abortus u 18.nedelji trudnoce

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Jovana1994
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 16, 2013 10:23 am

abortus u 18.nedelji trudnoce

Post od Jovana1994 »

Dobar dan. Ja sam u 18.nedelji trudnoce,imam 19 godina. Moja majka hoce da me vodi kod lekara na abortus,iako je to rizicno,i ja to ne bih zelela nikako. Da li ce ginekolog pristati na to,iako zna i sve rizike i posledice?
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Re: abortus u 18.nedelji trudnoce

Post od aa aca »

Нико нема право да те тера на нешто што не желиш.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Jovana1994
Novi član
Novi član

Post od Jovana1994 »

aa aca napisao:Нико нема право да те тера на нешто што не желиш.
to znam,ali sam pitala da li bi ginekolog smeo uraditi tako nesto,posto je trudnoca velika i zdrava.
Bobilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 01, 2013 11:24 pm

Post od Bobilica »

Abortus se moze uraditi do 10.nedelje trudnoce redovno, za sve vise od toga se saziva komisija koju sacinjava nekoliko lekara, psiholog, onda oni moraju da procene koliko je rizicno. Nisam sigurna, ali mislim da se u tom periodu abortus dozvoljava ako nesto nije u redu sa plodom.
Sve u svemu, ne treba majka da odluci umesto tebe, imas 19 godina i sama mozes da procenis sta sve trudnoca donosi. Da li si dovoljno zrela i odgovorna da brines za neciji zivot. Da li si u stanju da to dete izvedes na pravi put.
Korisnikov avatar
aa aca
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Post od aa aca »

Имам једну другарицу која је некада давно била у твојој ситуацији. Родила је дете и због тога имала много невоља због школе и тако даље. Данас, када говори о томе, каже да се каје што је тако урадила али не би мењала одлуку. Па ти види сад. То је контрадикторно. Изгледа да како год урадиш, кајаћеш се.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Bobilica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bobilica »

Naravno, imajte u vidu da sto je trudnoca duza, procenat komplikacija pri abortusu je veci. Teska odluka pred tobom je, mlada damo... Pouka za sve mlade ljude, ima toliko metoda kontracepcije da ne znaju vise sta novo da smisle, nemojte se dovoditi u ovakvu situaciju, jer nije u pitanju samo vas zivot, vec neki novi zivot koji ni za sta nije kriv. Sacekajte bar godine u kojima mozete tom malom bicu da priustite normalan zivot, ne toliko u finansijskom smislu, koliko to da budete dovoljno zreli da ga vaspitate na pravi nacin i usmerite na pravi put :-?
Bobilica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bobilica »

Raspitala sam se kod nekog ko se malo vise razume u to... Mora komisija, i tu ima medicinski i pravni aspekt... sa medicinskog se gleda zdravlje ploda i majke, a sa pravnog da li je bilo u pitanju silovanje, incest ili slicno. Ako je po pitanju svega tpga sve ok, tesko da ce se bilo ko odluciti da to uradi. Cak i privatno je diskutabilno, jer i da se neko odluci, bilo bi nelegalno. Ako ti zelis bebicu, razgovaraj sa majkom i predoci joj koliko bi to moglo biti opasno za tebe. Zelim ti da sve to lepo resis!
Jovana1994
Novi član
Novi član

Post od Jovana1994 »

hvala puno,nadam se da ce sve biti u redu,iako je ona jako nerazumna zena,i ja i dalje zivim kod nje.
Bobilica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bobilica »

Koliko god bila nerazumna, otidjite zajedno kod ginekologa, kada joj neko strucan objasni rizike i koliko je to sada komplikovano, sigurno nece insistirati na necemu sto moze da te ugrozi. Na kraju krajeva, punoletna si. Drzi se!
Jovana1994
Novi član
Novi član

Post od Jovana1994 »

Hvala puno,pomoglo mi je ovo. Poslusacu Vas.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
dragan1981
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 30, 2013 8:00 pm

Post od dragan1981 »

dobro razmisli i ja sam bio u istoj situaciji samo sam musko i molio tadasnju curu sadasnju zenu,pricali smo ja i cura,i odlucili zadrzati dete danas smo 13 godina u braku i extra nam je imamo 3 dece
sad ti vidi ako se volite,ostavi bebu,ako ne najbolje dobro razmisli i pricaj sa mamom i ginekologom slusaj srce znaces sta ces
Odgovori