Vadjenje krvi
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
Vadjenje krvi
Moja kcerka stara sada tri godine, imala je pre cetiri dana virus, dva puta povratila prvi dan, ostale je imala proliv, ako bi se tako mogao nazvati jer je bio samo jednom dnevno.
Medjutim na pregledu kod dr. receno je da je virus, nista nije dobila od lijekova, samo da pije caj...
Posto nije bilo njene dr., pregledala je druga i rekla da mora da izvadi krv posto joj nikada nije vadjena.
Dete nije bolesno, niti bolesljivo kao sto ima dece, nije imala neke bolesti, tipa bronhitis ili neke velike i ceste upale.E sada, zato vaditi krv, mislim zdrava je, ja smatram da nema potrebe, jos je mala.
pozdrav
Medjutim na pregledu kod dr. receno je da je virus, nista nije dobila od lijekova, samo da pije caj...
Posto nije bilo njene dr., pregledala je druga i rekla da mora da izvadi krv posto joj nikada nije vadjena.
Dete nije bolesno, niti bolesljivo kao sto ima dece, nije imala neke bolesti, tipa bronhitis ili neke velike i ceste upale.E sada, zato vaditi krv, mislim zdrava je, ja smatram da nema potrebe, jos je mala.
pozdrav
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ma ja mislim da je iz prstića samo da provere leukocite.
Pa zar vi do sad ste nikada niste bockali u prstić???
Nijednom nije proveravala krvnu sliku?
A kad se već bockate za leukocite obavezno traži da joj provere i komletnu krvnu sliku.
Ja sam mojoj ćerkici prvi put vadila krv iz prsta zbog kontrole krvne krvne slike i zbog vakcine sa 6 meseci!
Pa pre vrtića u koji je krenula sa 15 meseci, nekoliko puta je vadila krv i dovoljno je iz prsića.
Pa zar vi do sad ste nikada niste bockali u prstić???
Nijednom nije proveravala krvnu sliku?
A kad se već bockate za leukocite obavezno traži da joj provere i komletnu krvnu sliku.
Ja sam mojoj ćerkici prvi put vadila krv iz prsta zbog kontrole krvne krvne slike i zbog vakcine sa 6 meseci!
Pa pre vrtića u koji je krenula sa 15 meseci, nekoliko puta je vadila krv i dovoljno je iz prsića.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Meni su trazili da im izvadim krv sa 6. meseci i posle 1. godine, negde pred MMR vakcinu, i rekla mi je da cemo sledeci put kontrolisati negde u decembru ove godine tj sa 2,5 godine.
Kompletnu krvnu sliku su im radili tako sto su im bocnuli prstic. Mislim da nema potrebe za vadjenjem krvi iz vene
Inace su im vadili krv da se proveri da nisu anemicne, i znam da to rade svoj deci kod nas u DZ, jedino sto nema onog ogranicenja da dete nije jelo i slicno, vec moze u bilo koje doba dana
Kad im vade krv u vreme bolesti rade se samo leukociti, jer ostale ref. vrednosti nisu pravi pokazatelji.
Inace prvi put smo ih odveli u DZ u laboratoriju i istraumirale su se, posle toga smo pozvali cike iz konzilijuma da dodju ikod nas kuci i to nije bilo traumaticno iskustvo, tako da ostajemo pri tome
Kompletnu krvnu sliku su im radili tako sto su im bocnuli prstic. Mislim da nema potrebe za vadjenjem krvi iz vene
Inace su im vadili krv da se proveri da nisu anemicne, i znam da to rade svoj deci kod nas u DZ, jedino sto nema onog ogranicenja da dete nije jelo i slicno, vec moze u bilo koje doba dana
Kad im vade krv u vreme bolesti rade se samo leukociti, jer ostale ref. vrednosti nisu pravi pokazatelji.
Inace prvi put smo ih odveli u DZ u laboratoriju i istraumirale su se, posle toga smo pozvali cike iz konzilijuma da dodju ikod nas kuci i to nije bilo traumaticno iskustvo, tako da ostajemo pri tome
double trouble is my life
Koliko sam shvatila, krvna slika se proverava sa 6 meseci i sa oko godinu dana, da se proveri gvozdje i hemoglobin, pa ako treba da se pojaca ishrana ili vec nesto slicno.
Dok sam kao trudnica davala krv na Institutu za majku i dete, videla sam da jednoj bebi uzimaju iz pete, kratko je trajalo i beba se nije mnogo bunila. Sad, da li je to bas kad su male bebe ili u zavisnosti od tipa analize, ne bih znala
Dok sam kao trudnica davala krv na Institutu za majku i dete, videla sam da jednoj bebi uzimaju iz pete, kratko je trajalo i beba se nije mnogo bunila. Sad, da li je to bas kad su male bebe ili u zavisnosti od tipa analize, ne bih znala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Malim bebama uglavnom vade krv iz pete. Znam to posto sam sa mojom cerkicom dosta vremena provela u bolnici. Kasnije ih bockaju u prst. Ovde imaju aparat lici na hemisku olovku (kao onaj sto koriste dijabeticari) pa sa tim bocnu decicu u prstic.
Ne boli i uglavnom ne placu (moja cera tako ni ne primeti).
Ne boli i uglavnom ne placu (moja cera tako ni ne primeti).
- Anjina Mama
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
Nama su vadili krv iz prsta sa 6.5 meseci da bi proverili krvnu sliku, mogla je ujutru da jede (mada ona tada samo pije mleko-formulu).
Nisam je vodila u dz, nego sam zvala privatnu laboratoriju koja ima terensku sluzbu, Anja je gledala reklame, pa nije ni provalila da je sestra ubola (cak dva puta!!! jer prvi put nije duboko ubola iglu, pa joj se rupica brzo zatvorila, pa je bocnula ponovo u palac).
Nisam je vodila u dz, nego sam zvala privatnu laboratoriju koja ima terensku sluzbu, Anja je gledala reklame, pa nije ni provalila da je sestra ubola (cak dva puta!!! jer prvi put nije duboko ubola iglu, pa joj se rupica brzo zatvorila, pa je bocnula ponovo u palac).
trombociti
zdravo svima ja sam jedna zabrinuta tetka, ali i buduca mama...Naime, beba od 8 meseci ima PLT 742 G/L, koliko sam upucena to su trombociti, ali izuzetno visoki...zanima me sta znaci tolika vrednos!
Unapred zahvalna svima koji znaju odgovor na moj problem!
Unapred zahvalna svima koji znaju odgovor na moj problem!