Alergija na histamin??

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
MaraM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 02, 2013 5:08 pm

Alergija na histamin??

Post od MaraM »

Zdravo. Imala sam skoro pad imuniteta, pojacanu kiselinu koja me i dan danas povemeno muci, i jos uvek idem na neke preglede, ne mogu da otkriju uzrok, verovatno je neki virus. Ali najvise posledica stresa. Medjutim u skorije vreme od kako se sve smirilo, pa mi je i organizam iscrpljen, imam samo bolove u grudima i aritmije (blago sam anemicna), ali osecam i zujanje u usima, ponekad cujem otkucaje srca, glavobolje (teska glava), a sada je prisutno i otezano gutanje, kao da mi nesto stoji u grlu. E, sada, da li je moguce da to bude reakcija na neku hranu i mozda onu koja sadrzi histamin? Primetila sam da mi grlo otekne kad popijem par gutljaja caja od koprive? :roll:
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Alergija na histamin??

Post od Nataš@ »

Histamin je supstanca koja se oslobađa u telu kao deo alergijske reakcije što znači da nisi alergična na histamin. Ako te boli grlo posle čaja od koprive to može eventualno da znači alergiju na koprivu i ne na histamin.

Postoji i stanje koje se zove histaminska intoleranca, nedostatak enzima za razgradnju histamina, ali u tom slučaju bi reagovala sa svim simptomima alergijske reakcije i na drugu hranu koja sadrži puno histamina (npr. kiseli kupus i druga fermentisana hrana, svinjsko meso, kakao, tvrdi sirevi, šampanjac, crveno vino itd.).

Zbog svih simptoma koje opisuješ preporučujem da potražiš pomoć dobrog holističkog terapeuta koji će ti pomoći da nađeš uzrok(e) za njih.
Odgovori