takvim zahvatima zasad se šire usmenom predajom. Zainteresirani obično stupe u kontakt s nekim tko je već bio na Filipinima, a on ih dalje, putem e-mail adresa, povezuje s liječnicima u Manili koji na taj jedinstveni način pomažu u liječenju tumora, ali i drugih teških bolesti. Na svoje sam oči, na videosnimci, vidio ženu kojoj su liječnici davali šest mjeseci života, a kojoj su u Manili rukama, iz trbuha, iščupali tumor veličine jabuke te joj spasili život."

Prije odlaska u Manilu potrebno je poslati detaljnije podatke o bolesti, pribaviti vizu te dobiti svojevrsno garantno pismo. U avion se sjeda u Beogradu, a iz njega leti za Frankfurt, Dubai i, napokon, u Manilu. Povratna karta stoji oko 1000 eura. Još je poprilici toliko potrebno za ostale troškove: dvotjedni smještaj, terapiju...

"Zahvati se obavljaju u urednoj i lijepo uređenoj ustanovi. No, nemoguće je riječima objasniti što ti ljudi ondje rade, na koji način liječe. Ne može ih se nazvati liječnicima. Ali, nije riječ ni o vračevima ni magičarima, nego o ljudima, kako sami tvrde, koji imaju moć od Boga da iscjeljuju i pomažu drugima. Oni golim rukama prelaze preko vašeg tijela i, kad napipaju tumor ili što tomu slično, odnosno bolesno tkivo, na tom mjestu prodiru kroz kožu i iščupaju ga van", kaže neimenovani izvor.

"Pacijenta pritom ništa ne boli niti poslije na tijelu ostane ožiljak, a krv curi kao kod 'prave' operacije, izvedene prema pravilima službene medicine", opisuje sugovornik te zaključuje da, kao i kod mnogih drugih stvari u životu, uspjeh uvelike ovisi i o tome koliko se u sve to vjeruje, piše Večernji list.

Cula sam za ovo i ranije, cak i gledala neverovatan dokumentarac (snimljen amaterskom kamerom i bukvalno je sve kao sto i u gore navedenom textu pise) pa prema tome ako bilo ko ima informacije ili misljenje o ovome neka se izjasni.
Hvala vam...unapred!
Kajalena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 10:56 pm

Post od Kajalena »

Videla sam kako to izgleda na tv-u - nisam verovala do kraja, jer je na tv-u svasta moguce namestiti.

Iz ove perspektive, ne bih zapucavala tamo - em zbog metode, em zbog same zemlje (higijene, nase neprilagodjenosti podneblju, mozda preosetljivosti na neke viruse itd). Inace sam pristalica neoficijelnih doktorskih metoda, ali onda kada mi je barem donekle JASNO po kom se principu radi...

A moguce da bih probala u slucaju da nemam vise drugih ideja...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Randy James, covek koji je posvetio zivot razotkrivanju ovih sarlatana, demonstrira taj trik na YouTube.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
mala_plava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 2:56 am

Post od mala_plava »

dr ivica napisao:Randy James, covek koji je posvetio zivot razotkrivanju ovih sarlatana, demonstrira taj trik na YouTube.
E, pa evo nasla sam nesto o tim sarlatanima kako ih vec vi nazivate i covek se zove Jun Labo ali svejedno, hvala vam na korisnim informacijama.
Silan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 19, 2007 5:46 pm

Post od Silan »

Mislim da svaki postupak koji jaca psihosomatski imunitet pacijenta validan za lecenje.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kakve veze imaju "psihosomatski imunitet" i vec postojeci karcinim, recimo, na glavi pankreasa? Kakvo je "psihosomatsko imunolosko" lecenje moguce kod tumora koji je velicine teniske lopte, sa metastazama sa obe strane dijafragme, koji nagriza tkiva i koga je nemoguce odstraniti, jer je urastao u sve oko sebe?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Danny1971
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 3:09 pm

Post od Danny1971 »

Cinjenice su jasne, i govore same za sebe; opis ovog "postupka", pri kome neko rukom prodire kroz kozu, potkozno masno tkivo sve do organa i tkiva, tako uklanjajuci tumore, je "reklama" za sebe. Dakle, opis nemoguceg postupka.

Drugo, kada tumor raseje sekundarne depozite po okolnim (ili distantnim) tkivima, nemoguce ga je ukloniti mehanicki, on je sistemski prisutan, i u takvim slucajevima se jedino primenjuje hemioterapija.

Zakljucak: sarlatani na kub. Znam za slucaj jednog pulmologa iz Beograda, koji je naseo na slicnu pricu, otisavsi do Japana, u potrazi za lekom za sopstveni maligni tumor. Vratio se u Beograd pred smrt, kost i koza, sa metastazama po celom telu (pri tome "olaksan" za nekih 100000 dolara). Da je slusao svoj instinkt medicus-a, mozda bi imao vise srece.
Silan
Novi član
Novi član

Post od Silan »

dr ivica napisao:Kakve veze imaju "psihosomatski imunitet" i vec postojeci karcinim, recimo, na glavi pankreasa? Kakvo je "psihosomatsko imunolosko" lecenje moguce kod tumora koji je velicine teniske lopte, sa metastazama sa obe strane dijafragme, koji nagriza tkiva i koga je nemoguce odstraniti, jer je urastao u sve oko sebe?
po meni, uzrok je poremecaj imuniteta. Treba restaurisati homeostazis pacijenta.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Prica o filipinskim "cudotvorcim" je bila aktuelna i pre vise od 20 godina. Ako se dobro secam, i tada je jedini efekat bilo "osiromasenje" pacijenata.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ti filipinci su se pojavljivali i u filmu "Covek na Mesecu" (Man on the Moon" gde Jim Carry igra glavnu ulogu... Ko je gledao zna na sta mislim.
Silan
Novi član
Novi član

Post od Silan »

a propo teme

http://www.bccancer.bc.ca/PPI/Unconvent ... urgery.htm

Generalno, ovo mi se cini interesantan resurs
http://www.quackwatch.com/
Pile33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Pile33 »

Covek je na zalost kad je bolestan spreman da poveruje u sve, a uvek se nadje neko ko to zna dobro da iskoristi...
Odgovori