Alergijske probe na penicilin

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mekay
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 23, 2010 6:06 pm

Alergijske probe na penicilin

Post od mekay »

Pozdrav

Interesuje me da neko ko je radio alergijske probe na penicilin podeli svoja iskustva samnom, tacnije zanima me
gde ih je radio, kako se rade i sl.

Hvala
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Alergijske probe na penicilin

Post od Slavko_slavko »

ja sam ih radio za upis u srednju skolu i to sam radio u sremskoj kamenici...izvadio sam krv u privatnoj laboratoriji jer tamo gde sam radio analizu ne vade krv i u epruveti doneo do kamenice i tamo dao krv na analizu,ne secam se koliko sam platio to,ali su rezultati bili za nedelju-dve gotovi...dakle samo izvadis krv i to je to,sad zavisi gde zivis,mislim da moze i onako klasicno,da se zapara koza pa da se vidi,ali ovo je mislim pouzdanije...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Za koju si skolu to radio???
A inace mislim da to mora ubodima pod kozu, tesko da ce da bude validni u epruveti..
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

radili su bas test na penicilin preko krvi platili smo ga onda oko 4 000 i rade se 2 probe...radio sam za medicinsku jer sam mislio da cu to da upisem,medjutim kasnije sam odustao...
mekay
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 23, 2010 6:06 pm

Post od mekay »

@ Slavko_slavko : A da li si posle tih analiza primao penicilin injekcije bez problema?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ja sam kao mali dobio osip na jedan lek,ne mogu sad da se setim koji je,znam da je bio na bazi penicilina i osuo sam se,medjutim ja sam bio beba,imao sam i temperaturu a taj osip se povezao sa tim lekom tako da posle toga nisam nikada pio nista na bazi penicilina...kao ni injekcije,mama je imala anafilakticki sok od penicilina,sva sreca pa su sestra i doktor brzo reagovali...ukoliko se sumnja,bolje da se ispita...ja nisam alergican na penicilin ali mi se izbegava davati bilo sta na njegovoj bazi...ako je tako i kod tebe,onda bolje da se izbegava,da ne bi posle nastao haos...
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Meni je ovo bas zanimljiva tema, trebalo bi i sama da se testiram jer ga odavno izbegavam bas zbog neke nejasne alergije.. ima bolesti gde je penicilin lek izbora i prava je steta piti neke toksicne lekove. Ispitala bih se samo da znam da mogu bas u nekoj delikatnoj situaciji da ga pijem inace bezim od toga, alergija moze da bude stvarno ozbiljna...I mene zanima da li je neko ispitivao alergiju i kad se dokazalo da nije, posle bezbedno pio lek...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne igrajte se sa alergijskim probama na peniclin - to je najjaci, ili jedan od najjacih alergena u prirodi! u literaturi su opisani smrtni ishodi nakon sto su alergicni samo pomirisali penicilin!
postoji dovoljno drugih antibiotika koji ce zameniti peniclin, u slucaju bakterisjke infekcije.
Odgovori