Sterilisanje flasica!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re sterilisanje

Post od dolce-vita »

Samo jedno pitanje, da li to znaci da i igracke koje padaju na pod ne treba sterilisemo, znate da sve stavljaju u usta.Zanima me vase misljenje, jer ja to stalno sterilisem pod parom :o
Annnnna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Annnnna »

sto se tice igracaka i laza to ce uvek u nekom momentu zavrsiti na podu a posle i u ustima...a kako cete da sterilisete igracke koje su od platna, neke tkanine, koje su punjene i slicno? svaki pad na pod pa u masinu? pa dok se osusi, ili ako se raspadne.Sta recimo da radim kad odvedem bebu kod fizioterapeuta na vezbice pa tamo svaku gracku odmah strpa u usta? otkud ja znam kako oni to odrzavaju...tako da je, po meni, sasvim dovoljno laze, plasticne igracke i glodalice provuci kroz vrelu vodu posle svakog pada na pod.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re sterilisanje

Post od dolce-vita »

Ok, to ste u pravu.Negde sam vec spomenula, u porodilistu sam svojim ocima gledala, u klompama u kojima idu napolje po dorucak, setkaju se i po nasim sobama.A, poznato je da su novorodjenim bebama creva sterilna.Takodje, posteljina nam je krvava, i na njoj lezimo danima sa otvorenim ranom i naravno na nju spustamo bebu :evil:
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Nisam sigurna za flašice jer ih nikad nismo imali. Ali stan, igračke, stvari.... nikad ništa nisam sterilisala. Užasavam se reklama za sredstva za čišćenje koja "ubijaju sve bakterije" :o Bakterije su nam korisne i potrebne.
Sasvim uobičajeno održavanje higijene u kući po meni je sasvim dovoljno.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re sterilisanje

Post od dolce-vita »

Pa, ti mislis i na one koje su u reklami za domestos,;))))meni se one ne svidjju, salim se. :D :D
Annnnna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Annnnna »

bas tako wiseslawa, i jos uz to...koliko su samo stetni sami proizvodi za ciscenje bilo kojih povrsina po stanu (posebno sredstva za kupatila )...mene cesto boli glava od njih a i pri tom imaju neprijatne mirise...
Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

Post od Kathy »

Wiseslava, bravo. Malo je majki koje poznajem da su decu odgajile bez flasica. Ponekad se osecam kao Don Kihot... koji ide i trubi o dojenju, a zene me cudno gledaju... Ni moje nista ne piju iz flasice, a vodu posle cvrstih obroka dajem bebi kasicicom... ne sterilisem nista... samo operem toplom vodom i deterdzentom za sudove, kao i nas pribor za jelo. Igracke povremeno operem.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re flasice

Post od dolce-vita »

Ja bih dala jedan savet majkama, barem je meni rekla stomatolog a i citala sam da postupam pravilno.Od treceg meseca odvikla sam bebu od flasice, pije samo mleko.Sokice nikada nije pije iz flasice vec mu dajem kasicicom.To isto vazi i za cajeve.Sad ima 7,5 meseci, drzi za ruckice svoju casicu s kljunom i pije vodicu.Savet majkama da sokice bebama daju kasicicom.To je zbog prevencije nastanka karijesa.Takodje, kada beba malo porasteoko sestog, sedmog meseca treba joj davati vodu iz cace sa kljunom.
Odgovori