poremećaj centralne koordinacije kod beba POMOZITE!!!!!!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
pericamali: "Habiltacija i rehabilitacija nisu nauke, nego vestine"
и "засноване су на чоколади, а не на науци и због тога нема потребе испитивати, упоређивати, мерити, проверавати, исправљати сопствене и учити се на туђим грешкама, а камо ли да стручна јавност о томе расправља."
pericamali: "Ocigledno Vam kvarim posao. cim sa toliko zuci reagujete!"
То је тачно и то дословно, ухватили сте ме на делу. Међутим (често има међутим) ви када кажете кварите родитељи би могли да помисле одузимате. То би било добро када би подразумевало да не кварите у буквалном смислу. На жалост ВИ К В А Р И Т Е!
и "засноване су на чоколади, а не на науци и због тога нема потребе испитивати, упоређивати, мерити, проверавати, исправљати сопствене и учити се на туђим грешкама, а камо ли да стручна јавност о томе расправља."
pericamali: "Ocigledno Vam kvarim posao. cim sa toliko zuci reagujete!"
То је тачно и то дословно, ухватили сте ме на делу. Међутим (често има међутим) ви када кажете кварите родитељи би могли да помисле одузимате. То би било добро када би подразумевало да не кварите у буквалном смислу. На жалост ВИ К В А Р И Т Е!
Иначе стигма је фиг. срам, стид, најчешће се везује за шизофренију, антистигма програм је програм против дискриминације особа са инвалидитетом, а WPA је светска психијатријска асоцијација. Све је ово заиста похвално и врло позитивно, али ово признање нема везе са моторним развојем детета. Када и ако буде прихваћена од стране WCPT (светске конфедерације за физиотерапеуте) онда на питање о централном поремећају координације можете одговорити са "ВИЛАН светски призната метода", али не и једина, најбоља, неприкосновена. Зашто? Зато што ВИЛАН технику не примењују психијатри већ виши физиотерапеути.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 7:19 am
Smirite se!
Smirite se! U svemu ste u pravu. Izvinite ako sam Vas uvredio.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 03, 2007 10:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Драга мама,
Ви кажете "Gde god pogledam, neko se prepire i nadmece znanjem". То је потпуно нормално када људи имају различито мишљење о неком питању. Наравно препирка није добра ствар и због тога ИЗВИНИТЕ, али сучељавање мишљења свакако јесте.
Даље кажете "a na postavljeno pitanje se zaboravlja", па видите ту се не бих сложио. Професор је на постављено питање одговорио рекламом, а ја сам на тај одговор одреаговао због информација изнетих у реклами И постављеног питања.
"Uz duzno postovanje, zasto se vi ne prepirete preko pp a nas postedite?"
Радо ћу вам одговорити. Да би реклама вршила своју функцију она мора бити презентована јавности, ако је та реклама проблематична на то се пажња мора скренути у јавности а не преко приватних порука.
Желим Вам све најбоље.
Ви кажете "Gde god pogledam, neko se prepire i nadmece znanjem". То је потпуно нормално када људи имају различито мишљење о неком питању. Наравно препирка није добра ствар и због тога ИЗВИНИТЕ, али сучељавање мишљења свакако јесте.
Даље кажете "a na postavljeno pitanje se zaboravlja", па видите ту се не бих сложио. Професор је на постављено питање одговорио рекламом, а ја сам на тај одговор одреаговао због информација изнетих у реклами И постављеног питања.
"Uz duzno postovanje, zasto se vi ne prepirete preko pp a nas postedite?"
Радо ћу вам одговорити. Да би реклама вршила своју функцију она мора бити презентована јавности, ако је та реклама проблематична на то се пажња мора скренути у јавности а не преко приватних порука.
Желим Вам све најбоље.
-
- Novi član
Poštovani, o tome vam baš i govorim!
Upravo nastavljamo nešto čemu, složićete se samnom, nije mesto ovde...
U ovom slučaju, žao mi je što upravo ja sada nastavljam putem kojim ste vi i vas "kolega"
krenuli, a to je put u beskraj!
To su baš pitanja poput:
A zašto ste vi toliko protiv toga da neka mama preporuči svog lekara?
I zašto mislite da je "reklama problematična"?
Zato vam ja ta pitanja neću postaviti, već ću vas samo srdačno pozdraviti!!!
Upravo nastavljamo nešto čemu, složićete se samnom, nije mesto ovde...
U ovom slučaju, žao mi je što upravo ja sada nastavljam putem kojim ste vi i vas "kolega"

To su baš pitanja poput:
A zašto ste vi toliko protiv toga da neka mama preporuči svog lekara?
I zašto mislite da je "reklama problematična"?
Zato vam ja ta pitanja neću postaviti, već ću vas samo srdačno pozdraviti!!!

Lena, sunce mamino! 26.05.2007.
Драга мама,
дозволићете ми да се не сложим са Вама. Професор и ја смо завршили расправу за 3 дана 3 сата и 50 минута, након тога више од две недеље нико ту причу није ни коментарисао. Дакле ми смо завршили, а Ви сте из неког разлога наставили. Такође сам Вам већ дао аргументовано објашњење зашто сматрам да је тој причи било место овде. Искрено незнам како бих у вези са тим могао даље да Вам помогнем.
Што се тиче питања која нисте поставили на њих је већ дат одговор зато их не морате ни постављати. На прво питање одговор је дат на другој теми (http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 5&start=15), а на друго је одговорено на овој теми.
Молим Вас, уколико желите да наставимо и проширимо причу о Вашем доживљају наше расправе, обратите ми се преко приватне поруке јер наш разговор не спада у ову тему.
Велики поздрав!
дозволићете ми да се не сложим са Вама. Професор и ја смо завршили расправу за 3 дана 3 сата и 50 минута, након тога више од две недеље нико ту причу није ни коментарисао. Дакле ми смо завршили, а Ви сте из неког разлога наставили. Такође сам Вам већ дао аргументовано објашњење зашто сматрам да је тој причи било место овде. Искрено незнам како бих у вези са тим могао даље да Вам помогнем.
Што се тиче питања која нисте поставили на њих је већ дат одговор зато их не морате ни постављати. На прво питање одговор је дат на другој теми (http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 5&start=15), а на друго је одговорено на овој теми.
Молим Вас, уколико желите да наставимо и проширимо причу о Вашем доживљају наше расправе, обратите ми се преко приватне поруке јер наш разговор не спада у ову тему.
Велики поздрав!
-
- Novi član
Postovani doktore,
, drago mi je da sam vas malo bolje upoznala u medjuvremenu citajuci ostale vase postove...
Tako da smatram da je pametnije da se mi mame posvetimo nasim bebama nego da diskutujemo sa vama, jer je to ipak, zaboga, vasa struka, a mi se u to ni malo ne razumemo.
Ko god se malo bolje razume, suprotstavlja vam se!
Uz svo postovanje, prijatno i laku noc!

Tako da smatram da je pametnije da se mi mame posvetimo nasim bebama nego da diskutujemo sa vama, jer je to ipak, zaboga, vasa struka, a mi se u to ni malo ne razumemo.

Ko god se malo bolje razume, suprotstavlja vam se!
Uz svo postovanje, prijatno i laku noc!

Lena, sunce mamino! 26.05.2007.
Драга мама,
чему тај цинизам? Ако сте читали то што сам писао могли сте да видите да нисам доктор него физиотерапеут.
Кажете: "drago mi je da sam vas malo bolje upoznala u medjuvremenu citajuci ostale vase postove...". Знате, од монаха и "дизелаша", који увлачи џемпер у панталоне, можете да добијете исти савет - "Живи као да ти је сваки дан последњи", веровали или не немају исти начин живота на уму.
"Tako da smatram da je pametnije da se mi mame posvetimo nasim bebama nego da diskutujemo sa vama, jer je to ipak, zaboga, vasa struka, a mi se u to ni malo ne razumemo." Искрено, не сећам се да сам говорио о томе ко се од мајки колико разуме у моју струку, а сигуран сам да нигде нисам рекао да се мајке ни мало не разумеју у било шта што је везано за њихову децу.
"Ko god se malo bolje razume, suprotstavlja vam se!" Ова реченица, без аргумената, не значи ништа.
"Uz svo postovanje" Почетак и завршетак Ваше поруке се не слажу.
Шта год Ви мислили о мени, једини разлог мог прикључења овом форуму, а могли сте да закључите да сам против оваквих форума, је заштита пацијената и њихових ближњих и заштита струке, колега и колегиница од неистина и полуистина, ма како то патетично било коме звучало.
На крају, молим Вас, МОЛИМ ВАС, немојте ширити ову причу, али немојте очекивати да, када напишете поруку сличну претходним Вашим порукама, ћутим. Ћутање би, наравно, било најбољи одговор да ово читају само људи из струке, али није тако. Дакле, ако имате још нешто да ми кажете, поготово неаргументовано, учините то преко приватне поруке. Хвала унапред.
Поздрав.
чему тај цинизам? Ако сте читали то што сам писао могли сте да видите да нисам доктор него физиотерапеут.
Кажете: "drago mi je da sam vas malo bolje upoznala u medjuvremenu citajuci ostale vase postove...". Знате, од монаха и "дизелаша", који увлачи џемпер у панталоне, можете да добијете исти савет - "Живи као да ти је сваки дан последњи", веровали или не немају исти начин живота на уму.
"Tako da smatram da je pametnije da se mi mame posvetimo nasim bebama nego da diskutujemo sa vama, jer je to ipak, zaboga, vasa struka, a mi se u to ni malo ne razumemo." Искрено, не сећам се да сам говорио о томе ко се од мајки колико разуме у моју струку, а сигуран сам да нигде нисам рекао да се мајке ни мало не разумеју у било шта што је везано за њихову децу.
"Ko god se malo bolje razume, suprotstavlja vam se!" Ова реченица, без аргумената, не значи ништа.
"Uz svo postovanje" Почетак и завршетак Ваше поруке се не слажу.
Шта год Ви мислили о мени, једини разлог мог прикључења овом форуму, а могли сте да закључите да сам против оваквих форума, је заштита пацијената и њихових ближњих и заштита струке, колега и колегиница од неистина и полуистина, ма како то патетично било коме звучало.
На крају, молим Вас, МОЛИМ ВАС, немојте ширити ову причу, али немојте очекивати да, када напишете поруку сличну претходним Вашим порукама, ћутим. Ћутање би, наравно, било најбољи одговор да ово читају само људи из струке, али није тако. Дакле, ако имате још нешто да ми кажете, поготово неаргументовано, учините то преко приватне поруке. Хвала унапред.
Поздрав.
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 7:19 am
"Terapeut" 2
Citao sam ponovo sve poruke i ne mogu da verujem da medju nama ima takvih ljudi kao sto je "Terapeut" 2!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 12:26 pm
Da li neko zna kakve se vezbice rade u sokobanjskoj za centralni poremecaj koordinacije?Moj mali ima sest i po meseci i jos ne ume da se podigne na sake jer je nas pedijatar preporucio da dete ne stavljamo na stomak posto dosta zabacuje glavu unazad.Taj isti nam je rekao i da ima tortikolis,koji,naravno nema!Radili smo vezbe za tortikolis tri nedelje i rekli su da je dete u redu,pa smo jedva dobili uput za Bg.Moracemo da dodjemo na mesec dana u Sokobanjsku da radimo neke vezbe,mnogo se plasim da mi dete nije mentalno zaostalo posto su nam rekli da treba uraditi ultrazvuk mozga!Htela bih dok ne odemo tamo da mu radim vezbice kuci jer me strah da ne bude kasno i da detetu ne ostanu neke posledice.Da li neko moze da mi pomogne? 

Ne bih vam preporucila da vezbe radite na svoju ruku.Mislim da je najbolje da sacekate uputsva koja cete dobiti na klinici,a vas zadatak je da uz pomoc lekara i terapeuta dobro savladate vezbe koje cete sprovoditi kod kuce.Puno sreceOlja1986 napisao:Da li neko zna kakve se vezbice rade u sokobanjskoj za centralni poremecaj koordinacije?Moj mali ima sest i po meseci i jos ne ume da se podigne na sake jer je nas pedijatar preporucio da dete ne stavljamo na stomak posto dosta zabacuje glavu unazad.Taj isti nam je rekao i da ima tortikolis,koji,naravno nema!Radili smo vezbe za tortikolis tri nedelje i rekli su da je dete u redu,pa smo jedva dobili uput za Bg.Moracemo da dodjemo na mesec dana u Sokobanjsku da radimo neke vezbe,mnogo se plasim da mi dete nije mentalno zaostalo posto su nam rekli da treba uraditi ultrazvuk mozga!Htela bih dok ne odemo tamo da mu radim vezbice kuci jer me strah da ne bude kasno i da detetu ne ostanu neke posledice.Da li neko moze da mi pomogne?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 12:26 pm
Hvala,valjda ce sve da bude ok.Zanimaju me i uslovi na toj klinici,mislim sto se tice higijene,ishrane,poseta...Da li neko zna nesto o tome?Posto ne dojim bebca pretpostavljam da ce adaptirano mleko i hippove kasice da budu moj trosak,ali za mene ne treba ne znam koji obrok samo da ga ima
.I kome da ostavim dete kad idem da se tusiram,kakve su sobe,koliko udaljene od wc-a?Volela bih da znam nesto o tome da bih mogla da ponesem sve sto mi treba.Unapred hvala!