Alergija - da li je neko imao slicno iskustvo?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
pejanabe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 02, 2009 11:12 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Alergija - da li je neko imao slicno iskustvo?

Post od pejanabe »

Pozdrav! Nova sam na forumu, ovde sam po preporuci prijatelja.
Imam devojcicu od dve godine. Juce ujutru ju je za nekih 15-20 minuta izbila alergija po celom telu... Ne znamo od cega, pretpostvaljamo da nije od hrane jer nije ujutru nista jela.... Mozda je od neke tkanine jer je nosila novu majicu (opranu i opeglanu, naravno), mozda je od neceg u vazduhu, neznam... Otisli smo pedijatru koji je spricao urbazonom, i dobili smo terapiju sirup Aerius 2.5mg, jednom dnevno. Dosla sam kuci, istusirala dete, namazala je tecnim puderom i za nekih sat vremena je sve proslo kao da niceg nije bilo. Koza je bila skroz cista. Prestala sam da se brinem, ali sam je po savetu lekara i dalje drzala na dijeti, za svaki slucaj.... Uvece pred spavanje se alergija pojavila opet, ali ne u tolikoj meri, na dva-tri mesta, i opet je brzo proslo. Isto se desilo i jutros. Opet sam joj dala Aerisu... Neznam sta da mislim, ima li neko slicno iskustvo, mozete li mi pomoci i reci od cega moze biti. Nisam sva svoja danas, prvi put vidim i cujem tako nesto.
Izvinite ne opsirnosti, nisam umela da objasnim krace!
Hvala unapred!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Imali smo mi slicno iskustvo prosle godine (mala je imala tad godinu dana). Dobili smo od lekara lek za alergiju(nikakvu dijetu) i posle par pojavljivanja je to posle par dana nestalo. Do dan danas nismo imali ponovo problema. Razloga moze da bude mnogo. Da li ste menjali prasak za ves, omeksivac? Mozda je neka biljka koja je sad napolju aktuelna problem. Mozda je boja kojom je farbana bluza problematicna (ovde je recimo sve vise takvih afera cak i u poznatim i priznatim radnjama). Ako se situacija ne ponovi nema razloga za brigu. Moje dete je generano posle nekih godinu i po prestalo da ima problema sa alergijama. Sad da li je to konacno stanje s obzirom da sam ja sklona alergijama a citala sam da je onda povecan rizik i kod dece videcemo....
pejanabe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 02, 2009 11:12 am

Post od pejanabe »

Hvala, Dea, jako mi znaci tvoj odgovor!!!
dmb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 29, 2009 12:07 pm

bebe i odrasli

Post od dmb »

Potpuno te razumem, jer si mlada mama i zabrinuta za svoje dete.
Ja imam 50 godina ali iste tegobe koje navodiš kod deteta.
Urbazon iliti kortikosteroid "leči" alergiju, sve brzo nestaje, ali ako ja posle njega budem omamljena i kao drogirana, verujem da ni za tako malo dete nije dobar. Aerius i ja uzimam, ali nije mi uvek dovoljan samo jedan. Kažu da odrasli mogu u toku dana uzeti 4 komada.
Nepravilni crveni tvrdi pečati koji svrbe kad se počneš češati, a nastaju iznenada, ponekad iznenada i nestaju bez terapije, a ponekad traju danima - to je za mene već mora. Lek sam i ja sebi našla sama i to slučajno: ili bebi puder ili kanesten krema koja nema nikakve veze sa alergijama ali sprečava svrab.
Kod mene je to već 6 meseci. Sve sam preduzela i ništa. Krvni rezultati pokazuju upalu, alergije, visoku sedimentaciju i leukocite, ali i pored svih mogućih testova ni jedan lekar, dermatolog, alergolog, imunolog, ne znaju da mi kažu šta je uzrok.
Kolega je takvu alergiju imao celu godinu i odjednom je sama prošla, a obišao sve moguće lekare.
Moj predlog posle svega je da pokušate bez lekova koji se završavaju sa "zon" jer su to kortikosteroidi koji samo trenutno leče a nisu dobri za ostalo u organizmu. Detetu pomozite da ga ne svrbi i biće mu lakše. Međutim, ako primećujete da je dete dete osuto i teže diše - pravac hitna!
Nisu to bezazlene stvari.
Odgovori