Alergije na Polen

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Milan3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 5:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Alergije na Polen

Post od Milan3 »

Kako savladati alergije na polen i ostale korove?
cddiskovi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 28, 2005 12:08 pm

Polen

Post od cddiskovi »

Moja dva prijatelja su uspela da se otarase polenske alergije koristeci malo drugaciju ishranu i par proizvoda za imunoloski sistem. Tretman im je trajao 3 meseca i ovo im je prvo prolece bez peckanje ociju, suzenja iz nosa i bez kijanja.
Milan3
Novi član
Novi član

Post od Milan3 »

To je najbolje tako kako kažeš.
Mnogo bolje od gomile lekova koji su veoma štetni.
Koja je to ishrana, i koji su to proizvodi?
pozz
cddiskovi
Novi član
Novi član

polen

Post od cddiskovi »

Ja ti mogu pomoci tako sto cu te upoznati sa mojim prijateljima .
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Nadam se da nisu neki Multi Level Marketing proizvodi, jer je njihovo reklamiranje zabranjeno na forumu. Naravno ovo vrovatno vec znas jer si procitao http://www.doktor.rs/napomena.php
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

A zar nije najispravnije otići lekaru, on utvrdi tačno šta ti je i prepiše ti, ako hoćeš, tablete koje ćeš piti. Za polenske alergije postoje lekovi koji drže pod kontrolom, za ostale nisam sigurna.
Moj prijatelj je već godinama (od kad je klinac) na tim lekovima. Ima turu koju mora svake godine da popije, ali diše, gleda i funkcioniše besprekorno zahvaljujući njima.

Lečenje samo hranom mi je malo sumnjivo. Hrana može da pojača imunitet samog organizma, ali alergija je upravo reakcija na neinvazivne elemente, tj. preterano reagovanje na nešto sasvim obično, pa mi je malo sumnjivo da je lek u hrani. Mada, nikad se ne zna.
cddiskovi
Novi član
Novi član

Post od cddiskovi »

neverending napisao:A zar nije najispravnije otići lekaru, on utvrdi tačno šta ti je i prepiše ti, ako hoćeš, tablete koje ćeš piti. Za polenske alergije postoje lekovi koji drže pod kontrolom
Koliko ja znam lek za alergiju još uvek nije pronađen. Postoje lekovi koji ublažavaju simptome alergije pa kao takvi pomažu čoveku da lakše diše , da ga manje peku oči ...
neverending napisao:Moj prijatelj je već godinama (od kad je klinac) na tim lekovima. Ima turu koju mora svake godine da popije, ali diše, gleda i funkcioniše besprekorno zahvaljujući njima.
Ok! Ali svaki lek pored željenog dejstva ima listu lošeg dejstva
neverending napisao:Lečenje samo hranom mi je malo sumnjivo. Hrana može da pojača imunitet samog organizma, ali alergija je upravo reakcija na neinvazivne elemente, tj. preterano reagovanje na nešto sasvim obično, pa mi je malo sumnjivo da je lek u hrani. Mada, nikad se ne zna.
Očigledno da niste upoznati da je alergija ustvari pad imuniteta čoveka i kao takav se manifestuje kroz alegiju. Ako čovek u svojoj ishrani doda malo prirodnih pojačavača muniteta (ruzmarin,aloe), koji su bez štetnih efekata - može doći do pozitivnih rezultata.
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

paaaa, recimo da smatram da imam ideju o tome šta su alergije, jer od kada znam za sebe nosim se sa nekoliko njih. Pad imuniteta je posledica, mada kod većine alergija imunitet (bar celokupni) ne opadne, nego prosto neki deo organizma burno reaguje i počinje da se brani od nečega što kod "normalnog" čoveka ne predstavlja nikakvu opasnost ili pretnju...

Nebitno, meni nikakva varijanta jačanja imuniteta nije pomogla. Pomoglo mi je izbegavanje alergenata i ublažavanje posledica, kao i kod pomenutog prijatelja. I da - nema nikakvih nuspojava, bar kod njega.
Milan3
Novi član
Novi član

Post od Milan3 »

Bilo mi je glupo da komentarišem o HerbaLife, ali znajući paćenike u mom okruženju koji su se zanosili s tim moram da svedam ovu temu na pristojan nivo.

Kakvi padovi imuniteta? To je imunitet zabrljavio.
Pitanje je kako pobeći od polena i korova i živeti s time bez lekova.
Postoje vakcine i možda uradim sve preglede pa za sledeću godinu pripremim organizam da ne pati.
Ali najradije bih pobegao na more ili neko ostrvce, na mojih 2 meseca u tom periodu da se ne mučim. Da li tamo ili slično negde, mogu uspeti naći mesto bez uopšte polena i korova?
Odgovori