Vigantol kapi

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Arijela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 12:31 am

Re: Vigantol kapi

Post od Arijela »

Dolce-vita, mislila sam da makar do godinu dana beba bude u sterilnim uslovima, ali kad bolje sad razmislim ni u porodilistu nije sve bas tako cisto, a bebe su tamo tek rodjene pa im nista ne fali. Toliko cistim po ceo dan, da sam se bas pitala kako nista drugo ne mogu da stignem. Hvala na savetu! :D
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Samo jos da dodam i to, da kada mu se razvije pinceta hvat, nacice mrvicu na podu koja se vidi pod lupom i stavice je u usta.Budite spremni na to :D
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

To su nebuloze koje chitate u knjigama americhkih pisaca koje se sada svim novim mamama kupuju.

Ne postoji sterilna sredina u vashoj kuci, a pre svega dete nema potrebe da bude u sterilnim uslovima ikada dok odrasta.

Pisala sam vec o ovakvoj temi tj zabludi mladih majki koje pokushavaju da sterilishu sve, iskuvavaju flashice koje chim ih uzmete u ruke nisu vishe 'sterilne', da ne pricham o jeftinoj plastici od kojih se prake kashichice i dude...i naravno treba da nadjete temu slichnu ovoj da prochitate shta je sapravo sterilizacija :)

Nadam se samo da niste troshili novac na onu sega mega mashinu za 'sterilizaciju' flashica :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Arijela, vi iamte pravo da odlucujete i razmisljate kako zelite, ali recimo bas u upravo poemnutom porodilstu, ja sma svojim ocima gledala kako babica koja u istim klompama u kojima ulazi kod mog deteta, ide i napolje da kupi dorucak.Tako da.... :roll: :roll: :roll: :roll: Cistite, ali naravno ne toliko cesto, sve najbolje.

Slika
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

dolce-vita napisao:Samo jos da dodam i to, da kada mu se razvije pinceta hvat, nacice mrvicu na podu koja se vidi pod lupom i stavice je u usta.Budite spremni na to :D
I insekte, i pikavce, i novcice, i tudje bacene zvake, i svasta jos nesto... :-?

Ovo sam zaista vidjala da deca uzimaju... Cak i one skupljene dlake sa tepiha... Bljakkkk...
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Za dlake, skakavce i pikavce nisam cula, ali smoki sa poda je drazi nego bilo sta na svetu.Ima Arijela da pobegne sa foruma;))))

Slika
Arijela
Stalni član
Stalni  član

Post od Arijela »

tamaraft napisao: Nadam se samo da niste troshili novac na onu sega mega mashinu za 'sterilizaciju' flashica :)
Nisam to kupila, ali sam kupila inhalator za higijenu bebinog nosa. Da li je to korisno?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Inhalator? Zasto ste ga kupili? Preporuchio Vam je neki lekar?

Nos je dovoljno da chistite pumpicom za slinice i shtapicima i kad god se setite da stavljate fizioloshki rastvor u nozdrve da se slinice ne zadrzavaju.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Arijela
Stalni član
Stalni  član

Post od Arijela »

Da, preporucio je lekar za odrzavanje cistoce nosa protiv virusa i bakterija.

A kada sam procitala ovo sto pisete o pipkanju svakakve prljavstine sa poda, ja ne znam sta cu da radim. Ja ga vec nadgledam 24 sata dnevno. Da li to rade svi roditelji? :(
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

to je prvo i prvo nemoguce!

drugo, poludecete uskoro ako tako nastavite :)
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Arijela napisao:Da, preporucio je lekar za odrzavanje cistoce nosa protiv virusa i bakterija.

A kada sam procitala ovo sto pisete o pipkanju svakakve prljavstine sa poda, ja ne znam sta cu da radim. Ja ga vec nadgledam 24 sata dnevno. Da li to rade svi roditelji? :(

Pa, onda cete morati s njim i u vrtic, skolu, fakultet, na sastanak sa devojkom. :D Salim se, alli je tako, sad deluje nestvarno, ali takav nacin ka tome vodi.Opustite se, pustite ga da polako postaje samostalan, da se bori, da se snalazi...

Slika
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Arijela napisao:Da, preporucio je lekar za odrzavanje cistoce nosa protiv virusa i bakterija.

Veliki broj njih, dok ne dobiju drugo dete. Onda se opuste i shvate da su skoro sve radili pogresno sa prvim detetom... :)
Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

Post od Kathy »

dolce-vita napisao:
Drugo, ako zelite da poslusate nas isusknije mame, ne zanm za Tamaru, ali isidora ima troje, ja za sad imam jedno

AHAHAHAHA! Dolce se ubroja u "iskusnije" mame, i ne trepnu! :D Ahahahahaha! Dete joj jos ni pelene nije skinulo, ali ona ima "iskustvo" :D
dolce-vita napisao:
I, jos za kraj, znam za primer gde su majka, svekrva, i kucna pomocnica redovno i preterano cistile kucu, i sta se desilo?Dete kad je god izaslo da se igra sa drugarima se razbolelo.Cak sta vise, ima astmu.Kako?zasto?

Odgovor je jednostavan,organizam nije znao da mu se bori sa bakterijama.
Ovo je odgovor primeren medicinskom sajtu: astma i cistoca idu zajedno, zato sto priljaviji, to zdraviji. Alal vera. Iskusna mama :D
Uglavnom, svi primeri su, kao kod Nusica: "Bio jedan dobar kobasicarev sin, i jedan los grobarov..." Samo se kod dolce svaka briga o deci zavrsava lose.

dolce-vita napisao:

Za dlake, skakavce i pikavce nisam cula, ali smoki sa poda je drazi nego bilo sta na svetu.Ima Arijela da pobegne sa foruma;))))
dolce-vita napisao:
Za smoki je najbolje da ga ne unosite u kucu, uopste. Tako necete rizikovati da ga dete pojede uopste. Greska sa smokijem nije sto ga dete jede sa poda, nego sto ga UOPSTE jede.

Inace, Arijel, cistite svoju kucu i brinite o svom detetu kako najbolje umete i znate. Niti je prljavstina zdrava, niti je cistoca bolesna.
A sto se vigantola tice, probajte sa malom metalnom kasicicom. One se dobro iskuvavaju ;)
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Evo samo da se zapišem kao još jedna mama "štrokavuša". Deca su mi bila u sterilnim uslovima jedino u materici (ako je tamo sterilno, ne bih znala :wink: ). Kuću održavam čistu koliko stignem sa troje dece. Podove prebrišem jednom nedeljno (ali niko ne ulazi obuven u kuću) a sva deca se igraju na podu, beba upravo propuzava.
Nikad ništa nisam iskuvavala, čak ovde gde sam sad, imam mašinu za veš koja uopšte nema program za iskuvavanje. Igračke operem samo kad su vidno prljave od neke hrane/zemlje/sline...
Imam decu od 6, 2.5 godine i bebu od 7 meseci. I svi su zdravi.
Takođe, Vigantol nikad nisu pili. Rekla nam dr da ne treba. Samo najmlađa će ga ove zime piti jer smo na severu gde baš i nema sunca...

Sa Kathy se slažem jedino za smoki.
Mamine tri ženske:
E 07/2003
P 04/2007
N 02/2009
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Kathy, redovno me razgališ... :wink: