Afirmacije
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- connencion
- Novi član
- Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Afirmacije
posto nisam nasla pravo mesto za postavljanje teme odlucila sam da je stavim ovde.
Afirmacije
Ja licno mnogo radim sa afirmacijama i to profesionalno. Za svaku bolest , problem, situaciju,postoje odredjene afirmacije ili sugestije
kojim osoba moze da se oslobodi unutrasnjeg pritiska( svesnog i nesvesnog), bolesti i mnogo toga
Afirmacija se memorise u nas mozak i nedozvoljava da osoba cini nesto pogresno.
Odlucila sam da vam ponudim moju pomoc jer osecam takodje duznost kao covek-coveku.
Sada cu par reci da napisem o problem koji se javlja kod vecine.
Gojaznost
Gojaznost se obicno javlja kod osoba koje nemogu resiti sopstveni problem, i iskazuje se spoljasnje strane , znaci vidi se. A tek unutrasnjost sto mnogi nemogu da vide pitamo se u kakvom je stanju, sta trpe organi i sistemi u telu.
Tada se osoba koncentrira na dijetu, ali ona ne pomaze…naravno jer treba se osloboditi svog problema. Sa resavanjem problema treba osoba da promeni sebe.Ali nisu svi u vremenu da zele sebe da promene. Jer se nenalaze u ravnotezi.
Mi ljudi uvek trazimo neku zastitu da nas niko ne povredi, ne kritikuje, ne iskoristi, ne ucini nesto sto ne zelimo.
Ali ponekada sve to i dozivimo, jer upravo neumemo sebe da zastitimo. Postajemo negativnog razmisljanja: ah, sve to mora meni da se desi…opet kilaza raste…za mene ne postoji nista…
Ili u drugoj formi: meni nemoze nista da se desi…samo ja to mogu da uradim…I tako dalje
Kada bi pokusali da razmisljamo pozitivno I prihvatimo sebe upravo onako kakvi smo …I nasa kilaza bi se regulisala.
Jer uzalud vodimo borbu protiv gojaznosti I gubimo samo energiju koja nam je potrebna.
Gojaznost se javlja zbog negativnog razmisljanja kako sam vec navela.
Osoba oseca strah,nezasticenost, neosecajnos ni za sta,nesigurnost,sama sebe ne prihvata
Afirmacija koja treba da se pise dnevno 10 puta I 10 puta izgovara cujno izgleda ovako:
Ja osecam zadovoljstvo sa mojim osecanjima.
Tamo gde sam siguran sam.
Svoju sigurnost mogu sam sebi da obezbedim.
Ja prihvatam i volim sebe.
Ove reci netreba menjati, kopirati , odstampati i postaviti svuda da ich vidimo i citamo.
Uz ovu gore ide takodje jos jedna afirmacija:
Ja zelim sebe da promenim.
Sve sto mi je potrebno jednostavno dobijem.
Ja zivim u miru.
Pa sada ko zeli neka izvoli.
Ko ima pitanja neka pita.
Stojim vam na raspolaganju.
Pozdrav Zorica
Afirmacije
Ja licno mnogo radim sa afirmacijama i to profesionalno. Za svaku bolest , problem, situaciju,postoje odredjene afirmacije ili sugestije
kojim osoba moze da se oslobodi unutrasnjeg pritiska( svesnog i nesvesnog), bolesti i mnogo toga
Afirmacija se memorise u nas mozak i nedozvoljava da osoba cini nesto pogresno.
Odlucila sam da vam ponudim moju pomoc jer osecam takodje duznost kao covek-coveku.
Sada cu par reci da napisem o problem koji se javlja kod vecine.
Gojaznost
Gojaznost se obicno javlja kod osoba koje nemogu resiti sopstveni problem, i iskazuje se spoljasnje strane , znaci vidi se. A tek unutrasnjost sto mnogi nemogu da vide pitamo se u kakvom je stanju, sta trpe organi i sistemi u telu.
Tada se osoba koncentrira na dijetu, ali ona ne pomaze…naravno jer treba se osloboditi svog problema. Sa resavanjem problema treba osoba da promeni sebe.Ali nisu svi u vremenu da zele sebe da promene. Jer se nenalaze u ravnotezi.
Mi ljudi uvek trazimo neku zastitu da nas niko ne povredi, ne kritikuje, ne iskoristi, ne ucini nesto sto ne zelimo.
Ali ponekada sve to i dozivimo, jer upravo neumemo sebe da zastitimo. Postajemo negativnog razmisljanja: ah, sve to mora meni da se desi…opet kilaza raste…za mene ne postoji nista…
Ili u drugoj formi: meni nemoze nista da se desi…samo ja to mogu da uradim…I tako dalje
Kada bi pokusali da razmisljamo pozitivno I prihvatimo sebe upravo onako kakvi smo …I nasa kilaza bi se regulisala.
Jer uzalud vodimo borbu protiv gojaznosti I gubimo samo energiju koja nam je potrebna.
Gojaznost se javlja zbog negativnog razmisljanja kako sam vec navela.
Osoba oseca strah,nezasticenost, neosecajnos ni za sta,nesigurnost,sama sebe ne prihvata
Afirmacija koja treba da se pise dnevno 10 puta I 10 puta izgovara cujno izgleda ovako:
Ja osecam zadovoljstvo sa mojim osecanjima.
Tamo gde sam siguran sam.
Svoju sigurnost mogu sam sebi da obezbedim.
Ja prihvatam i volim sebe.
Ove reci netreba menjati, kopirati , odstampati i postaviti svuda da ich vidimo i citamo.
Uz ovu gore ide takodje jos jedna afirmacija:
Ja zelim sebe da promenim.
Sve sto mi je potrebno jednostavno dobijem.
Ja zivim u miru.
Pa sada ko zeli neka izvoli.
Ko ima pitanja neka pita.
Stojim vam na raspolaganju.
Pozdrav Zorica
...oslobodi sebe svega sto te opterecuje
i napravi mesto za novo sto dolazi"
- connencion
- Novi član
- Kontakt:
- connencion
- Novi član
- Kontakt:
draga Isidora bas se radujem
lepo je raditi i pomagati ljudima
da pronadju sebe i opstanu
ja sam vec mnogo godina u tom poslu
i radim kao dodatnu delatnost
mnogo radosti i srece na tvom zivotnom putu
iz dubine mog srca
pozdrav
lepo je raditi i pomagati ljudima
da pronadju sebe i opstanu
ja sam vec mnogo godina u tom poslu
i radim kao dodatnu delatnost
mnogo radosti i srece na tvom zivotnom putu
iz dubine mog srca
pozdrav
Poslednja izmena od connencion u Uto Maj 05, 2009 8:49 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- connencion
- Novi član
- Kontakt:
naravno, ja postujem i saradjujem sa skolskom medicinomibi-ibi napisao:E pa mozda zato ja ne razumem nista od ovoga sto ste napisali.
Znate,ovo je DR forum i ovde ljudi traze savete iz oblasti medicine.
ali mislim nije na odmet poneki savet iz alternativne medicine
- connencion
- Novi član
- Kontakt:
Sorry,
meni je ovo jako cudno?
Zivotni savetnik
za sta da nas savetujete za zivot
hvala ali ja sam sama sebi najbolji zivotni savetnik i netreba mi drugi.
Lepo je to kada je neko tako ekstremno dobro raspolozen, ali danas ja takvih znam.... cekaj ne znam nikoga, ustvari.
Moja direktorka cesto kaze nemam nista od toga da budem nadrndana, pa sam zato skoro uvek za salu i ljudski razgovor,ali ovo ponasanje mi je malko cudno,mozda ja jednostavno nisam navikla na takve ljude, a bas sam okruzena sa 150 -tak ljudi u NS a da ne spominjem BG i prijatelje.
Nije mi jasna tolika pozitivna energija i optimizam, lepe i cudne reci, koje upucujete , malo sam bez teksta ostala.
meni je ovo jako cudno?
Zivotni savetnik

Lepo je to kada je neko tako ekstremno dobro raspolozen, ali danas ja takvih znam.... cekaj ne znam nikoga, ustvari.
Moja direktorka cesto kaze nemam nista od toga da budem nadrndana, pa sam zato skoro uvek za salu i ljudski razgovor,ali ovo ponasanje mi je malko cudno,mozda ja jednostavno nisam navikla na takve ljude, a bas sam okruzena sa 150 -tak ljudi u NS a da ne spominjem BG i prijatelje.
Nije mi jasna tolika pozitivna energija i optimizam, lepe i cudne reci, koje upucujete , malo sam bez teksta ostala.
Draga Zorice jako je lepo jer si ponudila da pomognes!
Imam puno pitanja za tebe ali cu ti za pocetak posati privatnu poruku.
Pravedna good for you!
Drago mi je pa mozes sama
Cestitam!
Meni je uvek milo cuti savet drugih i iz toga izvuci pouku za sebe.
Mogu saslusati,a ne moram tako uraditi.
Nasi stari su rekli "dobar savet zlata vredi".......
Ti si ipak poslusala tvoju direktorku pa nisi vise nadrndana kao prije
izvini ako gresim ali tako sam protumacila tvoju poruku.
Imam puno pitanja za tebe ali cu ti za pocetak posati privatnu poruku.
Pravedna good for you!
Drago mi je pa mozes sama

Cestitam!
Meni je uvek milo cuti savet drugih i iz toga izvuci pouku za sebe.
Mogu saslusati,a ne moram tako uraditi.
Nasi stari su rekli "dobar savet zlata vredi".......
Ti si ipak poslusala tvoju direktorku pa nisi vise nadrndana kao prije

@ ontario
Ne ja sam gotovo uvek nadrndana
, ono se odnosilo na seficu, jer smatram da sam jako malo dobrih stvari u zivotu okusila, za mojih 30-tak godina ,a prema onima koji to zasluze sam jako dobra, ali im ni onda ne govorim " da ih volim i da sam zivot ili sebe kako god vec, njima posvetila.
Zna se kome se zivot posvecuje,zar ne mislite tako i vi?????
Stojim iza toga da sam sama sebi najbolji savetnik, ali to naravno ni u jednom momentu ne iskljucuje mogucnost da saslusam druge,pogotovo ljude za koje mislim da su borci i da imaju veliko zivotno iskustvo, ali takvi ljudi su em retki, em se retko, gotovo nikada ne eksponiraju, pogotovo ne pricom o tome kako vole ceo svet i kako iz dubine duse zele mnogo srece nekome sa kim se prvi put dopisuju.
Za alternativnu medicinu sam uvek, ako nekom moze da pomogne ili ako neko bas,bas, veruje u to i dobre savete naravno, uvek sam za to da treba pomoci, ali i dalje stojim da mi je pristup connencion-ne malko cudan.
No svako bira svoje opredeljenje, pa i ponasanje u nekoj meri.
Ovo je kao sto neko rece forum za klasicnu medicinu i tu sam da pomognem ukoliko mogu nekim svojim iskustvom, a ujedno i da se informisem od strucnjaka koji su prisutni kao forumski lekari.
Tako da vise necu duziti na ovoj temi .
Pozdrav
Ne ja sam gotovo uvek nadrndana

Zna se kome se zivot posvecuje,zar ne mislite tako i vi?????
Stojim iza toga da sam sama sebi najbolji savetnik, ali to naravno ni u jednom momentu ne iskljucuje mogucnost da saslusam druge,pogotovo ljude za koje mislim da su borci i da imaju veliko zivotno iskustvo, ali takvi ljudi su em retki, em se retko, gotovo nikada ne eksponiraju, pogotovo ne pricom o tome kako vole ceo svet i kako iz dubine duse zele mnogo srece nekome sa kim se prvi put dopisuju.
Za alternativnu medicinu sam uvek, ako nekom moze da pomogne ili ako neko bas,bas, veruje u to i dobre savete naravno, uvek sam za to da treba pomoci, ali i dalje stojim da mi je pristup connencion-ne malko cudan.
No svako bira svoje opredeljenje, pa i ponasanje u nekoj meri.
Ovo je kao sto neko rece forum za klasicnu medicinu i tu sam da pomognem ukoliko mogu nekim svojim iskustvom, a ujedno i da se informisem od strucnjaka koji su prisutni kao forumski lekari.
Tako da vise necu duziti na ovoj temi .
Pozdrav
Meni ovo jako lici na one pozitivne parole koje su zastupljene u Autigenom treningu.
Jedino se tamo savetuje da sami smisljamo recenice - to sam radila jedno vreme sa zadovoljstvom.
A i E.Kue je jedan delic toga sprovodio, cini mi se.
U svakom slucaju, ko zeli takvu podrsku, treba mu je dati..... ali kako mi je ishrana profesija, to se ne bih slozila sa nekim gore navedenim parolama - ko je gojazan mora manje da jede, mora da ima izbalansiran jelovnik i da se toga drzi - nema tu mnogo filozofiranja!
pozdrav
Jedino se tamo savetuje da sami smisljamo recenice - to sam radila jedno vreme sa zadovoljstvom.
A i E.Kue je jedan delic toga sprovodio, cini mi se.
U svakom slucaju, ko zeli takvu podrsku, treba mu je dati..... ali kako mi je ishrana profesija, to se ne bih slozila sa nekim gore navedenim parolama - ko je gojazan mora manje da jede, mora da ima izbalansiran jelovnik i da se toga drzi - nema tu mnogo filozofiranja!
pozdrav
- connencion
- Novi član
- Kontakt:
svaki rad sa ljudima potrebna je ne samo prema vrsti posla vec i prema ljudima velika ljubav
zamisli odes kod doktora ili nas energeticara, kiroprakticara, kineziologa itd i osetis negativnu energiju jer doticni nije u elementu
da li te to ohrabri za ozdravljenje ili se demoralises jos vise?
moja ponuda za pomoc je aktuelna i do kraja maja meseca besplatna,
radim kao dodatnu delatnost i regularno registrovana
ko zeli moju pomoc uvek je dobrodosao
a siromasni i bolesni kod mene imaju uvek previlegije i naravno radim sa njima bezobzira koliko terapija treba da uradim bez naknade placanja
da li osoba koja je bolesna a nema sredsatva da plati, da li je treba prepustiti da umre?
sigurno ne, odgovorila bi svaka pojedinka koja ima iole ljubavi prema
ziteljima nase planete...
zamisli odes kod doktora ili nas energeticara, kiroprakticara, kineziologa itd i osetis negativnu energiju jer doticni nije u elementu
da li te to ohrabri za ozdravljenje ili se demoralises jos vise?
moja ponuda za pomoc je aktuelna i do kraja maja meseca besplatna,
radim kao dodatnu delatnost i regularno registrovana
ko zeli moju pomoc uvek je dobrodosao
a siromasni i bolesni kod mene imaju uvek previlegije i naravno radim sa njima bezobzira koliko terapija treba da uradim bez naknade placanja
da li osoba koja je bolesna a nema sredsatva da plati, da li je treba prepustiti da umre?
sigurno ne, odgovorila bi svaka pojedinka koja ima iole ljubavi prema
ziteljima nase planete...