Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Da li ovo na slici moze biti alergija na macke? Decko je skoro uzeo mache sa ulice i kad god odem kod njega i mazim je pocnu uzasno da me svrbi vrat, sake i deo gde je lakat, samo sa suprotne strane, gde se savija ruka... Danas sam se toliko cesala da su mi se na kraju pojavili plikcici na obe ruke, kao kad ujede komarac samo ih je bila gomila, jedan do drugog, na slici se ne vidi lepo. Posle nekih 45 minuta je proslo a kad sam ponovo uzela macu da mazim pocele su opet da me svrbe sake sa spoljasnje strane, ali ne i taj deo na prevoju ruku...
Inace to mi je neobicno jer sam do pre par meseci i sama imala macu, na zalost samo mesec dana je bila kod mene i nisam imala ovakvih problema. To je bila odrasla macka a decko ima mache, mada ne verujem da to ima neke veze. A inace imam pse ceo zivot, pa i sad i sa njima nemam ovakvih problema
pre bih rekla da te je neshto ujelo, buva ili kakav drugi insekt kog nisi ni primetila.
mazi fenerganom pa vidi ima li promena na bolje, a machke izbegavaj, posebno ulichne, pored sve ljubavi koju osecash prema njima, seti seda su ujedno one prenosioci mnogih zaraznih oboljenja koja nisu nikako dobra za zenski organizam.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Na koja zarazna oboljenja mislis? Koliko znam one prenose toxoplazmu i ehinokokus. Toxoplazma se prenosi izmetom macke koji ne diram a ehinokokus gutanjem dlake macke koja nije ciscena od parazita a ne verujem da sam bas neku dlaku ulicnih maca gutala a ova je ciscena od parazita. Jel postoje jos neke bolesti? Inace sam u kontaktu godinama sa mackama i psima lutalicama tako da mislim da sam stekla imunitet na sve zive bolesti koje eventualno prenose
Sto se tice teme, nije me nista ujelo a i cudno bi bilo da me ujelo bas na obe ruke na istom mestu. I svaki put kad dodjem kod decka i mazim macu me svrbe navedeni delovi tela, samo sto sam se sad bas krvnicki cesala... Sad je vec proslo tako da nema razloga da bilo sta mazem.
Inace setila sam se da sam ranije radila ono alergijsko testiranje, ispalo je da ni na sta nisam alergicna, ali ne znam da li se testira i na macke/pse...
I meni se pre neku god. pojavilo nesto sl. na kozi kada sam bila u dodir sa mackom. Nista nisam koristila ali mi je kozni lekar rekao da vise ne pipam macke. Opet, odite lepo kod lekara, jer ako ima svrab trebao bi nesto da koristi.