Vigantol kapi
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Vigantol kapi
Bebi dajem svaki dan po 1 kap na kasicicu sa malo mleka. Redovno ispljune, tako da mislim da uopste ni ne dobija, kao da mu nisam ni dala. Sta da radim?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Vigantol kapi
Tu kap stavite na jagodicu svog prsta i stavite detetu u usta i masirajte mu desni, tako ce progutati sigurno 

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Plasim se da ga tako mogu inficirati bez obzira koliko operem ruku?
- tamaraft
- Stalni član

Inficirati? A kashika i mleko u koje stavljate vigantol, i sam vigantol su sterilni????
Ne preterujte sa sterilnim uslovima!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Stavljam svoje mleko (majcino), a plasticnu kasicicu za bebu uvek neposredno pre toga iskuvam na 70 stepeni.
- tamaraft
- Stalni član
I sta je od toga sterilno? Nishta!
Zato ne preterujte i slobodno vigantol stavite na prst i stavite bebcu u usta da to polize ili posisa sa vasheg prsta!
Zato ne preterujte i slobodno vigantol stavite na prst i stavite bebcu u usta da to polize ili posisa sa vasheg prsta!
Zaista sterilisete sve oko bebe? Zasto? 

- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
nemojte to ni slucajno, upravu su Tamara, i Isidora, stvarate sterilnu sredinu, i prvi put kada dodje u kontakt sa bakterijama, razbolece se.Ni sterilisanje flasica nije pozeljno cesto, a kamoli bilo sta drugo.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

ništa lakše, samo kapnete detetu u otvorena usta! Povučete donju usnicu i bebac raširi usta 
Sa napunjenih godinu dana, dve kapi Vigantola!

- dolce-vita
- Stalni član
Ako bas odbija, mozete i da stavite u kasicicu vodu i odozgo kap,i onda date detetu da popije, i odmah mu malo zatvorite usta da ne moze da ispljune.I, uvek, stavljajte kap preko tecnosti, to znate.U suprotnom dete polize vodu ili mleko i kap ostane na povrsini kasicice.

Zaista sterilisem sve. Imam strah od prljavstine i da se beba ne inficira. Posto sve stavlja u usta, ne znam sta da radim. Po ceo dan perem sve zivo, od flasica, igracaka, posteljine, poda do slika na zidu itd. Pomaze mi mama. Sad sam vec u stanju da mi treba jos 5 kucnih pomocnica.isidora napisao:Zaista sterilisete sve oko bebe? Zasto?

Flasice redovno sterilisem.dolce-vita napisao:nemojte to ni slucajno, upravu su Tamara, i Isidora, stvarate sterilnu sredinu, i prvi put kada dodje u kontakt sa bakterijama, razbolece se.Ni sterilisanje flasica nije pozeljno cesto, a kamoli bilo sta drugo.
Jutros sam mu kapnula u usta. Nije dobro otvorio usta, pa sam ponovo, tako da mu je otislo 2 kapi - jedna na donju usnu, druga na gornju i to je sve polizao. Sad je znaci dobio 2 kapi, a to je previse.magnolija napisao:ništa lakše, samo kapnete detetu u otvorena usta! Povučete donju usnicu i bebac raširi usta

Probacu ovako. Do sada sam stavljala na kasicicu prvo mleko, pa onda kap. Sad cu probati sa vodom i da mu zatvorim usta.dolce-vita napisao:Ako bas odbija, mozete i da stavite u kasicicu vodu i odozgo kap,i onda date detetu da popije, i odmah mu malo zatvorite usta da ne moze da ispljune.I, uvek, stavljajte kap preko tecnosti, to znate.U suprotnom dete polize vodu ili mleko i kap ostane na povrsini kasicice.
- dolce-vita
- Stalni član
Arijela, evo ovako:prvo to sto su mu otisle dve kapi, nema ama bas nikave vezeArijela napisao:Jutros sam mu kapnula u usta. Nije dobro otvorio usta, pa sam ponovo, tako da mu je otislo 2 kapi - jedna na donju usnu, druga na gornju i to je sve polizao. Sad je znaci dobio 2 kapi, a to je previse.magnolija napisao:ništa lakše, samo kapnete detetu u otvorena usta! Povučete donju usnicu i bebac raširi usta
Sa napunjenih godinu dana, dve kapi Vigantola!![]()
![]()

I, jos za kraj, znam za primer gde su majka, svekrva, i kucna pomocnica redovno i preterano cistile kucu, i sta se desilo?Dete kad je god izaslo da se igra sa drugarima se razbolelo.Cak sta vise, ima astmu.Kako?zasto?
Odgovor je jednostavan,organizam nije znao da mu se bori sa bakterijama.