ALERGIJSKO SLINAVLJENJE

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
AttitudE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 8:17 pm

ALERGIJSKO SLINAVLJENJE

Post od AttitudE »

Mali od moje sestre ima problema sa nosom bar dva meseca. Ima jako gusti sekret koji mu se sliva u grlo, gust gotovo poput lepka. Kada nije uspelo lečenje antibioticima radio je alergo-probe i nije alergičan na sve alergene (oko 30 ih je bilo). Čak su mu davali i neke kortikosteroidne sprejeve. Na ORL pregledu doktor ga je bukvalno gledao 2 minuta i rekao da ima alergijskih rinitis i da se to u principu ne leči. Bris je rađen dok je bio pod Cefaleksinom i ništa se nije pokazalo. Cefaleksin nije delovao.

Može li neko da mi objasni kako doktor može da zna da je alergijski ako su alergo proble OK? I kako to da alergija tako odjednom napravi tako gust gnoj? Meni to ne zvuči kao da je alergijski rinitis.

Inače, sekret je maslinasto zelene boje, tipično kao kod bakterijske infekcije. Ne svrbi ga nos, ne kija ...

Ako neko zna šta je ovo neka pomogne, dečko ima 14 godina i jako je postao depresivan zbog ovoga. Povukao se u sebe i više nije veseo kao ranije. Kažu da je jedno jutro izjavio da mu se ne živi ako mora da živi sa slincima ceo život dok ne postane deda.
AttitudE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 8:17 pm

Post od AttitudE »

E da, to sam zapravio da dodam.

Sad čitam o alergijama i kažu da je to preosteljivost celog organizma. Malom je nos sasvim OK i ne slini, a slivanje je samo u grlo. Ja nisam lekar i ne bih da nekome uzimam hleb, ali ako je preosetljivost celog organizma, zar ne bi bilo logično da prvo nos krene da slini jer tu alergen prvo dospeva? Inače, doktor je spominjao alergiju ali je napisao dijagnozu Dg. Rhinitis Vasomotoria. Da li je to zapravo alergijski rinitis?

Pošto sam siguran da nije alergija, šta bi moglo da bude?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Idite u privatnu labortaoriju i dajte bris, kao i sekret na pregled - onda kada dete NIJE pod antibiotikom bar 14 dana.
Odgovori