ako neko zna

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Jody
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 02, 2005 10:34 am

ako neko zna

Post od Jody »

Nekoliko dana unazad sam imala cudan osecaj u grlu kao da mi je zapela hrana. Zatim sam se prehladila, nista strasno (kijavica, malaksalost), i tad sam primetila da mi je iza krajnika (dakle, na onom "zidu", tj. zdrelu)nesto nateklo... kao neko crveno ispupcenje iza desnog krajnika u uglu.
Naravno, to mi smeta dok jedem, gutam pljuvacku, ne boli me ali stalno osecam tu "gombicu".
Posto to nije na krajniku a i javilo se malo ranije (mada tad nije bilo tako izrazeno), ne znam da li ima veze sa prehladom? Sta bi to moglo da bude.... je l' to neka zlezda koja je natekla ili... ? Temperaturu nisam imala a prehlada vec prolazi.

Ako neko zna, neka javi...
Hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako sam dobro razumeo, to je mali otok na zadnjem zidu zdrela? Najbolje da Vas pregleda lekar ORL specijalista. To moze da bude retrofaringealni limfni cvor, ali i hematom posle uboda (recimo, malom ribljom kosti), ili nesto trece.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Jody
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 02, 2005 10:34 am

Post od Jody »

Prvo, hvala na odgovoru!
Inace, juce sam bila kod lekara opste prakse. Kaze da je to zapravo deo krajnika - ali posto nije u tom kompaktnom delu vec malo izdvojen cinilo mi se da je nesto drugo. Posto nema gnoja, niti sam imala temperaturu, kaze da ga ne treba leciti, vec da se organizam sam izbori (i naravno, cajevi, vitamini, odmor...).
Ranije sam imala dosta problema sa krajnicima, ali nikad mi ovaj deo nije bio otecen, pa mi je zato bilo malo cudno.
Ako u skorije vreme ne splasne, onda cu morati kod specijaliste.

Pozdrav
Odgovori