ALT i AST

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
TIGRIC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 9:04 pm

ALT i AST

Post od TIGRIC »

bodi bilder sam,nisam uzimao stereoide niti bilo sta neprirodno,nemam viruse jetre ukljucujuci hepatitis C i B,uzimam samo proteine iz hrane i to 2g,po kilogramu telesne tezine. Proteine uzimam iz jaja,sira,jogurta i mesa(HOLESTEROL MI JE NORMALAN,TAKO DA NIJE U PITANJU ''MASNA JETRA''). Poviseni mi je AST-85, ALT-164 . DO SADA NIKO U ZEMLJI NIJE MOGAO DA MI ODGONETNE PROBLEM I KAZE STA JE UZROK KOJI POVECAVA OVE VREDNOSTI.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

A da li ste pokusali 3 meseca da ne uzimate proteine i da koristite beviplex ili - uz njega - i lek kao sto ej Essentiale Forte ili Reliv...? Kolika je alkalna fosfataza, koliki je GGT, koliko su ukuponi proteini, direktni i indirektni bilirubin...?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Da li je isključena Wilsonova bolest? Da li je rađen bakar u urinu? Da li vam je rađena biopsija jetre? Da li vam je rađen pregled kod oftalmologa na Kajzer-Flajšerov prsten? Da li su rađene pretrage na autoantitela (mada je autoimuni redak kod muškaraca)?
Vi ste prilično aktivni uzimajući u obzir vrednosti transaminaza i svakako biste trebali detaljno da se ispitate... Obratite se dobrom gastroeneterologu, hepatologu...
Odgovori