Alergija ili bolest

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
EnaN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 12, 2011 10:54 pm

Alergija ili bolest

Post od EnaN »

Imam veliki problem.Doktori ne znaju dijagnozu.Svrab se javio prvo na stomaku i sa unutrasnje strane butina, oko grudi, pazduha…potom su se pojavilo nesto poput uboda komarca u predelu unutrasnje strane butina simetricno na zadnjici, na ruci, na laktu. To sporo prolazi, jako svrbi i susi se, ostaju oziljci. Od cesanja na mestu prelezanog herpes zostera izbile sitne crvene bubuljice, ali i na stomaku. Povukle se vecinom od mesavina didermal kreme sa sastojkom za ciscenje koze. Dijagnoze su folikulitis, suva koza, piodermija, scabies, urtikarija. Niko ne zna sta mi je. Koza mi se peruta jako i ostecena je, pantenol krema ne pomaze puno. Pila sam aerius, presing, dobila injekcije i pila dexason, roximisan… Imam presavijenu zucnu kesu ali ultrazvuk kaze da je sve cisto. Stolica uredna. Kada se pocesem blago, izbija crvenilo. Raste mi i umnjak u koso. Sta da radim? Pomozite mi. Imam 24 godine
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Alergija ili bolest

Post od tamaraft »

Obratite se dermatologu koji zna svoj posao!

Otidjite u Zavod za kozne i venericne bolesti u beogradu i neka vas pregleda specijalista koji zapravo zna da dijagnostikuje kozne promene.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
EnaN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 12, 2011 10:54 pm

Re: Alergija ili bolest

Post od EnaN »

Isla sam privatno kod doktora koji je radio na wma i on ne zna sta je, rekao je da je to jako redak i individualan slucaj. Mislio je i on da je skabies al rece da on ne ide na ledja. Dao mi kremu sa didermalom i za dezinfekciju koze ali to je kortidosteroid. Koristim ga wec dva meseca. Doktorka kaze da mi nece biti od toga nista al mene strah. Moj brat je imao navodno scabies ali ja nisam nesto u kontaktu sa njim bila.
Odgovori