Zanima me da li neko ima iskustva sa koriscenjem gela aloe vera.
Slusala sam prezentacije lekara o delovanju aloe vera na razne bolesti,ali sam nedavno cula misljenje jednog lekara da ona moze biti i stetna,tj.podstaci neke "pritajene bolesti" kojima je organizam eventualno sklon.Da li je to moguce,ili je samo u pitanju propaganda,da se pacijent usmeri na neko drugo pomocno sredstvo?U konkretnom slucaju,u pitanju je dijabetes tip 2.Citala sam i slusala da aloe vera sa svojim mineralima,vitaminima i ostalim korisnim sastojcima doprinosi (naravno samo kao pomocno sredstvo) u REGULISANJU nivoa secera.Dakle,niko ne tvrdi da ona LECI,ali jedan lekar je misljenja da ona moze podstaci razvijannje karcinoma (?) i preporucio preparate California fitnes!!!Ima li neko neko iskustvo i komentar na ovo?
aloe vera
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Nikada nisam pronasla ni jedan podatak o tome sto tvrdi taj lekar.
A o California fitness preparatima sam svasta cula.(loseg)
Ono sto se meni ne svidja kod Aloa Vera juica-a jeste to sto je svaki konzerviran. (vrlo malo, ali jeste).
Cula sam da je ljudima dosta pomagao ali najcesce ampule aloe koje su nabavljali iz Rusije (ne znam da li ih sada ima i kod nas).
Ja bih da sam na tvom mestu probala. Nece ti skoditi onoliko koliko ti moze pomoci. Probaj i srecno!!!
A o California fitness preparatima sam svasta cula.(loseg)
Ono sto se meni ne svidja kod Aloa Vera juica-a jeste to sto je svaki konzerviran. (vrlo malo, ali jeste).
Cula sam da je ljudima dosta pomagao ali najcesce ampule aloe koje su nabavljali iz Rusije (ne znam da li ih sada ima i kod nas).
Ja bih da sam na tvom mestu probala. Nece ti skoditi onoliko koliko ti moze pomoci. Probaj i srecno!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 8:08 am
Moram priznati da za kapsule iz Rusije nisam cula.Sa alojom sam se susrela prvi put jos 1997,ali sam u principu protivnik svake multilevel trgovine.Danas se u apotekama moze naci sok aloe vera sa komadicima aloe,proizvod Encian iz Hrvatske.Mozete pogledati njihov sajt ako vas zanima, www.encian.hr,i sto je bitno cene u apotekama su daleko pristupacnije nego one iz multilevela.Sto se tice stetnosti,ja sam misljenja da osoba od koje sam to cula ili nije dobro razumela lekara ili lekar radi za neku drugu kompaniju.Smatram da nista sto je umereno ne moze biti stetno katastrofalno po zdravlje.U svakom slucaju sok aloe vera je sigurno manje stetan od vestackih tableta California fitnesa.
Hvala Natural na javljanju,pozdrav
Hvala Natural na javljanju,pozdrav
Nisi me dobro razumela u vezi "ampula" iz Rusije, ne kapsula.
Ampule su se davale injekcijom, ali sada sam vec zaboravila gde. (misic, vena..?!?)
Znam da se pominju u knjizi pod imenom "Knjiga o Stanislavi" (trenutno je moja na pozajmici pa ne mogu da proverim podatak).
Knjigu sam vidjala po radnjama zdrave hrane a jednog od lekara te gospodje sam imala prilike da upoznam.
Ja sam takodje misljenja da su "vestacke tablete" stetne.Bojim se da ne budem previse ostra i da ne izazovem seriju napada/postova. Moja drugarica je posle upotrebe njihovog preparata gvozdja (California F., cela trudnoca) po porodjaju umrla od leukemije (galopirajuce). Druga drugarica je nazalost rodila dete ometeno u razvoju. Da li je slucajnost ili ne ali posle toga sam se dosta raspitivala i ti slucajevi nisu pojedinacni.
U odredjenim knjigama doktora Todora Jovanovica ima vise o tome.
Sadrze mnogo dodataka tipa glicerina, zelatina ( prioni/danas kada je prisutan BSE), aditive, boje, zasladjivace da ne pominjemo.
Hvala za sajt!
Ampule su se davale injekcijom, ali sada sam vec zaboravila gde. (misic, vena..?!?)
Znam da se pominju u knjizi pod imenom "Knjiga o Stanislavi" (trenutno je moja na pozajmici pa ne mogu da proverim podatak).
Knjigu sam vidjala po radnjama zdrave hrane a jednog od lekara te gospodje sam imala prilike da upoznam.
Ja sam takodje misljenja da su "vestacke tablete" stetne.Bojim se da ne budem previse ostra i da ne izazovem seriju napada/postova. Moja drugarica je posle upotrebe njihovog preparata gvozdja (California F., cela trudnoca) po porodjaju umrla od leukemije (galopirajuce). Druga drugarica je nazalost rodila dete ometeno u razvoju. Da li je slucajnost ili ne ali posle toga sam se dosta raspitivala i ti slucajevi nisu pojedinacni.
U odredjenim knjigama doktora Todora Jovanovica ima vise o tome.
Sadrze mnogo dodataka tipa glicerina, zelatina ( prioni/danas kada je prisutan BSE), aditive, boje, zasladjivace da ne pominjemo.
Hvala za sajt!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 8:08 am
strasno,strasno :(
Zao mi je sto cujem za tako katastrofalne posledice California preparata!Slusala sam dosta loseg o njima,ali nisam mogla ni zamisliti da je los efekat tako drastican.Sokirana sam.
Koliko ja znam (a svojevremeno sam se dosta raspitivala i citala o Aloe veri), ona je potpuno bezopasna i nikada ni od jednog lekara nisam cula nista negativno o njoj.
Probelm sa Aloinim sokom je taj sto nije 100% cist, kao sto i same navodite. Najbolje bi bilo kada bismo sami gajili u kucnim uslovima biljku Aloe (nije neizvodljivo) i od nje cedili sok.
Inace, Aloe mora da se pije redovno, da bi dala rezultate.
U vecini prodavnica zdravije hrane u BGD imas dosta knjiga na tamu Aloe.
Probelm sa Aloinim sokom je taj sto nije 100% cist, kao sto i same navodite. Najbolje bi bilo kada bismo sami gajili u kucnim uslovima biljku Aloe (nije neizvodljivo) i od nje cedili sok.
Inace, Aloe mora da se pije redovno, da bi dala rezultate.
U vecini prodavnica zdravije hrane u BGD imas dosta knjiga na tamu Aloe.