Alergija na CIGARETE?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Alergija na CIGARETE?
Interesuje me da li postoji alergija na cigarete kod nepusaca (tj na dim cigarete) i kakvi su simptomi?
Bio sam pusac 15 godina i nepusac narednih 15. Od pre nekoliko godina simptomi isti kao kod Vaseg brata. Radjene su mi alergoloske probe na sve i svasta (mislim i na nikotin), ali sugestija jednog doce koji je bio na nekim specijalizacijama u Americi (inace Alergolog je) jacenje imunoloskog sistema organizma i svodjenje reakcije na podnosljivu time sto ce te biti minut sa pusacima,pa dva, pa pet ali nikako ne silovati organizam. Ako se nemoze odustaje se na vreme a svako ko je podlozan tim senzitivima zna kad je sigurno vreme napustanja zadimljene prostorije. Ovo je nekakvo iskustvo koje ja imam u ovom pogledu. Nisam medecinski radnik, hajdmo da vidimo sta ce oni reci na ovo.
Zdravlje je najvece bogatstvo
To je vrlo zdrava alergija - zasto se uopste izlagati tom primitivnom otrovu? Jednostavno zamolite ljude da ne puse kod vas u kuci, kada ste napolju izbegavate mesta gde se pusi. Da li bi ste se brinuli sto imate alergiju na neki drugi poznati kancerogen? Ne, klonili bi ste ga se, kao sto se treba kloniti i cigareta (i onih neurotika koji na njima insistiraju
)

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Alergija na CIGARETE?
Naravno da postoji, kao i na sve ostale materije i alerghija na duvansi dim ili neku komponentu istog. Iritacija ociju, grla i nosa, kijanje, kasljanje, suzenje ociju, curenje nosa i zapusenost neki su od simptoma koji mogu da se jave. Izbegavajte zadimljene prostorije, zabranite pusenje u Vasoj kuci sto neko rece (ili zamolite svoje goste da puse na terasi ili u prostoriji gde ne spavate ili ne sedite, ako imate toliki stan).Asker napisao:Interesuje me da li postoji alergija na cigarete kod nepusaca (tj na dim cigarete) i kakvi su simptomi?
- DacaYU
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 4:45 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Kod mene u kuci nema pusenja ,i mnogo mi je drago sto sam istrajala ub tome.Znaci niko nema tu privilegiju da jednu cigaretu pripali.
Ali me zacudjuju pusaci koliko su netoleranti u smislu ee smeta ti dim.
Tako isto i na poslu smo mi nepusaci maltretirani od strane pusaca,ne mogu da razumem da im osnovna kultura nedostaje da dok neko jede oni bas tada moraju da j zapale.
Ali me zacudjuju pusaci koliko su netoleranti u smislu ee smeta ti dim.
Tako isto i na poslu smo mi nepusaci maltretirani od strane pusaca,ne mogu da razumem da im osnovna kultura nedostaje da dok neko jede oni bas tada moraju da j zapale.
Dum vivis,sperare decet.-Dok si ziv,valja da se nadas.
Iskreno - ja se jako brinem sta ce biti kad odemo sledece godine u BG. Jer u USA niko ne pusi u kancelarijam, a ni u restoranima. Svuda je zabranjeno pusenje osim u sopstvenoj kuci (i to, zavisno od ugovora o stanovanju) i na ulici, pa je predivno. Pet godina nisam udahnula taj smrad. Sta li ce biti kad odemo konacno u posetu....