Afte,afte i afte!!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Afte,afte i afte!!!!

Post od Slavko_slavko »

ljudi sta da radim,usta su mi puna afti,ne mogu zglavno ni da jedem ni da pijem,zivim na supici,malo vode,vitaminu c...sinoc sam plakao od bolova,koristim pantenol,probiotic kapsule i tantum verde,ne znam jel ce imati efekta...doktor kaze da je to virusno,a u sredu trebam vvaditi krv za skener koji je u ponedeljak...
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Slavko procitaj ovo.
Nadam se da ce ti pomoci.

http://forum.zanovidan.hr/viewtopic.php ... 3cfd93d464
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja taj problem rešavam Biofarovim šumećim tabletama, narandžasto je pakovanje (A,C,E, Cink i Selen). Nakon tri dana uzastopnog korišćenja po jedne šumeće tablete dnevno, afte mi se povuku.

Javi nam ovde rezultate.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

za caj od zalfije sam znao i koristim ga i danas...samo zelim da se lepo najedem,da ne moram da primam infuziju,dosta mi je nje vise...hvala vam puno!!! :wink: :wink: :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Slavko moja mala je jedva prezivela zbog afti.Mazali su joj usta sa nekom tamno plavom tekucinom,kao tinta cistili joj usta od tih plikova.Posle kada je pustena iz bolnice ja sam morala namociti gazu u tu tekucinu i cistiti joj usta,plikovi su pucali bilo je i krvi ali sam uspela.Videla je uzasne muke i ja i ona,nedaj Boze da se ikada vise vrati u zivotu.
Pitaj za tu tekucinu jer to je jedino sto joj je spasilo zivot i infuzije koje je primala.Jednoga dana dokror mi je rekao ona ide kuci iz bolnice mi je ne mozemo zauvek drzati na infuziji i jedini ste vi koji joj sada mozete pomoci.Nije mogla niti jesti niti piti i jako velikom brzinom je gubila kilograme.Stavila sam je izmedu kolena,otvorila vilicu nasilu i uzela kasiku sipajuci joj vode u zeludac da ude jer je pocela dehidracija.Vristala je,sunce moje malo,ja sam plakala i znala da je njen zivot samo u mojim rukama.Pucala sam joj plikove sa tom tekucinom,svaki dan po par puta,nasilo joj gurala kasikom mleko i bananu miksanu,sa malo keksa dok se nije jednog dana probudila i rekla mi :mama ja bi jela sulja(pasulja)...
Plakala sam od srece,jeste da je taj dan pojela samo 2-3 kasike ali je posle toga sve vise i vise jela jer su se bolovi smirili.
Nikada to necu zaboraviti dok sam ziva,tada je imala 2 godine i rekao nam je doktor da to dobije jedno od 1000 dece i da ih nikada vise nece imati.Znas i sam da nesmes kiselo,ljuto,slano to ne moram da ti pricam,pitaj za tu tekucinu OBAVEZNO i zelim ti svu srecu ovoga sveta!
Srecno
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

vazi,raspitacu se o tome,ali ja nekeko na silu jedem...mada,vec su pocele gubiti tu njihovu belu boju,a da je nesto ozbiljnije bilo doktor bi mi rekao,ili bi me zadrzao...znam kako je kad se dugo ne jede,sad sam se razboleo jer mi je imuni sistem jako slab,povadjeno mi je dosta limfnih cvorova zbog tumora i sada sam sav rovit...hvala u svakom slucaju... :wink:
djidji
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 4:58 pm

Post od djidji »

Meni je pomogao LYSOBACT...tabletice koje se sisaju inače su protiv obolenja sluznice usta i ždrela
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ma i to sisam ali nista...bio sam danas kod doktorice i onda sam sa njom otisao do stomatologa.uzeo doktor da me pregleda i kaze:u casu,sipas pola vode pola hidrogena(3%) ali da ukupno bude pola case tog rastvora,zatim jednu supenu kasiku pantenola i jednu hexorala,zatim,u pola case vode sipas kafenu kasisicu sode bikarbone i da sa tim jezik "mazem",zbog gljiviva,i evo,vec mi je lakse,cak sam i jeo... :roll:
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Post od jelenaa1985 »

srecno :)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Re: Afte,afte i afte!!!!

Post od Slavko_slavko »

danas sedmi dan od kako imam afte i jako su se povukle od one mesavine sto sam napisao...zakon je,cak mogu i da jedem malo vise,da pijem vode... :lol: :lol: :lol:
Dijana Obradovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2017 1:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Dijana Obradovic »

Često imam afte u ustima, te znaju biti bolne i neugodne. Ranije sam ispirala morskom vodom i jodom i sodom bikarbonom, svašta sam probala, ali bez velikog uspeha, sve dok mi prijateljica nije preporučila Imuneks Beta Glukan.
On mi pomaže u smanjenju bola i bržem procesu ozdravljenja. Dnevno pijem po tri kapsule. Prvo sam osetila lagano olakšanje i za par dana prošlo, ali nisam imala iritacije koje mi se uobičajeno javljaju.
Meni zaista pomaže, pa želim da to podelim, i sa ostalima koji imaju ovaj problem.
http://www.afte.rs/
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Све могу некако и да поверујем али да сода бикарбона није помогла у елиминацији афти, е то не могу.
Bakili70
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2017 11:18 pm

Post od Bakili70 »

Evo sta bi jos moglo da pomogne. Ukoliko se jave afte nakapajte na vaticu za usi malo propolis kapi. I premazati aftu uvece posle pranja zuba. Jedno nedelju dana. Naravno izbegavati cvrstu hranu kao i kiselu i ljutu. Nece da skodi a pomoci ce. Inace postoje kreme u apotekama na bazi propolisa kao i propolis kapi. Mada mislim da je najbolje koristiti propolis koji prodaju pcelari. Moze da pomogne i kod gingivitisa (upala desni) u odredjenim regijama kod zuba.

Naspomena: samo pod uslovom da neko nije alergican na propolis.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма само два-три дана, десетак пута дневно по минут, мућкаш уста јачим воденим раствором соде бикарбоне и проблем решен. И треба пронаћи извор заразе. Друго је када неко хоће да рекламира марсовске капи на великом попусту по цени од тричавих 87 евра.
Odgovori