Alchajmer? Menopauza?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Vrba
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 3:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Alchajmer? Menopauza?

Post od Vrba »

Žena ima strahovite iracionalne nervne napade, ničim izazvane, dešavaju se na dva-tri dana u proseku, ima oko 55 godina. Došlo je do faze da se zapitamo da nije neki veći problem u pitanju od menopauze; ponašanje je izuzetno teško i ljudi koji žive sa njom su nažalost uslovljeni njenom voljom.
Zanima me da li se menopauza može toliko agresivno manifestovati, ili je možda nešto ozbiljnije u pitanju, jer je ujutru sasvim racionalna i često svesna da je preterala.
Podforum neuropsihijatrija vam je već godinama zatvoren. Ona radi stvari koje ugrožavaju druge ljude i izaziva na nasilje. Nepodnošljiva je, kada se dogodi taj napad, ide u tešku krajnost. Usamljena je i ne radi nigde.

Pošto sam čitala malo o mozgu, jer je moja majka imala aneurizmu (ne radi se o njoj, da ne bude zabune), pade mi na pamet da ovo nije samo trenutno stanje nervoze ili histerije, jer je potpuno spontano... i ne znam šta da kažem ljudima sa kojima živi i kako da se eventualno dođe do dijagnoze.

Koliko daleko ide ta menopauza-histerija?
Šta učiniti? Šta proveriti?
Ovo nije baš normalno.

Hvala.
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Re: Alchajmer? Menopauza?

Post od angelika »

Menopauza je normalno, a ne bolesno stanje i nije opravdanje za bilo koje bolesno ili psihoticno stanje opisano u tvom pitanju. Ok, hormoni "drmaju" ali tu nema velikih ispada u smislu iracionalnih napada kako ih vi zovete. Da li su ispadi zene iz vaseg pitanja racionalni ili iracionalni, to ne mogu znati ali znam da menopauza nije uzrok tih napada histerije ili cega vec. Da li je u pitanju porodicno ne slaganje, veliko ne zadovoljstvo koje se skupilo u toj zenici pa kulminiralo sad u toj zivotnoj dobi kad bi zena trebala biti ostvarena i kao majka, supruga, radnica.....ili je zaista psihicki obolela to moze samo da se resi u krugu porodice koja ce ju podrzati i zatraziti pomoc lekara....niza lekara.
Odgovori