Postovani,
2003g. sam imao operaciju iza desnog uha, dg.Adenoma pleomorphae, nalaz nakon operacije je bio uredan. Posle operacije nisam imao nikakvih problema, sem povremenog ziganja na mestu reza. Poslednjih mesec dana, osecam blagi povremeni bol, i cini mi se da sam napipao izraslinu kao i prvi put pre operacije. O kakvoj vrsti tumora se radi, da li postoji mogucnost da je ponovo izrastao, i sta su Vase preporuke oko lecenja.
Srdacan pozdrav,
Adenoma Pleaomorphae
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- draganstojicevic
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
- Kontakt:
Re: Adenoma Pleaomorphae
Na žalost, kod velikog broja benignih promena, postoji mogućnost recidiviranja (ponovnog javljanja) nakon operacije.
Zašto se to dogadja, brojne su teorije, od genetske predispozicije do loše hirurške tehnike.
U svakom slučaju, ukoliko promena raste, boli, upaljena je, poželjno je da se načini pregled i planira eventualna biopsija promene.
Srdacan pozdrav
Dr med. Dragan Stojicevic
Zašto se to dogadja, brojne su teorije, od genetske predispozicije do loše hirurške tehnike.
U svakom slučaju, ukoliko promena raste, boli, upaljena je, poželjno je da se načini pregled i planira eventualna biopsija promene.
Srdacan pozdrav
Dr med. Dragan Stojicevic
- draganstojicevic
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
- Kontakt:
I naravno, za dodatne informacije stojim Vam na raspolaganju
Dr med Dragan Stojicevic
Dr med Dragan Stojicevic
Hvala na informacijama,
meni se cini da sam ponovo napipao neku "kuglicu", ali nisam siguran, pa sam kontaktirao ordinaciju u NS da uradim ultrazvuk. Povremeno posle operacije sam osecao ziganje na mestu reza, na mestu reza nema nikakvih promena (crvenila), ne osecam konstantan bol, ali u svakom slucaju obavicu pregled, pa cu se javiti sa rezultatima.
Srdacan pozdrav,
Milan
meni se cini da sam ponovo napipao neku "kuglicu", ali nisam siguran, pa sam kontaktirao ordinaciju u NS da uradim ultrazvuk. Povremeno posle operacije sam osecao ziganje na mestu reza, na mestu reza nema nikakvih promena (crvenila), ne osecam konstantan bol, ali u svakom slucaju obavicu pregled, pa cu se javiti sa rezultatima.
Srdacan pozdrav,
Milan