cao narode,
buduci da sam dosta vremena provela citajuci o problemima drugih ljudi ovde na forumu, odlucila sam i da sama izlozim svoj problem....
Zapravo sve je pocelo prosle godine po povrtaku sa mora iz Egipta i nakon vencanja. Prvi simptom koji mi se pojavio bila je naduvenost stomaka, kao da sam pojela ciglu. Pomislila sam da sam mozda pojela nesto sto mi nije prijalo, ali izgleda da nije bilo tako.Pokusala sam nekako da sve to ignorisem, jer se naduvenost nastavila i sutradan kad smo krenuli kuci, elem, to je bio pocetak moje zdravstvene agonije.Da napomenem, da sam na moru koristila par dana OLINTH kapi za nos jer mi je cak i na moru nos zapusen,a godinama pre toga koristila sam iste kapi po potrebi. Otisla sam odmah kod ORL na VMA, jer imala sam problem kratkog daha, tek iz 10 puta uspem da udahnem, nos mi je iznutra bio zapusen, ushi, stomak naduven, prosto nisam znala na sta da disem..Dr mi je rekao, da je sluzokoza otrovana, plava je, tj. sprzena od kapi i da vise ne smem da ih koristim. Pocela sam da stavljam nasonex i da pijem aerius i kao bilo mi je bolje...ali generalno nos mi je ostajao zapusen...Zatim je krenula panika, anksioznost jer nisam znala kako da disem, mislila sam da cu umreti, gusila sam se. Uradila sam sve moguce analize, krvna slika odlicna, urin, takodje, srce, pluca, cak sam bila na institutu za tropske bolesti jer sam posumnjala na amebe buduci da sam boravila U egiptu, svi nalazi cisti, ultrazvuk stomaka, sve u redu. Svi doktori su mi rekli da nema razloga za brigu a ja i dalje umisljam da imam neku bolest koju jos niko nije uspeo da pronadje?????????Tako samo odjednom mi se zacepe usi, krene panika, znojjim se, srce hoce da iskoci, mantami se u glavi i nestabilna sam i mislim da je to kraj...a inace sam konstantno napeta i u nekom grcu i po ceo dan razmisljam sta mi je, kad ce proci, sta ce mi se naredno desiti, slusam svoje srce osluskujem telo, cujem ga kako mi lupa u vratu i onda popijem bromazepam i stvari se smire...Bila sam i kod psihijatra na razgovoru jer su mi svi rekli kako sam pod stresom, anksiozna i da umislajm ruzne stvari i pila sam cipralex i rivotril i bilo mi je bolje, malo, i kad sam prestala intezitet svega kao da se pojacao...pocela je da mi smeta svetlost, kada gledam u nesto mnogo svetlo i pojavile su mi se crne mrlje pred ocima,a vid mi je dobar????isla sam kod oftamologa.
Sve u svemu, ja tegobe i dalje imam a doktori kazu da mi nije nista i da rodim jednu bebu, bice mi bolje. A ja se i toga bojim jer ne nzam kako cu podneti trudnocu kad sam sva ovako kilava. Imam sve sto jedna devojka moze da pozeli, posao, divnu porodicu, muza, jedina stvar koja mi fali jeste da opet bude kao pre i da zavrsim dipolomski na filoloskom fakultetu.Zanima me sta moze da bude uzrok, da li alergija koja mi pravi sve te smetnje, jer sam alergicna na travu, grinje, prasinu, koren, polen, ambroziju.....da li stres i napetost i razmisljanje o ruznim stvarima , konstantno..ili uzrok lezi u necemu drugom...ja sam prosto u zacaranom krugu......
p.s. rastu mi umnjaci vec 2-3 godine, mozda mi i oni doprinose ruznom osecaju u glavi...Ne znam vise, samo zelim da opet budem ona stara.....
alergija ili sta?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: alergija ili sta?
evo danas nesto listam po netu i vidim tvoje pitanje na ovom forumu, sad sam se i prijavila da bi ti odgovorila. za to sto tebe muci ,ja sam to dobila 2008 godine, pored firme gde sam radila bila je jedna veoma bogata pakera proizvodima,pa sam maltene visila tamo, i pocetkom maja 2008 godine poceo je stomak da mi raste,toliko da sumi ljudi u busu ustajali jer su mislili da sam trudna
,nisam znala od cega je,isla na kontrole niko nista nije video sta mi je ,rezultati su pokazivali da je sve super,ali meni stomak nije se spustio,pojedem sladoled ja se nadujem ko zaba
)
mislim da i ti to imas sto i ja!!
decembra 2008 sam zatrudnela i mislila sam da ce biti bolje kad se porodim, porodila sam se na carski rez, zene sa carskim rezom njima kasnije posle 6 meseci od porodjaja pocinje stomak da se spusta,meni se spustio u 10-tom mesecu ,ali mi je opet malo ostao, ostao je? onda mi opet po glavi ta nadutost stomaka koja me je ganjala u skoro celoj 2008 godini.
malo ti opsirnije pisem da bi znala kako sam otkrila sta mi je, i zbog drugih citalaca ovog sajta.
mama moja je kontaktirala nekog travara Dusana iz jednog casopisa, i on mi je pomogao.
))
rekla sam mu moj problem i on mi je rekao ,da u stomaku imam nevidljivu bakteriju koja nije stetna za zdravlje coveka ali pravi tu nadutost, sve sto pojedem ona blokira varenje u stomaku i od toga se pravi nadutost . Bakterija je usla u moj stomak preko neopranih casa,flasa,viljuski,nozeva,tanjira, sto znaci kad sam bila u pekari, dali su mi hranu na tanjiru koji nije dobro opran i tako sam dobila tu bakteriju ,ima dug naziv od tri reci, dao mi je da pijem cajeve, moj stomak se dosta smanjio
ja sam prezadovoljna.

mislim da i ti to imas sto i ja!!
decembra 2008 sam zatrudnela i mislila sam da ce biti bolje kad se porodim, porodila sam se na carski rez, zene sa carskim rezom njima kasnije posle 6 meseci od porodjaja pocinje stomak da se spusta,meni se spustio u 10-tom mesecu ,ali mi je opet malo ostao, ostao je? onda mi opet po glavi ta nadutost stomaka koja me je ganjala u skoro celoj 2008 godini.
malo ti opsirnije pisem da bi znala kako sam otkrila sta mi je, i zbog drugih citalaca ovog sajta.
mama moja je kontaktirala nekog travara Dusana iz jednog casopisa, i on mi je pomogao.

rekla sam mu moj problem i on mi je rekao ,da u stomaku imam nevidljivu bakteriju koja nije stetna za zdravlje coveka ali pravi tu nadutost, sve sto pojedem ona blokira varenje u stomaku i od toga se pravi nadutost . Bakterija je usla u moj stomak preko neopranih casa,flasa,viljuski,nozeva,tanjira, sto znaci kad sam bila u pekari, dali su mi hranu na tanjiru koji nije dobro opran i tako sam dobila tu bakteriju ,ima dug naziv od tri reci, dao mi je da pijem cajeve, moj stomak se dosta smanjio