Alergija ili prehlada-kakop rezlikovati kod dece
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Alergija ili prehlada-kakop rezlikovati kod dece
Pre pet dana je moja cerka zarsila sa Panklavom zbog crvenog grla. I sve je bvilo dobro 2 dana i onda opet zapusen nos i sline. U pocetku vodene a danas zuckaste i guste. Poslala sam je u vrtic, ali mi je vise dosta toga da mi pricaju kako ona mora da stekne imunitet na vrtic. Sta sad da radim? dala sam joj malo Claritina i nema temperaturu. Kaslje sa sekretom i dobro je raspolozena. STa da joj jos dam, da li da je vodim kod lekara. Zbog te slinavosti vec 5. bocicu antibiotika je popila? Sta dalje?
Sekret je žut i gust i to bi moglo da ukaze na bakterijsku infekciju. Indikacija za uvodjenje antibiotika je akutni purulentni rinitis koji traje duže od 10 dana, jer onda postoji sumnja na sinuzitis. Konsultujte se sa pedijatrom u vezi sa korišćenjem kombinovanih antibiotskih kapi za nos zbog tih čestih rinitisa.
Ove kapi se sastoje od efedrina, hidrokortizona, gentamicina i fiziološkog rastvora i prave se u apoteci, koriste 7-10 dana.
Ove kapi se sastoje od efedrina, hidrokortizona, gentamicina i fiziološkog rastvora i prave se u apoteci, koriste 7-10 dana.
Ako sam vas dobro razumela u prvom postu, vaše dete ima produktivan kašalj tj. iskašljava sekret.
Za to možete da koristite neki ekspektorans tj. sirup za iskašljavanje npr. Bronchicum ili Prospan.
Mogu da vam preporučim i inhalacije uljem od eukaliptusa. Ulje eukaliptusa ima ekspektorantna svojstva, a kupuje se u apoteci.
Nakapate par kapi ulja eukaliptusa na neki peškirić i stavite na njen jastuk da bi to tokom noći isparavalo.
Možete i da stavite nekoliko kapi ulja eukaliptusa u toplu vodu da to isparava tokom noći kod njenog kreveta, samo pazite da joj pošto je mala ne bude baš na dohvat ruke.
Sve najbolje!
Za to možete da koristite neki ekspektorans tj. sirup za iskašljavanje npr. Bronchicum ili Prospan.
Mogu da vam preporučim i inhalacije uljem od eukaliptusa. Ulje eukaliptusa ima ekspektorantna svojstva, a kupuje se u apoteci.
Nakapate par kapi ulja eukaliptusa na neki peškirić i stavite na njen jastuk da bi to tokom noći isparavalo.
Možete i da stavite nekoliko kapi ulja eukaliptusa u toplu vodu da to isparava tokom noći kod njenog kreveta, samo pazite da joj pošto je mala ne bude baš na dohvat ruke.
Sve najbolje!