Ako ima neko od doktora alergologa ili neko kome je ova oblast bliska, molim za savet.
Već duže vreme imam sve simptome alergijskog rinitisa. Ide mi voda na nos, kijam, povremeno imam nadražajni kašalj (bez ikakvog iskašljavanja), periorbitalne edeme (izraz naveden u izveštaju lekara), povremeno glavobolje (više kao pritisak u glavi), dosta se umorno osećam...
Doktor ORL kaže primer iz udžbenika za alergijski rinitis. Međutim uradio sam alergo test iz krvi na alergene iz vazduha i test je pokazao da nisam alergičan ni na jedan od navedenih alergena (ni polen, ni grinje, ni prašina).
Da li može alergija na hranu da da navedene simptome? (da znam da li da i to proverim). Da li imate neki savet koje još analize da uradim?
Krvna slika mi je odlična, takođe sam zbog oticanja uradio i hormone štitne žlezde i oni su dobri.
Alergija
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Alergija
Zar je moguće da niko nema neki savet?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Naravno da je moguce i da je neka hrana u pitanjul, da li ste radili i taj alergo test? Najcesci alergenu su mleko, jaja, citrusi, orasasti plodovi, paradajz...
Uradio sam naknadno (nakon postavljanja prvobitne poruke) test i na nutritivne alergene. Pokazalo je da sam alergičan na kikiriki, orah, narandžu i jagode. Ranije kada sam se konsultovao sa lekarom ubeđivao me je da to mora da bude od polena ili prašine, da se elrgija na harnu ne manifestuje tako, zato me sve to začudilo. Da li treba onda da izbegvam sve citruse i koštunjavo voće, malo čudno ali na spisku koji sam dobio nema limun, grejp, mandarine, nema ni badem?
Šta od ovoga gore si jeo poslednjih nedelju dana tj. kada tačno si jeo te namirnice poslednji put?Goran1 napisao:...kikiriki, orah, narandžu i jagode...
Jeo sam tortu sa orasima, kikiriki puter, jagode i narandže nisam u poslednjih nedelju dana ali jesam mandarine (ne znam da li to ima veze).
Možeš da pokušaš sa demaskiranjem alergije kojim se jednostavno može dokazati alergijska reakcija tj. postojanje alergije.
Iz hrane za 4 dana treba isključiti sve alergene (4 navedena) kao i sve proizvode koji ih sadrže. Petog dana treba uzeti malu količinu alergena koji proveravamo (npr. nekoliko jezgra oraha i sl.) i posmatrati se. Ako se zaista radi o alergiji, reakcija će se dogoditi brzo i biće očigledna. Ako reakcije nema, za 4 dana se može probati sledeći alergen itd.
Situacija se zakomplikuje ako je u pitanju "unakrsna" reakcija, do reakcije dođe kada se kombinuju dva alergena i onda je tog testiranja mnogo više i traje duže, ali to je jedini siguran način iako nije neki problem izbaciti iz ishrane te četiri namirnice. Jedino što ne daje odgovor na pitanje zašto uopšte dolazi do alergijskih reakcija.
Primarni alergeni su najčešće kravlje mleko, jaja i pšenica. Vrlo retko nešto drugo tj. te druge alergije nestanu same od sebe kada se razreše one prve tj. neka druga primarna opterećenja organizma.
Iz hrane za 4 dana treba isključiti sve alergene (4 navedena) kao i sve proizvode koji ih sadrže. Petog dana treba uzeti malu količinu alergena koji proveravamo (npr. nekoliko jezgra oraha i sl.) i posmatrati se. Ako se zaista radi o alergiji, reakcija će se dogoditi brzo i biće očigledna. Ako reakcije nema, za 4 dana se može probati sledeći alergen itd.
Situacija se zakomplikuje ako je u pitanju "unakrsna" reakcija, do reakcije dođe kada se kombinuju dva alergena i onda je tog testiranja mnogo više i traje duže, ali to je jedini siguran način iako nije neki problem izbaciti iz ishrane te četiri namirnice. Jedino što ne daje odgovor na pitanje zašto uopšte dolazi do alergijskih reakcija.
Primarni alergeni su najčešće kravlje mleko, jaja i pšenica. Vrlo retko nešto drugo tj. te druge alergije nestanu same od sebe kada se razreše one prve tj. neka druga primarna opterećenja organizma.
Alergije ćeš rešiti Rajfom ili Eptom.
Prvi put čuje, ne znam šta je to?BoskoB napisao:Alergije ćeš rešiti Rajfom ili Eptom.
Potraži po internetu. Ima i na forumu. Radi se o zvučnim terapijama. Nekada dođe do potpunog izlečenja, a nekada samo privremenog.