Alergija
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Alergija
Imam veliki problem sa alergijom.Pocela je prosle godine u prolece,ove godine je malo jaca rekao bi po meni,Klasicno:svrab ociju takodje i nepca, i sto je meni najteze pada zacepljenje nosa (disajnih puteva). Pijem presing svako jutro od prilike u isto vreme pomaze ,oci me manje svrbe kao i nepca,ali zacepljenje ne prolazi.Nocu ne bi mogao da zaspem dok ne stavim sprej za nos.Sprej koristim vec 5-6 dana,2 puta dnevno.Mislim da to nije preporucljivo i resio sam da prestanem sa koriscenjem,jel postoji bilo koja druga metoda da "prodisem".
Re: Alergija
Jesi li uzimao ista za podizanje imuniteta?
EHANICEA je moj predlog.
SRECNO
EHANICEA je moj predlog.
SRECNO
Nisam uzimao hvala na predlogu probacu.Trenutno su mi u apoteci preporucili Polinol homeopatski lek ,kupio sam ga pa cu videti da li ce mi pomoci.vasa napisao:Jesi li uzimao ista za podizanje imuniteta?
EHANICEA je moj predlog.
SRECNO
Полинол је одличан, али мораш доследно да га користиш. Мора да се држи у устима - испод језика - што дуже. Пре и после нема јела ни пића. Избегавати кафу и нану, ментол. Па ти види како ћеш да га користиш пет-шест пута дневно.
Уместо Пресинга пробај Кларитин. Састав је званично исти, али...
За нос пробај да користиш спреј Олинт или Олинт-ХА. Користи га само пред спавање и то свако вече у другу ноздрву (само у једну) наизменично. Тако се неће развити нежељено дејсто спреја. Ја га на тај начин користим годинама и немам проблема, а много боље спавам.
Уместо Пресинга пробај Кларитин. Састав је званично исти, али...

За нос пробај да користиш спреј Олинт или Олинт-ХА. Користи га само пред спавање и то свако вече у другу ноздрву (само у једну) наизменично. Тако се неће развити нежељено дејсто спреја. Ја га на тај начин користим годинама и немам проблема, а много боље спавам.

Da tako i radim drzim ka ispod jeziga dok se ne istopi,na nekih sat ipo vremena ga uzimam,ali oci me danas vise svrbe jer nisam presing popio.Kafu ne pijem a ovo cu ostalo da izbegavam.aa_aca napisao:Полинол је одличан, али мораш доследно да га користиш. Мора да се држи у устима - испод језика - што дуже. Пре и после нема јела ни пића. Избегавати кафу и нану, ментол. Па ти види како ћеш да га користиш пет-шест пута дневно.
Уместо Пресинга пробај Кларитин. Састав је званично исти, али...![]()
Jel smem pored Polinola da popijem Klaritin ili presing?
Ja koristim Nasic sprej, preko dana izbegavam da ga koristim ali uvece moram,uz to sam kupio i marisol sprej za nos,gde sam procitao da prociscava sluzokozu i da ne steti.
Jedan od najboljih i najprirodnijih preparata za podizanje imuniteta su tkivne soli http://www.homeopatabeograd.com/apps/bl ... kivne-soli .
Na ovom blogu se nalazi objasnjenje sta su tkivne soli i kako deluju na organizam.
Pozz
Na ovom blogu se nalazi objasnjenje sta su tkivne soli i kako deluju na organizam.
Pozz
nikolaaa, на знам колико топљење таблете траје код тебе, али пљувачка са раствореном таблетом мора да ти буде у устима неких пет минута. Мораш добро да провериш како се користе хомеопатски лекови. Не могу да објашњавам све појединости преко форума.
Мислим да Полинол може да се користи заједно са Пресингом или Кларитином (провери шта пише у упутствима), али то није суштина. Суштина је да Полинолом, који је природни лек, елиминишеш алергију а не да се трујеш хемијом.
Мислим да Полинол може да се користи заједно са Пресингом или Кларитином (провери шта пише у упутствима), али то није суштина. Суштина је да Полинолом, који је природни лек, елиминишеш алергију а не да се трујеш хемијом.
Najvise minut bude ,drzim je ispod jezika i jednostavno se istopi sama.aa_aca napisao:nikolaaa, на знам колико топљење таблете траје код тебе, али пљувачка са раствореном таблетом мора да ти буде у устима неких пет минута. Мораш добро да провериш како се користе хомеопатски лекови. Не могу да објашњавам све појединости преко форума.
Moram da kazem da mi je danas mnogoo bolje i da nisam pio presing.
Dobio sam uput za pregled,tako da cu sutra znati nasta sam alergican,pa cu napisati ovde.
Hvala svima!
Postovani,
jedan osvrt, lek "Polinol" NIJE homeopatska remedija, on se pravi od biljaka i biljni je lek, služi kao prevencija za alergiju, a ne za lečenje.
Homeopatski lekovi se ne kupuju u apotekama, ne zato što nisu "originalni" već zato što je filozofija Homeopatije "jedan čovek-jedan lek".
Alopatska medicina leči samo simptome pa tako kod lekara opšte prakse npr. skoro svaki pacijent će dobiti isti lek za prehladu, alergiju ...
Homeopatska medicina za razliku od alopatske leči uzrok bolesti, a uzrok može kod svake osobe biti različit, tako da homeopatske lekove u većini slučajeva spravlja homeopata (ne kupuju se u apotekama) nakon završenog iscrpnog homeopatskog intervjua.
Znači ne postoji neki univerzalni homeopatski lek za alergiju kao ni za ostale bolesti, Homeopatija se bavi čovekom (holistički pristup) tako da homeopatske lekove treba isključivo da prepisuje homeopata i to posle pregleda.
Trenutno stanje u Srbiji je takvo da su ljudi, nažalost, navikli sami sebi da određuju terapiju za svaku bolest pa se dešava u većini slučajeva da lekara zameni apotekar.
Složićete se samnom da neko ko je učio osnovne medicinske studije + specijalizacija mnogo više poznaje lekove i organizam od farmaceuta.
Pozdrav.
jedan osvrt, lek "Polinol" NIJE homeopatska remedija, on se pravi od biljaka i biljni je lek, služi kao prevencija za alergiju, a ne za lečenje.
Homeopatski lekovi se ne kupuju u apotekama, ne zato što nisu "originalni" već zato što je filozofija Homeopatije "jedan čovek-jedan lek".
Alopatska medicina leči samo simptome pa tako kod lekara opšte prakse npr. skoro svaki pacijent će dobiti isti lek za prehladu, alergiju ...
Homeopatska medicina za razliku od alopatske leči uzrok bolesti, a uzrok može kod svake osobe biti različit, tako da homeopatske lekove u većini slučajeva spravlja homeopata (ne kupuju se u apotekama) nakon završenog iscrpnog homeopatskog intervjua.
Znači ne postoji neki univerzalni homeopatski lek za alergiju kao ni za ostale bolesti, Homeopatija se bavi čovekom (holistički pristup) tako da homeopatske lekove treba isključivo da prepisuje homeopata i to posle pregleda.
Trenutno stanje u Srbiji je takvo da su ljudi, nažalost, navikli sami sebi da određuju terapiju za svaku bolest pa se dešava u većini slučajeva da lekara zameni apotekar.
Složićete se samnom da neko ko je učio osnovne medicinske studije + specijalizacija mnogo više poznaje lekove i organizam od farmaceuta.
Pozdrav.
Stvarno se ne razumem u lekove i ne bih da pricam.Doktor opste prakse mi je rekao da je to klasicna alergija i da ne treba da brinem.Otisao sam u apoteku rekli su mi za polinol da je na prirodnoj bazi i da moze da mi pomogne.Za sad mi pomaze.Maksima1 napisao:Postovani,
Pozdrav.
Sto se tice doktora trazio sam da mi da uput da odem da vadim krv ili kako se to vec radi kako bi otisao i video nasta sam alergican.
Ако се не варам, на кутији пише да је хомеопатски.
Минут је кратко. Пожељно је пет минута да се у устима држи пљувачка са раствореном таблетицом.
Минут је кратко. Пожељно је пет минута да се у устима држи пљувачка са раствореном таблетицом.
Da pise da je homeopatski , sad malo duze ga drzim ispod jezika ali i dalje nije 5 min,aa_aca napisao:Ако се не варам, на кутији пише да је хомеопатски.
Tek u ponedeljak dolazi doktor za ispitivanje tako da danas nista...
Не знам да ли ће моћи правилно да ураде алерголошке анализе ако си под терапијом.
У суштини, мислим да ти није битан твој алерген јер ионако нема фармаколошког лека.
У суштини, мислим да ти није битан твој алерген јер ионако нема фармаколошког лека.
Nikola,
probaj sve sto se tice imuniteta ali ti savetujem da ne preterujes-iz licnog iskustva kazem.
Imao sam tako dosta problema pa sam uzimao sve i svasta-sto nije uopste greska al meni jeste bilo jos gore kad sam uzimao zajedno 2- 3 stvari za imunitet-bas tad sam imao najvecu alergijsku reakciju i jednom zavrsio u bolnici i smirilo se to tada al doktor opste prakse kod koga sam isao je zakljucio i savetovao mi da uzimam svakako nesto za imunitet al uvek po male doze i samo jedno a ja sam istovremeno uzeo tad i prpolis i aloju i ne secam se sta al jos nesto je bilo trece. Moj organizam-tj. moj imuni sistem tek tad burno reaguje i sav se isplikam-koprivnjaca po celom telu.
Takodje savetujem da sredis probavne i probleme urogenitalnog trakta ako ih imas i da odes ako ikako mozes neko vreme u planinu ili jos bolje na more-sigurno ce ti biti bolje.
Izbegavaj lekove koliko god mozes-ako ih pijes posebno antibiotike.
SRECNO
probaj sve sto se tice imuniteta ali ti savetujem da ne preterujes-iz licnog iskustva kazem.
Imao sam tako dosta problema pa sam uzimao sve i svasta-sto nije uopste greska al meni jeste bilo jos gore kad sam uzimao zajedno 2- 3 stvari za imunitet-bas tad sam imao najvecu alergijsku reakciju i jednom zavrsio u bolnici i smirilo se to tada al doktor opste prakse kod koga sam isao je zakljucio i savetovao mi da uzimam svakako nesto za imunitet al uvek po male doze i samo jedno a ja sam istovremeno uzeo tad i prpolis i aloju i ne secam se sta al jos nesto je bilo trece. Moj organizam-tj. moj imuni sistem tek tad burno reaguje i sav se isplikam-koprivnjaca po celom telu.
Takodje savetujem da sredis probavne i probleme urogenitalnog trakta ako ih imas i da odes ako ikako mozes neko vreme u planinu ili jos bolje na more-sigurno ce ti biti bolje.
SRECNO
Pre nego sto mi je alergija pocela pio sam jedino magnezijum direct i nista osim toga.Evo i sada pokusavam da izbegnem presing i pijem polinol na prirodnoj bazi.I ja sam protiv antibiotika i maksimalno ih izbegavam.Popijem ponekad vitamin c i to je to.Iskren da budem nocu kad se probudim malo me panika hvata jer ne mogu na nos da disem,jedino je to problem ,oci kad me svrbe istrpim ne diram i one prodju..vasa napisao:Nikola,
SRECNO
Hvala na savetima.