Alergija na znoj (?!)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
NKuzmic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 09, 2013 6:47 pm

Alergija na znoj (?!)

Post od NKuzmic »

Pozdrav forumasima.

Imam 16 godina,i srecem se sa jako neprijatnom pojavom.
Cim se malo oznojim nakon trcanja(odmah cim probije prva kapnica znoja) po mom telu,konkretno po vratu pa od vrata do pojasa javlja se crvenilo,koje odmah nakon prestanka fizicke aktivnosti,pocinje uzasno da svrbi. I bude tako i nestane za 30 do 45min.

Bio sam kod lekara opste prakse,odmah nakon pojave alergije,medjutim dok sam stigao alergija se povukla,doktorka je bila u fazonu "gledam i ne verujem",ja sam joj ispricao sta mi se desava,ona mi dala da popijem Pressing i pustila kuci. Izgleda kao da mi ne veruje sta joj pricam.

Prvi put mi se ovo desilo letos,nakon fudbala na igralistu,tako sam se bio osuo da sam morao da idem u hitnu pomoc. Bilo je uzasno. Nakon toga mi je dijagnostifikovana Mononucleosis infectiosa. Sada sam preboleo mononukleozu,nijedan organ mi nije uvecan,ali ova alergija se jos uvek javlja?

Molim vas pomozite,jako se bolje osecam dok treniram nesto,ovako kad ne mogu nista da treniram dodje mi da puknem od nervoze.

Da napomenem,neko vreme posle mononukleoze sam isao u teretanu,jedno mesec dana,i nijednom mi se ta alergija nije pojavila? Radio sam samo trening sa tezinama,znajuci da ce alergija buknuti cim krenem sa kardio treninzima.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Alergija na znoj (?!)

Post od Dejanbg »

Potrebno je da odeš na pregled kod dermatologa.
Moguće je da imaš jedan oblik urtikarije koji reaguje ne na znoj, nego na fizički napor.
NKuzmic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 09, 2013 6:47 pm

Post od NKuzmic »

Oticicu sto pre.
Ali kako da mi se to pre nije desavalo,da li je moguce da je mononukleoza nesto poremetila u organizmu?
dusankm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 27, 2016 5:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od dusankm »

Imam isti problem brate, prvi put mi se javilo na treningu samo sam odjednom osetio velik svrab kada sam podigao majcu video sam samo crveniloo, i od tog danaa to ne prestaje, ako dodjes do leka nekako molim te da mi javi..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Промени исхрану.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

i ne premaraj se puno, sve odmeri i pokušaj da dovedeš do tog nivoa da se ne preznojiš.
Ojačaj organizam, dobrom ishranom.
Odgovori