poremećaj centralne koordinacije kod beba POMOZITE!!!!!!!!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

uplašena mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 1:28 am

poremećaj centralne koordinacije kod beba POMOZITE!!!!!!!!

Post od uplašena mama »

Beba mi je ušla u 5 mesec, sa 2.5 meseca me je lokalni NAZOVI pedijatar poslao u Tiršovu zbog krivih nogu...ja sam tražila uput za Sokobanjsku gde su detetu pronašli POREMEĆAJ CENTRALNE KOORDINACIJE i dali uput za UZ CNS-a, ultrazvuk je bio uredu, takođe imam terapije u sokobanjskoj 1 nedeljno.Da li neko ima iskustvo sa ovakvim problemom, i Sokobanjskom uopšte?
kozurikmiroslav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kozurikmiroslav »

Draga mama pre svega nemojte se plasiti jer,ma koliko to vama bilo tesko,resenje svakog problema je u hladnoj glavi!Kolege u Sokobanjskoj su pre svega strucni i nemanjkaju znanjem,usudjujem se reci i mozda medju najboljim kod nas,ali im fali tehnickih mogucnosti,sto vas netreba da brine i vi se slobodno drzite njih!
Kada ste vec tamo potrazite Dr.Ilankovic Veru ili je mozete naci u "Centru za zdravo potomstvo" Gospodar Jovanova35 011/625-232 i 624-168
Ona je jedan od najboljih osoba kojoj se mozete obratiti u vezi vaseg problema,redovan je profesor na Visoj Medicinskoj i svoj zivotni rad zasnovala je na rehabilitaciji nasih najmladjih!
Sve najbolje...
uplašena mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 1:28 am

Post od uplašena mama »

Hvala ti puno...sigurno ću je potražiti, ako ima još neko sa iskustvom u ovom polju medicine, volela bih čuti njegov komentar, kao i komentar roditelja sa sličnim problemom.
patkica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 14, 2006 9:54 am

Post od patkica »

nasa beba je imala hipertoniju,pa smo isli u sokobanjsku.mi smo prezadovoljni doktorkom milicom jekic.jako je dobra.sto se tice terapije,isli smo privtno,zato sto nam nije bilo dovoljno to sto su nam nudili u sokobanjskoj.cula sam da su pored dr. jekic dobre i miklja i radovanovic.treba biti uporan sa vezbama.
Dacha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:03 pm

Post od Dacha »

Bez brige!!!
Moj bebac ( sad vec 14 meseci) je hipotonican. Isli smo u Sokobanjsku na vezbe i sada je mnogo bolje. Svo osoblje je izuzetno strucno i odlicno za saradnju, nezno sa decom, sto je najbitnije. Imam samo reci hvale.
Moja preporuka je fenomenalna doktorka Danijela Vukicevic

nemoj da se nerviras :)
ntatjana73
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 12, 2004 1:13 pm

Post od ntatjana73 »

Takodje sve najbolje na racun osoblja u Sokobanjskoj. Moj sin je rodjen 2 meseca ranije i kao takav bio je hipotonican. Imamo izuzetno iskustvo sa Dr Jekic Milicom. Zadovoljni smo i vezbama.
tatjana
pericamali
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 7:19 am

CENTAR ZA ZDRAVO POTOMSTVO Prof.dr sci med Vera Ilankovic

Post od pericamali »

Odlicno i jedino mesto mesto za integralnu i integrativnu habilitaciju i rehabilitaciju BEBA i DECE sa razvojnim smetnjama i poremecajima je CENTAR ZA ZDRAVO POTOMSTVO. Rukovodilac ekspertskog tima je redovni profesor beogradskog univerziteta Prof.dr sci med VERA ILANKOVIC, profesor Defektoloskog fakulteta, svetski priznati strucnjak na ovom polju. Ona ima i svoju originalnu, patentiranu neurorehabilitacijsku metodu "VILAN". Prof. vera Ilankovic ce biti u Beogradu od 1.9.2006. Kontakt telefoni CENTRA ZA ZDRAVO POTOMSTVO su: 064 812 00 30 i 063 373 271[color=red][/color][size=18][/size][b][/b]
s.and.i
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 2:43 pm

Post od s.and.i »

Pre par dana smo bili u Sokobanjskoj (inace prica je slicna ovoj uplasne mame - pedijatar nas poslao u Tirsovu, tamo rekli da beba ima tortikolis, zapravo ga nema itd.) na moje insistiranje dobili uput za Sokobanjsku i posle pregleda dr. Radovanovic dijagnoza glasi : centralni poremecaj koordinacije. :( Dobili smo uput da uradimo UZ CNS-a (3.5. tek :-? ) i EEG (naredne nedelje), i idemo u ambulantu 2 puta nedeljno na vezbice.
Beba je juce napunila 3 meseca, ima promenljiv tonus, vise hipertonican, asimetriju leve i desne strane.
Koliko je ova dijagnoza ozbiljna? kapiram da je nezahvalno govoriti bez odradjenog UZ glave ali me zanimaju iskustva ako pretpostavimo (daj Boze) da UZ CNS-a bude u redu.

Hvala unapred
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Samo da vam skrenem paznju da u sokobanjskoj ulici imate dve ustanove koje se bave razvojnom neurologijom dr Danijela Vukicevic radi na klinici za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotovic"Sokobanjsaka 13,a dr Jekic i ostali pomenuti lekari u zavodu za cerebralnu paralizu sokobanjska 17.
Cisto informacije radi, u kvalitet i jedne idruge ustanove nemojte sumnjati.
Sto se tice Vere Ilankovic nemam informacija o nekom narocitom uspehu njenih metoda.Pozdrav svima....
pericamali
Novi član
Novi član

"Terapeutu"...

Post od pericamali »

Ocigledno niste bili student Prof.dr sci med Vere Ilankovic i ne pratite evropske i svetske tokove u neurorehabilitaciji. Habilitacijski i rehabilitacijski rad sa decom u "Centru za zdravo potomstvo" (sad u Sokobanjskoj 13, Tel. 063/373-271) zbog originalne koncepcije INEGRALNOG i INTEGRATIVNOG pristupa tima eksperata i originalne metode "VILAN", ciji je autor takodje Prof. Vera Ilankovic. Bila sam sa detetom u svim navedenim ustanovama (koje su dobre), placala debelo razne "terapeute", kvazi-terapeute i nadri-terapeute (ciji je "tretman" zbog neznanja KRIMINALAN i opasan po decu!), ali je nacin i efikasnost tretmana dece i porodice u "Centru za zdravo potomstvo" na svetskom nivou. Nazalost tesko se dolazi na red, jer je "Centar" prebukiran, ali treba biti uporan i riziko-bebu treba ukljuciti u tretman sto je ranije moguce!

"Terapeutu" predlazem da ne govori o onome sto ne zna i da ode u "Centar za zdravo potomstvo" i nauci nesto od Prof. Vere Ilankovic i njenog ekspertskog tima.
terapeut2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 10, 2007 2:35 pm

"пери&#1094

Post od terapeut2 »

Богу хвала те је ваше дете добро.
Што се тиче студирања, ја сам био студент др Вере Иланковић, а ви?
Шта сте и где још учили о неуроразвојним проблемима и проблемима у хабилитацији?
На основу ког стручног знања сте у стању да процените др Веру Иланковић?
Молим вас наведите прецизно где је то ВИЛАН техника у употреби сем у том Центру, кад је како кажете "светски призната" и који светски признати стручњак је користи.
Волео бих да видим приказ успешности те технике са материјалним доказима на неком стручном скупу у земљи или у свету, а не празне речи (све са бројем телефона) на форуму пред родитељима који траже помоћ.
pericamali
Novi član
Novi član

Cudo od coveka!

Post od pericamali »

"Ja sam BIO student Dr Vere Ilankovic, a ne Vi..."!? U Beogradu nema ni jednog muskarca, koji se legalno bavi neurorazvojnom rehabilitacijom!!! Na crno, mozda...

Ja i nisam bio student Profesorke Vere, ja sam bio Vas Profesor! Ako ste Vi uopste bili student?

Ponavljam da "Centar za zdravo potomstvo" tj. njegov strucni tim jedini radi integralnu i integrativnu razvojnu neurorahabilitaciju.

Autorizovana metoda "VILAN" Prof.dr Vere Ilankovic je pored niza prikaza u Evropi i SAD, uvrstena u zvanicni antistigma program WPA! Mnogi "terapeuti" pokusavaju de je ukradu, ali ona je zasticena kao intelektualna svojina i Prof. Vera je nikad ne prikazuje u celosti, zbog "dobronamernih" "terepeuta", koji bi je rado prodali deci i roditeljima u sklopu svog rada "na crno"! Samo da mogu da je izvedu!
terapeut2
Novi član
Novi član

Post od terapeut2 »

Све што се овде види је "бла бла бла... Вера Иланковић светски признати стручњак бла бла бла... ВИЛАН светски призната метода." - страшно

Дакле:
"U Beogradu nema ni jednog muskarca, koji se legalno bavi neurorazvojnom rehabilitacijom!!!" - не знате шта причате ни у првом ни у другом делу реченице.

перицамали: "Bila sam sa detetom...", а потом "Ja i nisam bio student Profesorke Vere, ja sam bio Vas Profesor!" овде нешто није у реду са истинитошћу ваших података.

"Ponavljam da "Centar za zdravo potomstvo" tj. njegov strucni tim jedini radi integralnu i integrativnu razvojnu neurorahabilitaciju." класична реклама за навлачење родитеља.

""Terapeutu" predlazem... da ode u "Centar za zdravo potomstvo" i nauci nesto od Prof. Vere Ilankovic", а потом "Prof. Vera je nikad ne prikazuje u celosti" - да није тужно било би смешно.

Подсећате ме на преварантске рекламе типа: "Платите 7000 америчких долара за више-дневни третман, облачите детету свемирско одело на сат времена дневно, потом му раде 7 сати кинезитерапијски третман по Бобат-у и на крају кажу ево добили смо то и то. Наравно то нико неможе да испитује, него ћемо ми ("непогрешиви") да вам кажемо шта јесте а шта није" - заиста НАУЧНО нема шта.

На крају пошто сумњате да сам био студент, а ви сте као професор свакако имали много студената, не вреди да се ја вама представљам. Међутим професор као што сте ви се ретко рађа, па би сте могли ви нама да се представите, само правим именом и презименом молим вас, да не испадне да вас нико незна.
terapeut2
Novi član
Novi član

Post od terapeut2 »

pericamali: "Autorizovana metoda "VILAN"... uvrstena u zvanicni antistigma program WPA!"

Драги професоре,
молим вас, не оставите нас у мраку. Објасните нам шта је то стигма затим антистигма програм, и на крају шта се крије иза скраћенице WPA. То је значајно да би родитељи могли да виде какве везе ВИЛАН техника има са моторним развојем њиховог детета.
pericamali
Novi član
Novi član

Kvarim Vam posao!

Post od pericamali »

Ocigledno Vam kvarim posao. cim sa toliko zuci reagujete! Na uvrede ne odgovaram. To je ispod svakog nivoa (sem Vaseg). Habiltacija i rehabilitacija nisu nauke, nego vestine. Nauke su: Matematika, Fizika, Hemija i Biologija, a uslovno neke drustvene nauke (Psihologija, Sociologija...). Medicina je primenjena biologija. Pogledajte enciklopediju.
Odgovori