Ako ima ko sa napadima panike !?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Ako ima ko sa napadima panike !?
Prije par godina mi se desio ( ajd da to nazovem napad ) prvi napad koji se dešavao dva tri puta u toku 2 - 3 godine. I manifestovalo se tako da mi iz čista mira počne lupati srce i da imam oko 150 do 180 otkucaja. Pored toga nisam imala nikakvih drugi simptoma. U zadnjih 1,5 godinu mi se dešava stalno čak par puta mjesečno ali u malo drugačijem obliku. Sad počne tako da prvo imam kratku nekagodu onda mi srce lupa koji minut, a nakon toga prolaze me trnci, tjelo mi se grči, obliva me hladan znoj i dlanovi se znoje. Teško dišem i čak ne mogu da udahnem punim plućima. Radila sam sve pretrage i svi nalazi su mi bili uredni. Onda sam na netu pročitala neke tekstove o napadima panike i otišla sam kod psihijatra koji je btw skup kao da prodaje dragulje a ne svjete koje znam i sam. Elem reče čovijek da imam napade panike, tj. anksioznost. Pa ako ima neko da zna nešto o tome i da li se to liječi i kako molim vas da mi kažete. Pozdrav svima ![/b]
To obicno delije jer blokira a1, b1, b2, za b3 ne znam, receptore adrenalina i ukoliko su medicincki stavovi tacni vise je teorijski ne moguce da imas panicne napade. Propranolol blokira samo b receptore, pa organizam pokusava da poveca nivo adrenalina, da bi ih ponovo aktivirao, ali su onda su previse aktivni a1 receptori i iz iskustva znam moze da se desi da imas osecaj da hoce da ti eksplodira glava, i da cujes zujanje u usima.
Kod coveka kod koga je sve ok, ako popije nesto od ovoga normalno je da mu se malo prispava, Inace ukoliko ti se spava i ne mozes i da se maknes iz kuce, a posle leka se osetis pun energije, onda je ispravno sto si ga popio.
Previse adrenalina na prvi pogled izgleda kao i da nema adrenalina, jer u oba slucaja Adrenalin-nervni sistem ne radi. (Smanji se broj receptora)
Postoji i a2 agonist Sirdolud(Tizanidin), tako nesto nisam siguran, efekat bi trebao da bude slican.
Btw, i dopamin i noradrenalin isto aktiviraju sve te receptore.
Posle blokiranja novo adrenalina naglo poraste, pa tako stoji dugo i posle nekog vremena padne.
Nadam se da ispravno mislim. Moguce je da sam pogresio, kod svakog coveka drugacije deluje, tako da je ovo ispravno kod najveceg procenta ljudi.
E a za PSIHIJATRA (ima i finih, nije sad...
) Kupis FLUPHENAZINE DECANODE i to uvek nosis sa sobom, i ukoliko on hoce da ti da neki lek, lepo se posavetuj sa njim i sa svima, ali ako insistira na silu da ti da neki lek, (video sam sta se ljudima obicno desi), reci mu da ti trenutno ne treba jer vec imas FLUPHENAZINE DECANODE, pa ako njemu slucajno treba ti mozes uvek da mu ga DAS. 
Nije lose i da to snimis video kamerom.
Kod coveka kod koga je sve ok, ako popije nesto od ovoga normalno je da mu se malo prispava, Inace ukoliko ti se spava i ne mozes i da se maknes iz kuce, a posle leka se osetis pun energije, onda je ispravno sto si ga popio.
Previse adrenalina na prvi pogled izgleda kao i da nema adrenalina, jer u oba slucaja Adrenalin-nervni sistem ne radi. (Smanji se broj receptora)
Postoji i a2 agonist Sirdolud(Tizanidin), tako nesto nisam siguran, efekat bi trebao da bude slican.
Btw, i dopamin i noradrenalin isto aktiviraju sve te receptore.
Posle blokiranja novo adrenalina naglo poraste, pa tako stoji dugo i posle nekog vremena padne.
Nadam se da ispravno mislim. Moguce je da sam pogresio, kod svakog coveka drugacije deluje, tako da je ovo ispravno kod najveceg procenta ljudi.
E a za PSIHIJATRA (ima i finih, nije sad...

Nije lose i da to snimis video kamerom.
Cao!
I ja sam tvoga misljenja i uz pomoc inekcija B12 trgla sam se iz tog ludila......
Da li su me stvarno one vratile u zivot ne znam ali ja verujem u njih jer mi daju energiju koju izgubim kada me napadi panike iscrpe....
Jedino se ne mogu resiti klaustofobije i ne znam nacina
jer lekove necu!
Pozdrav
I ja sam tvoga misljenja i uz pomoc inekcija B12 trgla sam se iz tog ludila......
Da li su me stvarno one vratile u zivot ne znam ali ja verujem u njih jer mi daju energiju koju izgubim kada me napadi panike iscrpe....
Jedino se ne mogu resiti klaustofobije i ne znam nacina

Pozdrav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 2:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
E, sada ce doci neko da ti kaze da doktor nije skup i da zive jako teskim zivotom ... na granici bijede.deny_bl napisao:hvala na svjetu ali ja stvarno mislim da bih prvo trebala pokušati bez uzimanja nekakvih ljekova.
A moj dok je totalno ok, on prvi mi je rekao da se sve to može bez ljkova. Samo je mnogo skup !
E, ako te interesuje neka razmjena iskustava, predlazem da mi se javis na PP, ja sam prolazio kroz isto to sta ti sada znas. A kako si iz BL kao i ja, bice zgodno sigurno da pricamo, jer smo iz iste sredine.
Ovdje ces malo savjeta naci, jer je podforum koji se bavio ovakvim problemima Neuropsihijatrija ukinut
A kako bi taj tvoj doktor uzeo novce ako bi ti na netu nasao rjesenje svojih problema?do angazovanja strucnog lica koje bi uredjivalo sve diskusije.
moja prva posjeta ne doktoru vec psihologu me kostala 20 EURa samo da bi mi rekla da kupim jednu knjigu ... znaci, uzas i ja te razumijem.[/b]
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 1:28 pm
Re: Ako ima ko sa napadima panike !?
deny_bl napisao:Prije par godina mi se desio ( ajd da to nazovem napad ) prvi napad koji se dešavao dva tri puta u toku 2 - 3 godine. I manifestovalo se tako da mi iz čista mira počne lupati srce i da imam oko 150 do 180 otkucaja. Pored toga nisam imala nikakvih drugi simptoma. U zadnjih 1,5 godinu mi se dešava stalno čak par puta mjesečno ali u malo drugačijem obliku. Sad počne tako da prvo imam kratku nekagodu onda mi srce lupa koji minut, a nakon toga prolaze me trnci, tjelo mi se grči, obliva me hladan znoj i dlanovi se znoje. Teško dišem i čak ne mogu da udahnem punim plućima. Radila sam sve pretrage i svi nalazi su mi bili uredni. Onda sam na netu pročitala neke tekstove o napadima panike i otišla sam kod psihijatra koji je btw skup kao da prodaje dragulje a ne svjete koje znam i sam. Elem reče čovijek da imam napade panike, tj. anksioznost. Pa ako ima neko da zna nešto o tome i da li se to liječi i kako molim vas da mi kažete. Pozdrav svima ![/b]
ovako:
vec dve godine pijem ksalol 2x0.5mg (pila sam i rivotril), da nije bilo tih lekova, verovatno bih se isto tako blokirala, "ukopala u mestu", prestajala da dishem i nisam znala kako da se mrdnem iz tog stanja...
uzasno je, znam.
Psihijatri su skupi, i to znam.
Istina je da treba sam da "istreniras" stanje u kom se nadjes, ali lekovi ti omogucavaju da nastavis dalje...
ima gomila saveta vezana za to, kako se ponasati u toj situaciji itd.
Mene nisu prosla ta stanja jos uvek ali su u velikoj meri sankcionisana, i ja cekam dan kad cu se otarasiti lekova, kad necu morati da drugima kazem da mi "nije dobro" i sl.situacije...
poenta je najveca-da skrenes mislis sa toga i da ne ulazis dublje u problem i misli koje te samo koce. Jasno mi je da je u trenutku napad to naizgled nemoguce, ali savete koje sam ja dobijala su mi pomogli, a to je-da se suprostavis napadu, sednes, iskuliras par minuta, popijes lek (mozda cak i ne popijes) i nastavis dalje, pa i dok traje napad, jer cinjenica je da ti se nista ne moze dogoditi, niti ces pasti, niti ce ti srce iskociti niti bilo sta...tesko je,ali treba postepeno trenirati ta stanja... ona ce proci, i anksioznost ce proci i kazu da osobe koje izadju iz toga, posle su jace i spremnije da prebrode bilo koju situaciju... nadam se da nisam ugnjavila

Samo da se izvinim za ovu Fluphenazin ludu ideju, to je na foru crnog humora, ali kako su klinci sve agresivniji i ljudi svih uzrasta mogu da posete ovaj forum samo da ponovim to je sala nemojte da se igrate sa Flufenazinom, To so odnosilo na odprilike 2% - 3% Psihijatara koji prepisuju lekove samo tako. Ali ako postoji fabrika, psihijatri su samo prodavci u maloprodaji.
Hteo sam da dodam, to nesumnjivo nece biti greska poraditi na Adrenalinu cim su u pitanju okucaji srca od oko 150-180 i nemogucnost disanja.
Kada bi na X-osu stavili koncentraciju adrenalina a na Y-osu Prosecnu aktivnost simpatickog nervnog sistema, funkcija bi izgledala kao normalna raspodela. Kako sada, posle droge bi trebao da bude veci efekat? Da ali depresija je mnogo veca pa je zato Prosecna funlcija kao normalna raspodela.
Ako se po tvom telu vuku i taloze stresne supstance godinama, kada dodjes u teske situacije planuces mnogo lakse od ostalih.
1. Anksioznost - Adrenohrom
Posto je ova tema o Anksioznosti ima jos nekoliko zanimljivih parametra osim Brzog otkucaja srca i Grcenja pri disanju.
Metaboliti Adrenalina, kao Adrenohrom bi mogao da uzini da slova dok citas tekst ti igraju. U tezim slucajevima vise ne mozes da ispratis red teksta, jer ti se u perifernom vidu slova sama od sebe pomeraju i hvataju svakakve sare.
Adrenohrom daje i osecaj da si stranac koji je pao sa marsa, vanzemaljac koji je dosao da posmatra ljude, izuzetno religiozan osecaj. Bombasi samoubice koje vodi Bozija ruka da spasu i oslobode svet od tirana su puni Adrenohroma.
Kako je Adrenalin sluzi za prezivljvanje, i Adrenohrom je jos jaci daje mogucnost slabijim organizmima da se pod osecajem prisustva Vise Bozije sile udruze u jedinstvenu svest, i krenu u borbu koju jedino zajedno mogu dobiti.
Svi bombasi samoubice su najverovatnije bili muceni od rodjenja, pa su imali veliki rezervoar Adrenalina pa i Adrenohroma.
2. Anksioznost - Derealization
Nije lose pogledati i sve glavne naslove u psihologiji, evo npr od obicnog stresa mogu se desiti velike promene u percepciji sveta, i covek moze sam godinama da uverava sebe da mu se nesto strasno desilo, umesto da kaze da iako mu je sve ok itd... on jednostavno vise ne moze da shvati gde se nalazi. Mnogo lakse kada se vec procita unapred.
http://en.wikipedia.org/wiki/Derealization
http://en.wikipedia.org/wiki/Abnormal_psychology
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychology
Ima jos gomija stvari koje mogu biti posledica panike i stresa tako da nije lose preci preko svih tema psihologije. Naravno bez detalja.
Inace za otkucaje srca od 150-180 i grcenje pri disanju IZ AVIONA SE VIDI DA BI KARVILEKS POMOGAO.
GABA agonisti kao CLONAZEPAM ti samo privermeno umire Amigdalu od adrenalina koji ju je ranije napunio glutamatom. Cim prestane da deluje Adrenalin je i dalje tu.
Hteo sam da dodam, to nesumnjivo nece biti greska poraditi na Adrenalinu cim su u pitanju okucaji srca od oko 150-180 i nemogucnost disanja.
Kada bi na X-osu stavili koncentraciju adrenalina a na Y-osu Prosecnu aktivnost simpatickog nervnog sistema, funkcija bi izgledala kao normalna raspodela. Kako sada, posle droge bi trebao da bude veci efekat? Da ali depresija je mnogo veca pa je zato Prosecna funlcija kao normalna raspodela.
Ako se po tvom telu vuku i taloze stresne supstance godinama, kada dodjes u teske situacije planuces mnogo lakse od ostalih.
Posto je ova tema o Anksioznosti ima jos nekoliko zanimljivih parametra osim Brzog otkucaja srca i Grcenja pri disanju.
Metaboliti Adrenalina, kao Adrenohrom bi mogao da uzini da slova dok citas tekst ti igraju. U tezim slucajevima vise ne mozes da ispratis red teksta, jer ti se u perifernom vidu slova sama od sebe pomeraju i hvataju svakakve sare.
Adrenohrom daje i osecaj da si stranac koji je pao sa marsa, vanzemaljac koji je dosao da posmatra ljude, izuzetno religiozan osecaj. Bombasi samoubice koje vodi Bozija ruka da spasu i oslobode svet od tirana su puni Adrenohroma.
Kako je Adrenalin sluzi za prezivljvanje, i Adrenohrom je jos jaci daje mogucnost slabijim organizmima da se pod osecajem prisustva Vise Bozije sile udruze u jedinstvenu svest, i krenu u borbu koju jedino zajedno mogu dobiti.
Svi bombasi samoubice su najverovatnije bili muceni od rodjenja, pa su imali veliki rezervoar Adrenalina pa i Adrenohroma.
2. Anksioznost - Derealization
Nije lose pogledati i sve glavne naslove u psihologiji, evo npr od obicnog stresa mogu se desiti velike promene u percepciji sveta, i covek moze sam godinama da uverava sebe da mu se nesto strasno desilo, umesto da kaze da iako mu je sve ok itd... on jednostavno vise ne moze da shvati gde se nalazi. Mnogo lakse kada se vec procita unapred.
http://en.wikipedia.org/wiki/Derealization
http://en.wikipedia.org/wiki/Abnormal_psychology
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychology
Ima jos gomija stvari koje mogu biti posledica panike i stresa tako da nije lose preci preko svih tema psihologije. Naravno bez detalja.
Inace za otkucaje srca od 150-180 i grcenje pri disanju IZ AVIONA SE VIDI DA BI KARVILEKS POMOGAO.
GABA agonisti kao CLONAZEPAM ti samo privermeno umire Amigdalu od adrenalina koji ju je ranije napunio glutamatom. Cim prestane da deluje Adrenalin je i dalje tu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 2:57 pm
Opet ne citate sta pise, decko je pisao u temi "Ako ima neko sa napadima panike?" Ja sam samo rekao da ima .... nisam rekao da cu mu odrediti terapiju niti sam mu bilo sta obecavao. Ali sigurno e mu biti lakse kada cuje iskustva drugih koji su prosli kroz slicno i kako su oni sami sebi pomogli. nije svaki slucaj potrebno puniti terapijama ... nekada je dovoljno samo malo podrske da se ljudi trgnu iz spavanja, depresije, crnih misli koje uzrokuju sve te fizicke probleme.LenaPetrov napisao:Potforum neuropsihijatrija je ukinut jer su se javljali razliciti manipulatori. Neke stvari se ne mogu resiti putem interneta, a ti nisi strucno lice, niti si u stanju da procenis koliko su vasi problemi slicni/razliciti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 1:28 pm
ako je neko shvatio sta si ti zeleo da kazes, bila bih zahvalna da mi objasni...
oni ljudi koji imaju anksiozna stanja, zbunjena su bilo kojom novom pojavom, a ne ovakvim predstavljanjem stanja...???
i sta ti propagiras uopste???
verovatno postoji objasnjenje, pa bih volela da ga vidim...
ako je neko shvatio sta si ti zeleo da kazes, bila bih zahvalna da mi objasni...
oni ljudi koji imaju anksiozna stanja, zbunjena su bilo kojom novom pojavom, a ne ovakvim predstavljanjem stanja...???
i sta ti propagiras uopste???
verovatno postoji objasnjenje, pa bih volela da ga vidim...