Tezina

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Tezina

Post od D.J. »

Po ko zna koji put se ponavlja tema...znam da ne treba da se striktno drzim tabela...ali kad krene pedijatar koji nam dolazi kuci da govori da je zaostao (da ne komentarisem rec) u razvoju tj. u tezini, kad mi iskolacimo oci i pitamo kako zaostao u razvoju...a u domu zdravlja kazu da je super...kome verovati...e mi verujemo nasem detetu...
On ima 17 meseci..visok je 86cm i ima 11 kg...izgleda ko glista...prohodao je pre 12 meseca...penje se uveliko na sve zivo...prica i u recenicama na primer ko je to...sta je to...palo je..seo sam...vidi konj,slon...itd. veseo je...ako ga ne zanimamo necim dok jede, on pojede po 5-10 kasika...ako ga zanimamo, pojede i po 35 kasika..(malih)...hranimo ga raznovrsno i sokove mu samo dajemo cedjenje sveze i sve voli da jede...ali je jako ziv i malo jede ,jer ga sve zivo zanima...ako ga ne uposlimo (kao sto sam rekla) on jede, ali malo...a posto ga fino uposlimo, on jede odlicno...i prosto ne znam zasto malo dobija na kilazi...znam geni, isti smo bili i muz i ja...jako je ziv i brz...mozda to..
E sad, poslednjih mesec dana je bio skoro stalno bolestan...ali je jeo...Privatni pedijatar kaze da 116 hemoglobin znaci da mu treba gvozdje...u domu zdravlja kazu ne...
Vodili smo ga na planinu...more...i opet cemo sad na planinu...
Da ne pricam mesanje baba...ma on je ko iglica...kako ga to hranis...itd.

Sa visinom je dobar..ali kilaza (da ne kazem da je na rodjenju imao 4350gr)....

Sta da radimo...kako da se ugoji...pocela sam na svoju ruku da mu dajem pikovit...mada, to je sve sto se vodim drugim...muz i ja smo sasvim zadovoljni njime...

pomoc i pozdrav

ps
Da ne kazem da ujutru kaki na nosi sam...ljubav nasa
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Tezina

Post od tamaraft »

A postoji li neki objektivan razlog zashto zelite da ugojite svoje dete???

Pogledajte malo istoriju porodice, da li su bebe bile takve, kako ste gradjeni vi i vas partner.

A o babama i tabelama bolje da ne pochnem da pishem... :evil:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Ako vam ej za utehu, moj deckic ima 16,5 meseci i 11 kg, isto izgleda ko glista, ako samo jede, pojede 5 kafenih kasika, a ako ga zanimamo 7,8 u najboljen slucaju 10.Nasa dr kaze da je on sasvim ok.Inace je zivahan, veseo, zna za macu, kucu, konja, medu, zabu, tigra, slona, majmuna, kornjacu, lava, kravu, pile, konj, i jos dosta toga, kao i vase dete.Jedino imamo srecu da hoce voce, ali sve dok je razpolozen i dok mu je krvna slika dobra, mislim da nemate razloga za brigu.Krvna slika je najbitnija, jer se napredovanje deteta meri istom, a ne tezinom.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

pikovit i ja dajem detetu.Isto kao i vi, sekiram se sto ne jede, ali kakva je vasem deckicu k.slika, ako je ok. cemu panika.Nama je dobra, ja ne panicim samo pozizim kada nece kuvano, tako da moram da izvodim madjionicarske trikove, kuvam supu, stavim u casicu za vodu sa kljunom itd.

Slika
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Zaboravila sam da kazem, mom je bebcu je hb 117, kazu u dz da je dobar i ja verujem nasoj dr, je li taj vas privatnik mislio da mu treba ferrum ili korigovanje ishrane?

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Moja cerka ima 2,5 godine, 12 kg i 92 cm. Ja ne mislim da je neuhranjena (moj muz ima cak teoriju da je buckasta - zato sto ima obrascice)
Zgolja jeste, ali jede dosta voca i povrca i nezaobilaznih nudlica (nedavno sam otkrila da pod tim imenom mogu svasta da joj uvalim).... Ne ganjam je sa serpicama po kuci, jer kada je gladna trazi da jede. Naravno uvek su joj ponudjena tri obroka plus uzinice, a sad koliko pojede....pa valjda onoliko koliko joj treba. Ne znam ni jedno dete koje je na nasim prostorima umrlo od gladi, a i potrebno im je znatno manje nego sto mislimo.
Moje dete je mnogo hitrije i aktivnije od buckastih drugara i iskreno ja mislim da je to super. Pogotovo zbog nasih muka sa kukom nama ova pero kategorija i te kako prija....
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Dea, pa kako je sad malena? znam da je rodjena sa iscasenim kukom.

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa trecu operaciju je imala u junu. Za sad izgleda sve ok, nosi jos uvek sinu (do leta sledece godine). Na kontroli je bilo sve ok, nadam se da ce tako i ostati....
Ono sto je najbitnije je da ona sad sama hoda (neuhvatljiva je i sa sve tom sinom se penje da ne poverujete gde....), cak je i pedijatar bio zaprepascen kad je video njeno umece. Sta reci, deca su stvarno cudo!
D.J.
Aktivan član
Aktivan član

Post od D.J. »

Jesu deca cudo!
Hemoglobin 116...kao sto sam rekla...Kao sto kaze tamaraft, ne znam zasto hocemo da ga ugojimo...u stvari, vise se cudimo za to sto on kolicinski dosta jede..a glista je...a onda se okrenemo genima i svi smo bili takvi..da ne kazem da mu je otac imao 20kg u prvom osnovne...
Znate i sami, te muke su kod skoro svakog...najvise me nervira razlicito misljenje lekara...jedni kazu sve je super...druga kaze ne...
i opet se vracam na majcinski instikt i tako ga lecim i hranim....
Nego da eto podelim muke i misli sa vama na forumu....

hvala i pozdrav
D.J.
Aktivan član
Aktivan član

Post od D.J. »

I da, za dolce-vitu...posto obozava kiselo mleko...cesto stavljam hranu u casicu od kiselog da bi jeo...+ moram da mu dam da nesto majstorise..pod tim mislim da zasrafljuje i odsrafljuje
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Moj ima 19 meseci i ima oko 11,5 kg, a visok je otprilike toliko kao i tvoj. Ne znam zasto brines, mislim da je to odlicna srazmera :)
D.J.
Aktivan član
Aktivan član

Post od D.J. »

:D Jeste...
djidji
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 4:58 pm

Post od djidji »

Dea napisao:Ne znam ni jedno dete koje je na nasim prostorima umrlo od gladi
:lol: :D :D
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Moj sin je rodjen sa 4,5 kg i za prvih mesec dana je dobio 1,2kg. Samo sisa. Nista drugo....

Nisam do sad imala iskustvo da mi beba OVOLIKO napreduje :o

Nisam seceras, normalno se hranim, jedem puno voca i povrca...

Moze li ovo da bude problem? :-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Zdravo lepo dete :)

Samo neka krka :) i napreduje :)

Ne brinite, nije nishta nenormalno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori