Pozdrav,
skoro sam bio na pregledu kod ORL zbog (konacno sam naucio kako se to zove:) ALERGIJSKOG RITINISA - tj stalnog stvaranja sekreta u nosu koji curi i u grlo zbog cega sam cesto imao probleme sa grlom, gomilanjem sekreta u grlu, curenje ili zapusenost nosa itd...
Bavim se pevanjem tako da mi je ovo oduvek smetalo.
Ustanovljeno mi je nakon sto sam obisao Centar za eliminaciju alergija u Zemunu, da imam niz alergija, izmedju ostalog alergiju na prasinu, polen, mleko, belo brasno, secer... i jos par manje bitnih.
Predlozena mi je terapija antihistaminicima, medjutim oni imaju jednu nus-pojavu koja meni jako smeta, a to je da isusuju grlo. Meni ovo jako smeta naravno jer se bavim pevanjem!
Da li postoji alternativa, tj neki lek koji bih mogao koristiti koji ne isusuje grlo???
Cuo sam za Flixonase i Beconase sprejeve koji idu u nos, da li i oni isusuju grlo?
Dakle koje su alternative za nas pevace, spreciti alergije a ne isusiti grlo.
Hvala,
Nikola
Alergija i pevanje - cime se leciti? antihistaminici isusuju
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 9:33 am
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
Re: Alergija i pevanje - cime se leciti? antihistaminici isusuju
eh sad Nikola,i meni se ponekad desi da imam slicne probleme kao ti,ali ja samo stavim kapi u nos i mene to pusti i ne isusuju mi grlo...isto pevam,ali tim enkim alergijama i ostalom en dajem veliki znacaj samo pravim pauzu u nastupima i to je to,malo se smiri i idemo dalje........
Re: Alergija i pevanje - cime se leciti? antihistaminici isusuju
Imam mesec dana alergiju na polen u aprilu počne i završi se u maju. Tada moram da koristim nešto protiv alergije, jer se vidi i smeta mi. Prošle godine sam probala Beconase sprej i bio je odličan ne isušuje grlo. Preporučujem ti ispiranje nosa sa fiziološkim rastvorom često on ne škodi, sliva se i u grlo i pomaže, možda ti pomogne kod isušivanja grla. Beconase sprej se ne sme dugo koristiti jer je kortikosteroid pa je potrebno praviiti pauze.