Alergija i pevanje - cime se leciti? antihistaminici isusuju

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
GuitarLord
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 9:33 am

Alergija i pevanje - cime se leciti? antihistaminici isusuju

Post od GuitarLord »

Pozdrav,

skoro sam bio na pregledu kod ORL zbog (konacno sam naucio kako se to zove:) ALERGIJSKOG RITINISA - tj stalnog stvaranja sekreta u nosu koji curi i u grlo zbog cega sam cesto imao probleme sa grlom, gomilanjem sekreta u grlu, curenje ili zapusenost nosa itd...

Bavim se pevanjem tako da mi je ovo oduvek smetalo.

Ustanovljeno mi je nakon sto sam obisao Centar za eliminaciju alergija u Zemunu, da imam niz alergija, izmedju ostalog alergiju na prasinu, polen, mleko, belo brasno, secer... i jos par manje bitnih.

Predlozena mi je terapija antihistaminicima, medjutim oni imaju jednu nus-pojavu koja meni jako smeta, a to je da isusuju grlo. Meni ovo jako smeta naravno jer se bavim pevanjem!

Da li postoji alternativa, tj neki lek koji bih mogao koristiti koji ne isusuje grlo???
Cuo sam za Flixonase i Beconase sprejeve koji idu u nos, da li i oni isusuju grlo?

Dakle koje su alternative za nas pevace, spreciti alergije a ne isusiti grlo.

Hvala,

Nikola
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Re: Alergija i pevanje - cime se leciti? antihistaminici isusuju

Post od Ivanna Kraljica »

eh sad Nikola,i meni se ponekad desi da imam slicne probleme kao ti,ali ja samo stavim kapi u nos i mene to pusti i ne isusuju mi grlo...isto pevam,ali tim enkim alergijama i ostalom en dajem veliki znacaj samo pravim pauzu u nastupima i to je to,malo se smiri i idemo dalje........
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Re: Alergija i pevanje - cime se leciti? antihistaminici isusuju

Post od unka »

Imam mesec dana alergiju na polen u aprilu počne i završi se u maju. Tada moram da koristim nešto protiv alergije, jer se vidi i smeta mi. Prošle godine sam probala Beconase sprej i bio je odličan ne isušuje grlo. Preporučujem ti ispiranje nosa sa fiziološkim rastvorom često on ne škodi, sliva se i u grlo i pomaže, možda ti pomogne kod isušivanja grla. Beconase sprej se ne sme dugo koristiti jer je kortikosteroid pa je potrebno praviiti pauze.
Slika
Odgovori